HCL.HR

Xbox aplikacija za PC najavila veliku nadogradnju: moći će se birati gdje se instaliraju igre

Zoran Žalac 11.11.2021.   •   14 komentara   •   Tehnologija


PC igre koje se instaliraju preko Xbox (Game Pass) aplikacije uskoro će dobiti punu podršku za modificiranje i pristup lokalnim datotekama.

Xbox Game Pass je dobra stvar – to se većina gamera slaže. No, izvedba pojedinih PC igara preko Xbox aplikacije nešto je sasvim drugo. Igrači koji koriste Xbox aplikaciju zakinuti su tako za mogućnost izrade pričuvne kopije instalacije igara, a modificiranje datoteka je vrlo ograničeno.

Međutim, to bi se od ovoga mjeseca trebalo promijeniti. Windows aplikacija za Xbox bit će ažurirana tako da igrači sada mogu specifično birati gdje će instalirati igru (do sada se mogla odabrati samo particija diska), a stiže i prvi pristup lokalnim datotekama igara. Želi li igrač promijeniti na kojem je disku igra instalirana, od sada će moći i to.

Premda se to čine kao najosnovnije funkcionalnosti (i jesu) dobro je vidjeti da se Xbox na PC-u razvija jer konkurentni launcheri definitivno ne stoje na mjestu.

Komentari (14)

  • telepgamer

    11.11.2021 - 17:50

    malo nevezano za temu al jel možete napraviti malo detaljniji tutorijal kako aktivirati xbox game pass kod nas jer meni ne radi na onaj način kako ste pre objasnili, hvala.

    • Gorhton

      @telepgamer, 11.11.2021 - 17:57

      dok sam zivio u BiH uplacivao sam preko peypall i radilo je bezz problema

    • Dick Johnson

      @telepgamer, 11.11.2021 - 17:59

      Možeš za bilokoju državu di je podržan, al npr. uzmimo United Kingdom. Prvo promjenis regiju na kompu na UK, onda odes na https://www.xbox.com/en-GB/xbox-game-pass#join, upišeš neku random UK adresu, platiš karticom il PayPalom. Ak ima neki laški način slobodno nek neko napiše.

    • BornaZglavnik2402

      @Dick Johnson, 11.11.2021 - 18:40

      Pa ja plaćam sa našom VISA karticom od Erste banke. Iz Hrvatske sam i nemam problem, samo da je regija na kompu ili xboxu Njemačka ili UK i sve radi normalno.

    • telepgamer

      @BornaZglavnik2402, 12.11.2021 - 16:24

      Sve sam namestio na Veliku Britaniju i opet dobijem grešku. Jedino što mi pada nacpamet je da je možda do toga što mi je paypal na paypal-u Srbija.

    • adin_trako

      @telepgamer, 12.11.2021 - 20:03

      Uzmi na netku kod, trial 3mj ako nisi nikad aktivirao.
      Problem iz Bosne je taj sto ti sad gleda i karticu ili paypal, a dok je iz HR sad direktno podrzano

  • Robotz

    11.11.2021 - 18:39

    Hvala bogu pass kao pass je stvarno dobar i vrijedi novca koristio sam ga 15 dana od placenih 30 i rekao nikad vise dok ne dobije neki updejt osnovni poput mogucnosti otvaranja faking install foldera gdje su mi igre sa toga passa.

    • pleto

      @Robotz, 12.11.2021 - 07:31

      Da jako loše napravljeno, skrivaju save game i ne možeš imat više save gameova. Npr ja i sin ne možemo igat Forzu svaki sa svojim računom niti možemo na mom računu napravit dva save gamea pa igrat svako svoj. Nema djeljenja game passa sa članovim obitelji nego bi svaki član trebao kupit svoj pass iako su svi na istom pc-u i ne igraju u isto vrijeme.

    • battery992

      @pleto, 12.11.2021 - 13:24

      Family sharing zapravo postoji, samo se mora napraviti na Microsoft profilu kroz preglednik. S bratom sam tako igrao iste kopije igara koristeći različite račune, ja bih igrao ja PC, a on na XBOX-u. A trebalo bi raditi i na istom PC-u ako ti je sinoć account dodan u Family sharing. Znači samo se on ulogira u svoj account kroz Xbox app i eto ga. Cloud save će se pobrinuti za Save game fajlove.
      I za one koji ne znaju, za razliku od Steama Xbox family sharing dopušta da više korisnika igra u isto vrijeme.

    • battery992

      @battery992, 12.11.2021 - 13:43

      Da nadodam, da je za mene ovo radilo između PC-a i xboxa. Ako je radi na istim PC-u oda su smiješni što se tiče aplikacije. Jer nećeš kupovati gamepass za svakog člana porodice valjda.

    • Goblin

      @battery992, 12.11.2021 - 14:06

      Da nije možda potreban ultimate?

    • pleto

      @Goblin, 12.11.2021 - 14:50

      Je za djeljenje između xbox-a i pc-a, za djeljenje na pc-u neće pomoć ni ultimate, jednostavno je napravljeno tako da se ne može. Ima na internetu milijun šema kako ih kao možeš “zeznut” ali vjeruj mi ništ ne radi.

    • pleto

      @battery992, 12.11.2021 - 14:47

      Nema family sharinga game passa na pc-u. Tako kaže ekipa iz microsoftove podrške. Ako oni ne znaju onda ne znam ko zna. Evo ti moj primjer: Ja imam game pass, sin nema, ja se odlogiram, on se ulogira, čim pokrene igru s game passa u igri bude moj nick i moj account iako je na xbox appu-u još uvijek ulogiran on a ne ja. Tako da može se ulogirat i preo perić ali čim otvori igru neku i igri je automatski logiran na pleto acc. Da može se djelit na xbox-u to znam, i xbox+pc također. Probao sam sve moguće i da logiram sebe u store a njega na app i obrnuto i sto šema ali sve fino šljaka ali igru koju si skinuo preko game passa nećeš podjelit s nekim ko nema game pass pa makar bio i član tvoje obitelji. Čim on pokerene igru u igri je moj nick i nastavlje gdje sam ja stao iako sam ja u tom trenutku svuda odlogiran. Iz MS-a kažu da je bi trebalo platit pretplatu za svakog člana posebno što onda ispada vrlo skupo.

  • Slejzy

    12.11.2021 - 09:39

    Jedini nacin na koji sam ja iz BiH mogao aktivirati game pass je preko kôda kupljenog na kinguin ili sl. prvi mjesec, a nakon toga sam upalio opciju automatskog produzavanja. Direktno mi ne prihvata paypal zbog razlicite adrese paypala i stora bez obzira na regional settings. Ili jednostavno nastaviti kupovati kodove…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?