HCL.HR

Xbox Game Bar za PC dobiva optimizaciju i prošireno streamanje

Zoran Žalac 08.04.2020.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Microsoft je najavio nove funkcije i opcije svog Xbox Game Bara za Windows 10 platformu.

U početku je takozvani Xbox Game Bar unutar Windowsa 10 bio dosta primitivan alat za hvatanje slika i snimki iz videoigara. Kasnije mu je dodana Game Mode opcija, a prošle godine i čitav niz drugih stvari poput mjerača FPS-a, alata za nadgledanje hardvera, integracije sa uslugom Spotify, itd.

Uskoro će ekipa iz Microsofta još jednom proširiti Xbox Game Bar za PC, a noviteti bi nekome mogli biti korisni. Uvodi se tako Widget Store na kojemu će se moći pronaći i instalirati različiti dodaci za Game Bar. Dva su dodatka navedena koja će se naći u toj trgovini – Razer Cortex i XSplit GameCaster.

Oba su programa već dostupna kao klasične Win32 aplikacije te su nekim PC gamerima dobro poznate. Razer Cortex koristi se između ostaloga za ubrzavanje sustava za igru, time što gasi nepotrebne procese kako bi rasteretio PC i oslobodio više resursa za igranje. XSplit je pak alat za streaming.

Dakle, oba programa već možete koristiti na svom PC-u, ali ako se odlučite koristiti ih u obliku widgeta za Game Bar, to znači da ne morate izlaziti iz igre uz kombinaciju Alt+Tab da biste se prebacili na te programe. Ako ih stavite na Game Bar, bez pauziranja igre možete se uz kombinaciju tipki Win+G prebaciti na te programe.

Kasnije ovoga proljeća u Game Bar će biti integriran i centar za upravljanje postavkama Intelovih grafičkih rješenja. Ako koristite Intelovu integriranu grafiku, onda više nećete morati izlaziti iz igre na desktop nego ćete postavke moći mijenjati preko Game Bara.

Komentari (2)

  • MarinCRO12

    08.04.2020 - 13:52

    Zanimljiv je program 😀

  • departed1983

    08.04.2020 - 18:18

    Da ukljucis mjerac FPSa moras restartovati komp.. sunce ti 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?