HCL.HR

Završeni prvi regionalni SEEC kupovi u Hearthstoneu, CS:GO i LoL-u

Igor Belan 31.03.2015.   •   1 komentara


South East Europe Chapionship je krenuo s prvim kvalifikacijskim kupovima – pogledajte koji su igrači i timovi iz regije prošli dalje u Hearthstone, CS:GO i League of Legends natjecanju.

Završeni su prvi kvalifikacijski kupovi ESL South East Europe Championshipa, velikog esports natjecanja na ESL-u s fondom nagrada u iznosu 5000 eura koje HCL-ova ekipa admina vodi za Adriatic regiju. Kao što smo najavili, kroz posljednja tri dana održani su prvi kvalifikacijski kupovi u Hearthstoneu, CS: GO i LoL-u. Čitajte dalje i provjerite koji su igrači i timovi osvojili prolaz u finalne kvalifikacije Adriatic regije.

U prvom kvalifikacijskom kupu South East Europe Championshipa za Hearthstone prijavio se ukupno 71 igrač, od čega su 44 igrača skupila dovoljno snage da zapravo nastupe na natjecanju. Cijeli kup je prošao uz odlično ozračje fair playa između natjecatelja – svi su se brzo pronalazi u igri i pokretali mečeve. Baš kako admini vole.

Nakon mnogo zanimljivih deckova i još zanimljivijih partija, dobili smo četiri najbolja natjecatelja koji su osvojili prolaz u finalne kvalifikacije Adriatic regije. Oni su:

1. nuke (Hrvatska)
2. Hanoky (Srbija)
3. Brosiv (Srbija)
4. aginho (Hrvatska)

Čestitamo četvorici najboljih kojima želimo i puno sreće u nastavku natjecanja, no kao što smo rekli – na susretu se pojavilo više od 40 igrača pa za ostale rezultate pogledajte punu tablicu rezultata.

Kako je SEE Championship najavljen veoma kasno broj prijavljenih timova za CS: GO bio je u početku relativno mali, ali kako se približavalo vrijeme početka kupa tako smo skupili ukupno 30 timova, od čega je čak 27 sudjelovalo u kupu. Natjecanje je malo kasnilo zbog problema s ESL Wireom i sporog učitavanja ESL-a općenito u prvom kolu kupa, no srećom sve se popravilo u drugom kolu, a nakon što su timovi pohvatali konce kašnjenje se potpuno istopilo do finala.

S timovima finalnog meča dogovoreno da je da naprave pauzu prije finala kako bi se isto moglo pratiti i na GOTV-u gdje se skupilo i dvadesetak gledatelja. Od 27 timova koji su sudjelovali u kupu, slijedeća četiri osvojila su prolaz u finalne kvalifikacije:

1. EasyPeasyLemonSqueezyY (Srbija)
2. Here for Beer (Hrvatska)
3. GameTime (Hrvatska)
4. Rude Bunch(Srbija)

Srpski pobjednici kupa osim čestitki za plasman zaslužuju i nekakvu medalju za izvrsnost pri imenovanju tima, a isto se može reći i za drugoplasirani hrvatski tim koji sada negdje sigurno slavi pobjedu uz pivicu. Mi ćemo naravno čestitati i poželjeti sreću u ostatku natjecanja svim timovima koji su se izborili za prolaz u finalne kvalifikacije, a vas ćemo proslijediti na tablicu rezultata za bliži pogled na odvijanje cijelog kupa.

Na prvom kvalifikacijskom kupu za League of Legends bilo je šareno – natjecali su se predstavnici gotovo svake zemlje iz regije. Natjecanju je pristupilo ukupno 25 timova i to iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Slovenije. Uz mnogo herojskih partija i bez ikakvih problema cijeli kup je prošao po planu i bez kašnjenja.

Na kraju su se na listi četiri najbolja tima koji prolaze u finalne kvalifikacije pojavila dva srpska i dva hrvatska tima. Čini da će hrvatski tim ‘Nepoznati vojnici’ morati mijenjati ime – pobjedom na kupu postali su poznati cijeloj regiji:

1. Unknown Soldiers (Hrvatska)
2. Glo Boyz Gaming (Srbija)
3. MeNoPolska (Hrvatska)
4. Twingic (Srbija)

Pogledajte kako su završili LoL timovi iz ostalih zemalja u ovim kvalifikacijama kroz tablicu rezultata na ESL-u.

Za kraj, imajte na umu da će se drugi i ujedno završni kvalifikacijski kup za ulazak u finalne kvalifikacije Adriatic regije održati već ove subote 04.04, a za više o rasporedu i detaljima svih kupova nastavite pratiti vijesti na HCL-u.

Komentari (1)

  • redhillunited

    01.04.2015 - 09:14

    Samo Srbi i Hrvati ahahahahaha 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?