HCL.HR

Xbox je krenuo kažnjavati ljude koji koriste emulatore na Series X/S konzolama

Zoran Žalac 28.07.2023.   •   6 komentara


Emuliranje igara na Xbox Series konzolama više nije dozvoljeno izvan načina rada namijenjenog za developere i Microsoft je krenuo kažnjavati one igrače koji to nastoje zaobići.

Xbox Series konzole su jedine na tržištu koje korisnicima omogućavaju instalaciju emulatora i igranje igara koje nisu namijenjene za Xbox konzole. Međutim, iako je to omogućeno, ne znači da je baš dopušteno.

Naime, Xbox Series konzole imaju dva načina rada – standardni (retail) i onaj za developere. Iako je u početku bilo moguće koristiti emulatore u oba načina rada, Microsoft je ove godine blokirao emulaciju u standardnom načinu rada, tj. ograničio ju na Developer mod koji se plaća i nije praktičan većini korisnika.

Doduše, neki su korisnici svejedno pronašli zaobilazni put kako pokretati emulatore u standardnom načinu rada. Microsoft je stoga još jednom odlučio spriječiti i te pokušaje – ovoga puta drastičnijom metodom.

Korisnici koji budu pokretali emulatore u standardnom načinu rada Xbox Series konzola dobit će suspenziju korisničkog računa na 15 dana. To znači da se tim korisničkim računom u kaznenom periodu ne može pristupati online funkcionalnostima Xboxove mreže, npr. sudjelovati u multiplayeru, komunicirati s drugim igračima i sl.

Komentari (6)

  • Fenner

    28.07.2023 - 12:52

    Koja bedastoća. Omogućeno je ali nije dopušteno! Pa kvragu zašto je uopće omogućeno ako nije dopušteno? Pa tko tu koga?!

    • GTA222

      @Fenner, 28.07.2023 - 12:59

      Zatvoren sistem njihova pravila zato PC>Konzola jer si sam svoj šef, i prije neg me neko napadne, nisam linux fanatik al da tko želi apsolutnu kontrolu nad računalom linux je način.

    • HeimdallTheWhite

      @Fenner, 28.07.2023 - 20:06

      Omoguceno je i sa nozem klati ljude (osim rezanja kruha i brokule) ali “nije dopusteno”, pa delamo to? 🤷🏼‍♂️

  • Mrkvicaa

    28.07.2023 - 13:21

    Na Android mobitelu imam sve emulatore u svako doba na svakom mjestu.

  • KhorneFlake

    28.07.2023 - 19:49

    Kad se sjetim da su S model predstavljali kao uređaj kao stvoren za emulaciju…

    • opp

      @KhorneFlake, 28.07.2023 - 22:10

      Pa jest, bio je evo skoro tri godine. Moglo se svašta isprobati. Ja odigrao Indiana Jones and the Infernal Maschine između ostalih. Može se još uvijek zezati sa dev modom, ali mrsko mi sad to. Nemam pretjerano puno vremena ni za aktualne igre

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?