HCL.HR

Windowsi dobivaju mogućnost pokretanja igara kao na konzolama

Zoran Žalac 06.05.2022.   •   1 komentara


U testiranju je trenutno Xbox Controller bar funkcionalnost za Windowse, koja će omogućiti da igre na PC-ju pokrenete pomoću kontrolera.

Većina današnjih kontrolera za igre je bežičnog tipa. S druge strane, tipkovnice i miševi još uvijek nisu u potpunosti oslobođeni žica. Nije to problem ako se igrate samo na monitoru, ali ako imate žičani miš/tipkovnicu, te se prebacujete na TV gdje igrate pomoću kontrolera, gnjavaža je kad treba promijeniti igru. Steam Big Picture mod ima podršku za upravljanje kontrolerom, no nisu sve igre na Steamu. I onda se treba vratiti tipkovnici i mišu jer kontroler nema punu funkcionalnost prebacivanja između igara.

Taj scenarij uskoro će se promijeniti jer Microsoft uvodi novu funkcionalnost u Windowse – Xbox Controller Bar. Radi se o malom meniju sa šest unosa – tri najčešće pokretane igre i tri launchera – koji se dobiva pritiskom na centralnu Xbox tipku ili sličnu tipku na drugim kontrolerima. Na ovaj način se PC igre i launcheri mogu lansirati pomoću samog kontrolera, tj. bez tipkovnice i miša.

Trenutno je ovo u testiranju, a ima jedno pravilo koje cijelu stvar razlikuje od sličnog sustava na konzolama. Naime, Controller bar može se koristiti samo dok igrač nema pokrenutu igru. U slučaju da mu je igra pokrenuta, pritiskom na navedenu tipku i dalje će dobiti klasični Xbox Game Bar kao i pritiskom na Windows+G.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • vragec25cro

    06.05.2022 - 11:44

    Ja nemam tih briga 🙂 Na konzolama normalno s kontrolerom,a na windowsima vecinom strategije koje igrem samo s misem ili simulatore s volanom 😉

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?