HCL.HR

Završeno HT-ovo regionalno Telekom eSport Championship natjecanje

sponzorirani članak 21.11.2022.   •   Esport, Industrija videoigara


Ukupno 1.366 igrača sudjelovalo je u prvom regionalnom Telekom eSports Championship natjecanju s nagradnim fondom od 21.800,00 eura, koje je održano u tri igre: Counter Strike: Global Offensive, Rocket League i FIFA22.

  • 1.366 igrača sudjelovalo u prvom regionalnom Telekom eSports Championship s nagradnim fondom od  21.800,00 eura
  • Najbolji igrač i timovi su Teo Radman, Seikoopaths i 0to100 koji su se natjecali u igrama FIFA22, Rocket Leaaue, Counter Strike: Global Offensive
  • Live stream Telekom eSport Championship finala prikupio je impresivnih 90.000 organskih pregleda

Prvo regionalno natjecanje Telekom eSport Championship, koje je pokrenuo Hrvatski Telekom, zajedno s Crnogorskim i Makedonskim Telekomom među gaming entuzijastima iz Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, ali i iz cijele regije imalo je svoje veliko finale ovog vikenda. U višemjesečnom natjecanju sudjelovala su 1.366 igrača, koji su svoje znanje i vještine  pokazali natječući se kroz faze kvalifikacija, lige i doigravanja. Nakon više od 220 sati streamova na Telekom eSports Twitch kanalima najbolji su se plasirali u veliko finale.

U tri igre, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League i FIFA22 natjecalo se šest finalista, a pobjednici su Teo Radman (FIFA22), prošlogodišnji pobjednik Hrvatske Telekom e-Lige, 0to100 (CS:GO) i Seikoopaths (Rocket League).

Hrvatski Telekom dao je regionalnoj gaming industriji potpuno novu dimenziju budući da natjecanje nije bilo namijenjeno isključivo zabavi, već je cilj bila i edukacija, promicanje jednakosti, borba protiv govora mržnje te briga o sebi. Telekom eSport Championship uključivao je razne aktivnosti kojima se poticalo razvoj novih vještina kod natjecatelja, ali i gledatelja, kao što su edukacijski videi ambasadora – Malajski Tapir, MarkoKC i Lobanjica, TikToker Filip Ščrbak koji je u pauzama od streamova držao vježbe za istezanje i natjecateljice iz Ultimate Gamera, content creatorice koje su pričale o važnim temama kao što su „cure u gamingu“ i „eSport kao profesija“.

„Telekom eSports Championship, osim vrhunskog showa, pokazao je kako eSport nije samo igra, već community koji povezuje, zbližava i ne poznaje fizičke granice. To je potvrdilo i istraživanje koje smo proveli među esport entuzijastima tijekom samog natjecanja. Regionalno istraživanje pokazalo je kako video igre razvijaju strateško razmišljanje, kreativnost i poboljšavaju pismenost. Drago nam je što je naših više od 1.300 sudionika te mnogobrojni gledatelji koji su sve pratili online, kroz ovo natjecanje puno naučilo, a mi ćemo nastaviti pratiti trendove u esportu i razvijati esport natjecanja s još više novih iskustva, uzbuđenja i znanja kako za same natjecatelje, tako i za gledatelje.”, ističe Branka Bajt, direktorica brenda Hrvatskog Telekoma.

Ovogodišnji nagradni fond iznosio je 21,800.00 eura, a podijeljen na četiri najbolje plasirana tima u svakoj kategoriji – četiri najbolje plasirana u igri Counter Strike: Global Offensive osvojili su ukupno 15,000.00 eura, u igri Rocket League 4,400.00 eura, a u igri FIFA22 2,400.00 eura.

Projekt je nastao uz podršku partnera Samsung i Progame, a sve dodatne informacije i snimke Telekom eSports Championshipa moguće je pronaći na web stranici esports.telekom.com i Telekom eSports YouTube kanalu.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?