HCL.HR

Windows 10 dobiva svoj službeni meme alat

Zoran Žalac 05.04.2019.   •   1 komentara   •   Tehnologija


Game Bar alat za igrače u Windowsima 10 uskoro će dobiti proširenje u sklopu kojega će doći i alat za izradu memova.

Znate li uopće da Windows 10 ima ugrađeni alat namijenjen za igrače, onaj do kojega se dolazi kombinacijom tipki Win+G? Mi to znamo, ali često zaboravljamo jer sam alat nije naročito koristan i treba mu otprilike pet tisuća godina da se pokrene. Svjesni su toga i u Microsoftu pa planiraju proširiti funkcionalnosti takozvanog Game Bara.

Buduće iteracije istoga sadržavat će različite widgete – npr. galeriju screenshota, mjerač iskorištenosti CPU/GPU/RAM, dio za podešavanje zvuka, integraciju sa Spotifyjem te alat za pravljenje memova od samih slika koje uhvatite u igri. Ne znamo kome je to uopće trebalo, ali eto mi smo starkelje, nas se to ne pita.

Uglavnom, zgodna stvar bit će ta da će se ti widgeti moći zadržati na ekranu i kad se vratite u igru. Npr. možete si ostaviti widget/prozorčić s chatom dok igrate. Ili možete otvoriti mali prozorčić za stream na Mixeru pa gledati nečiji stream dok i sami igrate.

Magija, nema šta. Još da netko zapravo koristi Mixer i Xbox Live platformu, to bi bilo super.

Označeno sa:

Komentari (1)

  • Ki-ya Karate Monster

    05.04.2019 - 13:59

    Sada se više memesi neće kositi s kontroveznim Europskim Paragrafom 13, zato što imamo svoj App koja je u suštini mala tvornica memesa.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?