HCL.HR

Nova razina: Remake stare igre XIII dobit će svoj “remake” dvije godine nakon izlaska

Zoran Žalac 30.06.2022.   •   2 komentara


Jedna od najgore ocijenjenih igara 2020. godine dobit će promjene iz temelja za koje je angažiran potpuno drugi studio.

Često se u pretjerivanju može čuti da se danas rade prerade prerada i remasteri remastera. I to u pravilu nije istina… osim u slučajevima kad stvarno je, a upravo jedan takav imamo danas.

Originalna pucačina XIII iz 2003. godine dobila je svoju preradu krajem 2020. Ta je prerada bila katastrofalna u tehničkom pogledu – s nizom bugova, usporavanja i drugih problema koju su ju praktički činile neigrivom. I sad se izdavačka kuća Microid planira iskupiti igračima lansiranjem svojevrsne prerade za tu preradu.

Premda će to biti izvedeno u sklopu besplatnog ažuriranja, izdavač kaže da su igru preradili iz temelja – od grafike, umjetne inteligencije, tehničkih poboljšanja, itd. Dodali su također i multiplayer mod za 2-13 igrača, a za cijeli taj posao angažiran je potpuno novi tim – onaj koji je upropastio preradu iz 2020. dobio je raskid ugovora.

Prerađena prerada XIII-ja bit će lansirana 13. 9. 2022. za PC, PS4, XBO i Switch. Developer se po drugi put javno ispričao kupcima i fanovima priznavši da kvaliteta igre nije bila na očekivanoj razini.

Označeno sa: , ,

Komentari (2)

  • 312AE

    30.06.2022 - 17:34

    Ehh,pa možda onda ubacim svoju verziju opet u Playstation,jako su zeznuli igru 2020,odigrali sam onda orginal na Xboxu i bila je to 100 bolja igra,jedino su kontrole bile jako traljave !

  • Artyom

    01.07.2022 - 01:29

    Haha! Citiram sam sebe od prije dvije godine u ranijoj temi ovdje: “Ja sam probao PC verziju… Ne može se to popravit ni sa 1000 patcheva. Engine je jednostavno katastrofalan. Zvuk je skroz uništen. 10 puta lakše bi bilo radit novi remake na novom enginu nego išta popravljati!”

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?