HCL.HR

YouTube Gaming od ovoga četvrtka prestaje postojati

Zoran Žalac 28.05.2019.   •   6 komentara


Gaming od ovoga tjedna više neće imati povlašteni tretman na YouTube platformi nakon što je nepune četiri godine ista nastojala napraviti konkurenciju Twitchu.

Krajem 2018. YouTube je najavio gašenje svoje gaming sekcije kojom su sadržaji na temu videoigara bili povlašteni u odnosu na druge sadržaje. Ta povlaštenost nije pretjerano zanimala korisnike te nije uspjela u svojem glavnom zadatku – predstaviti alternativu Twitch platformi. YouTube je tada najavio da će svoju gaming stranicu ugasiti u trećem mjesecu 2019., no to će se dogoditi tek 30. 5.

Nakon tog datuma svi će se gaming sadržaji pripojiti gomili standardnih sadržaja na YouTubeu. Ako ste u zadnje četiri godine na YouTubeu slagali listu igara koje pratite, sada će vam ta lista nestati. Umjesto YouTube Gaminga nudi se nova sekcija, ali YouTuberi baš nisu sretni s njom jer se ona fokusira na “trending” sadržaje umjesto na žanrovsku raznovrsnost.

Drugim riječima, postoji bojazan da će YouTube nakon ovog mjeseca korisnicima pod nos gurati sadržaje čisto na temelju njihove popularnosti te da neće promovirati nove kreatore i razne vrste sadržaja. Ako se pokaže da je doista tako, ne bi nam to bilo previše iznenađujuće jer je dobro poznato da YouTube preferira štancanje jednog te istog sadržaja naspram originalnog i raznovrsnog programa.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • Hadvar

    28.05.2019 - 12:49

    i taj youtube gaming trending zanr je pun genericnog i monotonog contenta tako da… mozda je bolje tako posto kako i tu pise, youtube ne promovira novi i zanimljiv sadrzaj

    • marko1106

      @Hadvar, 29.05.2019 - 07:47

      ma cijeli youtube je takav. Strasan im je algoritam. Bolji je bio do prije par godina gdje nije samo predlagao stvari kje si vec pregledao 100 puta. Znao sam prije dosta glazbe otkrivati, danas ne mozes od svih video koje sam pregledao pa su mi zaokupili cijeli youtube. Ne znam da li postoji opcija da se iskljuci ili nest.

    • Hadvar

      @marko1106, 29.05.2019 - 10:14

      imas opciju na preporucenim videima. “ne zanima me” opcija. To bi trebalo ignorirat sve klipove od tog youtubera i slicne.

  • HyPo

    28.05.2019 - 13:58

    Ovo je po meni za bolje Youtubaa. 🙂

  • NeoGames

    28.05.2019 - 16:13

    Najbolji su mi oni naslovi na svakom trecem gaming videu: Gamers are angry!

  • Bipsy

    28.05.2019 - 17:45

    Mislim da vecina nas nije ni znala da ovo postoji.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?