HCL.HR

Witchfire vam nije Painkiller 2, ali nije ni daleko od toga

Zoran Žalac 19.04.2019.   •   6 komentara


Kreatori nadolazeće pucačine Witchfire odlučili su razjasniti situaciju te su poručili igračima da njihova igra nije Painkiller 2.

Kad je pucačina zvana Witchfire najavljena krajem 2017. godine gotovo instinktivno smo rekli da je to Painkiller ove generacije. Sličnosti nisu bile sasvim slučajne jer na toj igri rade pojedini ljudi koji su radili i na Painkilleru. Međutim, poljski studio The Astronauts želi da Witchfire ima svoj identitet i da ga se ne uspoređuje s Painkillerom. Kako kažu – nije vam to Painkiller 2.

Ok, u obje igre tamanite demone pucajući iz prvog lica, no sličnosti tu prestaju. Witchfire će tako donijeti veći raspon dinamike u borbi. Osim samog oružja koristit će se i magija, a samo kretanje imat će naglašenu fizikalnost – npr. oružje će se njihati i imat će drugačiju reakciju ovisno o brzini kretanja i visini skoka.

Također, Witchfire će biti igra u kojoj će postojati koncept loota. Svako će oružje imati nasumičnu pogodnost, ali u pitanju ipak neće biti looter shoter igra nego pucačina fokusirana na vještinu. Za razliku od Painkillera, Witchfire neće biti sasvim linearna igra niti će joj priča biti ispričana kroz animirane scene. Dobar dio priče otkrivat ćemo unutar samog gameplaya.

Bez obzira bila igra slična Painkilleru ili totalno različita od njega, čini se kako ju nećemo igrati ove godine, već tek tamo 2020.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • Artyom

    19.04.2019 - 19:35

    U svim trailerima grafika je strava. Nadam se da će takav bit i finalni proizvod.

  • Darac83

    19.04.2019 - 20:49

    Fascinantno mi je kad developeri kazu nesto tipa:”Nasa igra nema nikakve slicnosti s XY igrom”, a igra im u 90% segmenata izgleda kao XY igra… ?

    • Tony77

      @Darac83, 20.04.2019 - 00:31

      Ako su igre u istom žanru to ti donosi sličnost od bar 40%. Toliko je igara vani da kad praviš novu mora se podudarat s nekom od tih igara. Tako da je bitno ti “10%” i koliko se unese u njih ??

    • Darac83

      @Tony77, 20.04.2019 - 09:47

      Ma znam. Samo neznam zasto se toliko zazire od usporedbi, pogotovo s dobrim igrama. A najjace kad su objasnjenja tipa:”Nasa igra nije slicna XY jer u nasoj igri upravljate likom koji trazi sebe i svoj put u kaoticnom svijetu dok u XY upravljate likom s jasnim identitetom i misijom”…

    • Tony77

      @Darac83, 20.04.2019 - 13:23

      Zato što novinari žive od takvi pitanja same usporedbe, a ovi se pravdaju i eto ti hahahah

  • Graveland

    20.04.2019 - 14:15

    Dobra dobra renesansa i to retro renesansa je na najjace pojacana.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?