HCL.HR

Wii U podržava voice chat, ali…

Igor Belan 23.10.2012.   •   1 komentara


Voice chat je funkcionalnost kojom nas je ova generacija konzola gotovo razmazila, a nova generacija iz Nintenda u startu će ju podržavati tek labavo.

Kako se bliži dan izlaska Wii U konzole, tako gameri zainteresirani za kupnju iste žele znati odgovore na sva ona sitna, ali bitna pitanja. Između ostalog, ovih dana se podiglo i pitanje već prije najavljene podrške za voice chat, nakon što je otkriveno da neke multiplatformske igre ipak neće podržavati tu mogućnost samo na Wii U konzoli. Nintendo je objasnio situaciju nakon upita poslanog s Joystiqa, a ako volite glasovno komuniciranje putem interneta odgovor vam se možda neće svidjeti.

Nintendo je objasnio kako ugrađeni mikrofon u Wii U GamePadu nije moguće koristiti za voice chat te da je za tu potrebu moguće koristiti samo licencirane headsetove treće strane. Trenutno licencu za izradu Wii U headsetova imaju samo Turtle Beach i TRITTON, a sami headseti se moraju priključiti na utor za slušalice na samom GamePadu. Situacija je dodatno komplicirana kada se sjetite da Wii U Pro kontroler, koji će sigurno biti primarni izbor za gamere koji igraju igre poput Call of Dutya i najviše žele voice chat funkcionalnost, uopće nema utor za slušalice. To znači da ćete igrajući s Wii U Pro kontrolerom, morati sa strane držati i Wii U GamePad ukoliko želite koristiti headset.

No koje igre će zapravo podržavati voice chat na Wii U? Nintendo je objavio da će ga inicijalno definitivno podržavati Call of Duty: Black Ops 2, Assassin’s Creed 3 i Mass Effect 3, a developer Sumo Digital je danas za Eurogamer potvrdio kako će podrška izostati iz Wii U verzije njihove igre Sonic and All-Stars Racing Transformed.

FORUM: Nintendo Wii U podforum

Komentari (1)

  • bombajstampa

    23.10.2012 - 11:38

    Dosta komplikovano sa svim tim spravama.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?