HCL.HR

E3 2019 sajam na HCL-u


Dobrodošli u našu centralnu luku za sve stvari vezane uz E3 sajam u izdanju za 2019. godinu! Osjetite li tu napetost u zraku? Nije to pritisak sparnog vremena, to je izvjesnost skorog gamerskog veselja koje će prouzročiti najave novih igara i prikazi vrućih hitova. Ovdje ćemo vam postaviti putokaze do svega toga, da znate što možete očekivati, gdje i kada.

Za one koji su tu biciklom, imamo pripremljen i naš genijalno režirani uradak koji će vam u pet minuta objasniti što je to uopće E3 sajam i zašto ga se smatra najvažnijim događajem cijele gamerske godine. Pa slobodno kliknite sljedeću sekciju kako biste se magijom interneta obogatili tim znanjem.

Što je uopće taj E3?

Kad počinje taj cirkus?

E3 sajam svoja vrata posjetiteljima otvara u drugom tjednu šestog mjeseca, no svi mi koji ne idemo preko velike bare u Ameriku imamo internetski pristup nekoliko dana prije otvaranja samog sajma. Tada se održavaju sve važne konferencije koje možemo pratiti uživo, a na njima se predstavljaju neke zanimljive, ponekad i manje zanimljive igre. I bude trenutaka neugodnog humora, ali sve je to za ljude.

Ove godine imamo sedam glavnih konferencija i nekoliko sporednih. Počinjemo već u subotu, 8. 6. s Electronic Artsom. Najzanimljiviji dio bit će nedjelja, 9. 6., kada nastupa ekipa iz Xboxa, a udarni dan bit će 10. 6. s tri konferencije. Zadnji dan cirkusa bit će u utorak11. lipnja.

Evo kako to izgleda u jednom fino posloženom tajmlajnu:

08. 6. u 18:30 – Electronic Arts Play 2019 – sve vijesti s konferencije možete pronaći ovdje
09. 6. u 22:00 – Microsoft Xbox E3 2019 – sve vijesti s konferencije možete pronaći ovdje
10. 6. u 02:30 – Bethesda E3 2019 konferencija – sve vijesti s konferencije možete pronaći ovdje
10. 6. u 19:00 – PC Gaming Show konferencija – sve vijesti s konferencije možete pronaći ovdje
10. 6. u 22:00 – Ubisoft E3 2019 konferencija – sve vijesti s konferencije možete pronaći ovdje
11. 6. u 03:00 – Square Enix E3 2019 konferencija – sve vijesti s konferencije možete pronaći ovdje
11. 6. u 18:00 – Nintendo Direct live stream – sve vijesti s konferencije možete pronaći ovdje

Osim ovih konferencija, svoj program imat će još i akteri poput AMD-a, Devolver Digitala, Limited Run Gamesa i UploadVR-a, a od 11. do 13. 6. održat će se i E3 Coliseum na kojemu će gostovati tvorci brojnih igara te će kroz panele i intervjue pobliže predstaviti svoje proizvode.

Što će sve biti prikazano?

Dobar dio igara koje će biti najavljene već je poznat, no uvijek ostane mjesta za iznenađenja, pa i razočaranja. Ako vas unaprijed zanima što možete očekivati od pojedinih konferencija, evo s kakvim saznanjima trenutno raspolažemo.

Top 5 ludih prognoza za E3 2019

Svaki E3 sajam sa sobom donosi barem jednu neočekivanu stvar. Tko zna, možda i mi pogodimo barem jednu od pet stvari koje predviđamo u našoj ludoj E3 prognozi.

Top 10 sigurnih oklada za E3 2019

Promatrali smo znamenje i konzultirali svoje astrološke mape kako bismo vam nabrojali koje nove igre gotovo sigurno možete očekivati na E3 sajmu 2019. godine.

Naše želje za E3 2019

Što donosi Electronic Arts?
Što donosi Microsoft?
Što donosi Bethesda?
Što donosi PC Gaming Show?
Što donosi Ubisoft?
Što donosi Square Enix?
Što donosi Nintendo?

Što donosi HCL?

Mi ćemo se u redakciji za E3 sajam priprema čitav tjedan, kako fizički tako i mentalno. Većinu konferencija planiramo pratiti uživo, a kao i prethodnih godina sve ćemo komentirati s vama putem chata. Nakon samog E3 sajma također očekujte razne analize i naše skrušene dojmove.

Dakle, do početka E3 veselja dijeli nas tjedan dana pa ćemo vas na vrijeme pitati: čemu se najviše radujete i što nestrpljivo iščekujete s E3 sajma?

Što vas najviše zanima na E3 sajmu 2019. godine?

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?