HCL.HR

Windows 7 će vas preko cijelog ekrana upozoriti da su mu dani odbrojani

Zoran Žalac 11.12.2019.   •   6 komentara   •   Tehnologija


Od iduće će godine svi korisnici Windowsa 7 dobiti upozorenje da im je sustav pod rizikom jer je podrška za njega završila.

Ako se još uvijek igrate na operativnom sustavu Windows 7, trebate znati da službena Microsoftova podrška za taj sustav završava 15. 1. 2020. godine. Nakon toga sustav više neće dobivati nova ažuriranja ako korisnik nije kupio ESU (Extended Security Update) paket. A to znači da će sustav biti u riziku od iskorištavanja sigurnosnih propusta.

Microsoft će stoga svim postojećim korisnicima nakon spomenutog datuma plasirati veliku obavijest o prekidu podrške za Windows 7. Kad kažemo veliku mislimo na to da će biti preko cijeloga ekrana, kako ju ne biste promašili i kako ne biste mogli raditi išta drugo na računalu bez da ju registrirate. Srećom, poruka će se moći trajno ukloniti, ako to baš želite. Uz trajno uklanjanje bit će tu još dvije opcije: saznaj više i podsjeti me kasnije.

Završetak podrške za Windows 7 ne znači da se buduće igre neće moći igrati na Windows 7. Ipak, podrška će u tom slučaju ovisiti primarno o količini korisnika koji nastave koristiti Windows 7. Ako promotrimo statistiku korisnika Steama, najpopularnije PC platforme, Windows 7 trenutno koristi manje od petine korisnika, točnije njih 18,65%. Svejedno, to je i dalje drugi najkorišteniji OS među korisnicima Steama.

I dok drugi još podržavaju Microsoftov stari OS, sam Microsoft je učinio praktički sve da gamere prisili na korištenje Windowsa 10. Njihove igre, kao što su Forza Horizon 4, Sea of Thieves, Age of Empires II: Definitive Edition i druge, redom su ekskluzivne za Windows 10, jednako kao i isplativa pretplatnička usluga Xbox Game Pass.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • vragec25cro

    11.12.2019 - 19:28

    Ja samo zbog game passa i strategija na game passu prešao na win 10.Najzanimljivije dobio ga đabe od microsofta 🙂

  • l)oolvl

    11.12.2019 - 20:05

    čekam dan kad će netko napokon napraviti OS koji će svrgnuti Microsoft s trona na kojem već predugo sjedi

    • movie

      @l)oolvl, 12.12.2019 - 16:54

      Nit u grobu to nećeš dočekati a ležat ćeš tamo jako dugo.

  • trulex

    11.12.2019 - 21:01

    Nikad boljeg windowsa u povijesti nije bilo od windowsa 7! Nisam nostalgičar već sam korisnik od XP-a. Tako fin dizajn i ljepota rada, otišlo u zaborav.

  • svraka12_LIX

    12.12.2019 - 11:24

    7ca je bila bila vrh al mislim da je stvarno vrijeme da svi koji nisu prijeđu na desetku.

  • VitMeR

    12.12.2019 - 15:51

    Ja sam se odavno prebacio na windows 10 nakon sto sam kupio novi komp ovo ljeto stsvio sam windows 10 na starom sam imao 7

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?