HCL.HR

Nije šala za prvi april, Zelda stiže na PC platformu 1. 4.

Zoran Žalac 14.03.2022.   •   8 komentara


Neslužbeni PC port igre The Legend of Zelda: Ocarina of Time bit će objavljen početkom sljedećeg mjeseca, ako Nintendovi odvjetnici ne budu imali išta za reći.

Prije dvije godine grupa nezavisnih developera i fanova lansirala je Super Mario 64 u nativnoj verziji za PC. Do tog se ostvarenja došlo procesom obrnutog inženjeringa izvornog koda igre, a legendarnoj je igri omogućilo različite tehničke perverzije – npr. podršku za 60 fps-a, 21:9 monitore (ultra widescreen), raytracing efekte, moderne kontrolere, modifikacije, itd. Sve to bez ikakvih emulatora.

Nintendo je na to odgovorio blokiranjem svih YouTube demonstracija Super Maria 64 za PC, kao i uklanjanjem svih javnih distribucija nativne PC verzije. No, tu je sve stalo – Super Mario 64 PC je još uvijek u opticaju, samo – nemojte to reći glasno.

Uskoro nam se priprema ista stvar samo za drugu Nintendovu igru – The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Najbolje ocijenjena igra u povijesti dobit će svoj PC port 1. 4., a developeri su čvrsto uvjereni da im Nintendo ne može ništa te će čak imati javnu prezentaciju PC porta sljedeći tjedan, 22. 3.

Naravno, u Nintendu zasigurno neće sjediti prekriženih ruku ako netko nudi tehnički superiorniju verziju igre od one koju oni nude emulacijom preko pretplate na Nintendo Switch Online. Stoga će biti zanimljivo vidjeti kako će ovo sve zajedno proći i tko će se s kime našaliti za taj prvi april.

Komentari (8)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?