Captain America: The Winter Soldier [2014]Moram reći da sam vrlo zadovoljan. Jedan od najboljih, ako vrlo lako i najbolji MCU film do sada, bar meni osobno. Prva polovica filma mi se ipak malo više svidjela jer vuče na modern day spy triler, dok je druga više akcija. Gledam scenu na brodu i šapnem frendu "Jel ovo Captain America ili Splinter Cell"? A on će "Splinter America". \

/ No nemojte to nipošto gledati kao manu, osim ako ste vrlo, vrlo zagriženi superhero fan. Ima taj neki hiper realistični feel što se tiče akcije, u odnosu na Thora ili Avengerse koji ipak odabiru stripovski stripovski štih. Baš mi je jako pasao taj malo drugačiji pristup koji im je čista suprotnost... Fino Kevin Feige to sve balansira. Ima jako puno easter eggova za fanove, a i one koji samo pomno prate događanja. Tipa mislim da je 1/50 gledatelja skužilo da su
helicarrieri na kraju naciljali Tonya Starka u svom tornju na kraju. Cijela SHIELD/
HYDRA intriga je također zanimljiva, i drago mi je da su ga direktno povezali sa prvim dijelom, a ne sa Avengersima. Još da su uspjeli prodati Winter Solidier twist kao neko iznenađenje, di bi im kraj bio...
Arnim Zola isto jako dobro odrađen, čak ih rekao i najzanimljiviji dio filma, a taman je bio trailer za Transcendence prije filma.

Glumci standardno dobri, a vrh su naravnno SLJ i Redford, no to nije nikakvo iznenađenje.
I na
grobu od Nicka Furyja je biblijski redak kojeg je SLJ diktirao u Pulp Fictionu.

Kažem, u zadnjih pola sata mi se malo spustila u kvaliteti sa svom tom nabrijanom akcijom i velikim eksplozijama koje se baš ne uklapaju u prijašnji dio filma koji je skoro pa čistokrvan Tom Clancy film, ali ništa strašno ili na razini prošlogodišnjeg The Wolverina (koji je bio odličan, dok se nije raspao u zadnjih 20 minuta). I dalje ostaje maksimalno zabavan i kako bi Ameri rekli "engaging" te zato ide čvrstih
8.5 (od nekoga tko nije Marvel fan).
U svakom slučaju, Joe i Anthony Russo (Kojima je ovo inače prvi ozbiljniji projekt) imaju vrlo svijetlu budućnost u Hollywoodu.
AFTER CREDITS SCENA:
Da, ima dvije post credits scene. Prva je u nekom laboratoriju gdje prvo uočimo da su se bad guysi (Hydra) dočepali Lokijevog štapa iz Avengersa, a onda prikažu dvije čelije: ATJ kao Quicksilver i Olsenica kao Scarlet Witch, oboje u rasulu kako "prakticiraju" svoje moći. Druga scena je u "Captain America odjelu" Smithsonian muzeja (Koji je inače već ranije na kratko mjesto radnje) i prikazuje Winter Soldiera kako čita o Buckyju Barnesu i prisjeća se svoga života prije nego je postao WS.The Grand Budapest Hotel [2014]Hjoooj i ovo je isto bilo vrlo dobro. Ima skroz čudan i inovativan vizualni stil... baš 100% Andersonovski. To odmah znači i da je cijeli film, ideja, scene i sve ostalo potpuno šašavo i otkačeno. I humor skupa s njima koji nije tipa LOOOOOOL nego onako suptilan HEHE. Ali jako je konzistentan po tom pitanju i u svakoj sceni ga ima, iako zna biti dosta crn i suptilan pa ga se ne ubere uvijek. I postava je... Isuse SAVRŠENA.
Neke scene kao
bijeg iz zatvora i kad pucaju jedni na druge u hodniku na kraju su

Ako i ne volite Andersona, svejedno pogledajte. Ni ja nisam neki fan ali ovo je skroz kul.

Gleda se opet čim dođe rip.
8