HCL.HR

Nakon čak 20 godina srušeno je Maddenovo prokletstvo u režiji EA Sportsa

Zoran Žalac 03.02.2020.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Sinoć se na potezu između stvarnog sporta i svijeta videoigara dogodio presedan kakvoga nismo imali već dvadeset godina.

Još od 2000. godine EA Sports za svako izdanje Madden NFL-a, svoje simulacije američkog nogometa, za naslovnici igre bira po jednog istaknutog igrača. I uz to postoji bizarno “prokletstvo” jer koga god da je EA Sports odabrao za naslovnicu, njegov tim iduće sezone ne bi osvojio prvenstvo, odnosno Super Bowl.

Iznimka se dogodila tek 2017. godine, kada je prvenstvo osvojila ekipa Roba Gronkowskog, ali on sam nije bio dio te momčadi, odnosno u završnici nije bio na terenu niti je sudjelovao u utakmici. Međutim, prava iznimka kojom je prekinuto ovo prokletstvo dogodila se sinoć, kada je Super Bowl osvojila ekipa Kansas Cityja za koju igra Patrick Mahomes, igrač s naslovnice Madden NFL-a 20.

Osim ovoga razbijanja proklestva, prekinut je još jedan negativni niz. U zadnje četiri godine Madden NFL serijal je triput dao krivu prognozu o pobjedniku Super Bowla, no ovoga puta se i to poklopilo pa je igra pogodila tko će biti pobjednik, premda nije pogodila točan rezultat, kao što se to dogodilo 2015. godine.

Označeno sa: , ,

Komentari (2)

  • Apocalypse4987

    03.02.2020 - 20:45

    NFL ima 32 ekipe, tako da pogodit ko neće bit prvak nije teško, iako je malo impresivno to učinit 19 puta za redom.

  • Jodlejeihu

    03.02.2020 - 22:31

    Madden curse se ne odnosi samo na osvajanje superbowla,vec i na povrede,desavanja van teren i na losiju igru nego prethodne godine

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?