HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

• 18882 Odgovora
  • 2311946 Hitova
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16230 : 16. Svibanj, 2014., 22:02 »
Godzilla

8.5/10 od mene.

Dobar pejsing, fenomenalna režija, pravi ljetni blockbuster. To što neki očekuju dramu na razini Tarkovskog, to nije moj problem.

I "nedovoljno razvitka pojedinih likova" argument ne vrijedi zato jer je poanta cijelog filma prikazivanje globalne krize u zamjenu za egocentrizam.

Ima par scena koje su potpuni :ave: :ave: :ave:, npr. ona na Havajima, skoro sam počeo vrištati u kinu.
« Zadnja izmjena: 16. Svibanj, 2014., 22:06 RoboWarrior »

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #16231 : 16. Svibanj, 2014., 22:35 »
Lajk.
3D?

« Odgovori #16232 : 16. Svibanj, 2014., 23:33 »
Ništa posebno. Može se itekako dobro i bez njega.

Iako, preporučam ti da ga pogledaš u IMAX-u ako možeš, jer je ovo jedan od rijetkih filmova koji daju takav doživljaj grandioznosti i zapanjenosti, što se baš i ne viđa često u modernim filmovima.
« Zadnja izmjena: 16. Svibanj, 2014., 23:49 RoboWarrior »

« Odgovori #16233 : 18. Svibanj, 2014., 13:19 »
Boy wonder

Ovo je jedan od onih filmova koji su već puno puta viđeni, ali uspješno izbjegava česte klišeje i na jako zanimljiv način predstavlja tematiku koju obrađuje.
Radi se o maldom tinejđeru koji djeluje pomalo neprilagodljivo. Ima velike talente: Priča kineski, odličan je u kemiji, ali mu i potezanje šake odlično ide...
Likovi su definitivno najjači dio ovog filma. Njihova međusobna prepucavanja i odnosi su vrhunski odrađeni, a i gluma je na nivou.
Kraj filma definitivno ostavlja nekoliko teških pitanja i donosi očekivan/neočekivan tvist.
Meni se film jako dopao pa ga svima toplo preporučam.

Ocjena: 7.5/10

Tristana

Imamo mladu ženu Tristanu(odlično ju je odglumila Catherine Deneuve) koja nakon majčine smrti odlazi živjeti kod Don Lopea koji je u srednjim godinama života i ima bitno drukčije svjetonazore od vjerski odgojene Tristane...
Uh, uh... Kako ovaj Bunuel na fini način dočarava i prepričava priču. Sve te teške teme kojih se dotiče čini pomalo sarkastičnima, a opet uspijeva održati onaj potreban nivo ozbiljnosti i šalje vrlo jasne poruke.
Ovaj film formom podosta podsjeća na Viridianu. A opet ima onu dozu posebnosti.
E sada. Ima film i svojih mana. Nema ono nešto što je Viridiana imala. Tu konstantnost u priči, ako se tako mogu izraziti. Ima pomalo dosadnih i podugačkih scena koje možda i nisu bile potrebne. Općenito mi se ovaj film nije toliko svidio da bi pisao neke hvalospjeve o njemu. A podosta sam očekivao od filma s obzirom da je dosta hvaljen.

Ocjena: 7/10

Le charme discret de la bourgeoisie

Ismijavanje bogatog društva na posebno bizaran i pomalo vulgaran način na momente. Čudan svećenik sa željom da bude vrtlar, paranoični bračni par koji misli da ih netko uhodi itd...
Stvarno svega ima u ovom filmu. Bunuel je tu već bio u poznim godinam, ali nije izgubio na lucidnosti i smislu za opičeni humor. Likovi su svi od reda pomalo opičeni i ima ih poprilično. Film baš i nije bio jednostavan za praćenje s obzirom na toliki broj likova i činjenicu da je sve prepuno nekakve iluzije i fantazije glavnih likova.
Glumci su bili dosta dobri(opet se pojavljuje Fernando Rey i to u ulozi svećenika), a Bunuel je scenarij pisao na nekim drogama. :mrgreen:
Kad se sve uzme u obzir, mislim da mi je ovo za sada nekako najslabiji Bunuelov film.

Ocjena: 6.5/10
« Zadnja izmjena: 18. Svibanj, 2014., 13:39 Niska rasta man »

*

disc0

• 3069
« Odgovori #16234 : 18. Svibanj, 2014., 19:00 »
The Breakfast Club, navodno kultni teen film, stajaznam, niti smrdi nit mirise, onako cisto OK film za ubit popodne.

*

Ramza

• **
  • 218
« Odgovori #16235 : 18. Svibanj, 2014., 19:17 »
Nije "navodno" kultni teen film isuse, to je valjda film koji je najviše obilježio generaciju 80ih ne samo kroz film nego i kroz ono što je prikazano u njemu.

*

metalni

• 1395
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
« Odgovori #16236 : 18. Svibanj, 2014., 19:36 »
Pa, koliko se ja sjećam tih godina, bilo je tu i kultnijih filmova od tog.
:kava:

*

Ramza

• **
  • 218
« Odgovori #16237 : 18. Svibanj, 2014., 19:39 »
Dobro, ti si previše puta pokazao da nemaš blage veze o ičemu o čemu govoriš stoga ćemo tvoj komentar ignorirati, ajmo dalje...... :kava:

*

PhSxX!

• 728
  • You see
« Odgovori #16238 : 18. Svibanj, 2014., 20:05 »
Zodiac
Dobar triler od Finchera, mozda mrvu predug (2:45h), ali zanimljiv.
Neznam kako sam ovo propustio pogledat ranije, tj nisam uopce cuo za taj film.
Savrsen je, i nisu losi glumci, Ruffalo i onaj lik koji glumi u sors kodu.

Nego, gledao Noah u 3D prije pecto godina jos al se nisam sjetio postat 6/10, mediocre i u nicemu predobar, malo predugacak i dosadan al eto ema watson

*

metalni

• 1395
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
« Odgovori #16239 : 18. Svibanj, 2014., 20:53 »
Ramza, sinko, čemu to? :fpalm:

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #16240 : 18. Svibanj, 2014., 21:02 »
Ramza, prestani biti najveći ***** ove lajaonice i prestani biti svakom loncu poklopac.
Okej nepodnosiš me, ignoriraj moje postove onda. Nikad nisam previše butthurt, no kada 99% tvojih postova sadrži pljuvanje po većini korisnika, ona se zapitaj malo.
No čisto sumnjam da si takva osoba, te da je sve to trolanje nekakvo ili zabava.

Svejedno, ukoliko nastaviš u tom tonu, brisat ću ti glupe postove i predložiti te za permban.

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #16241 : 18. Svibanj, 2014., 21:06 »
vau, permban! jel moguće da i dalje koristiš to kao sredstvo prijetnje? :hihi:

godzila

10/10

bilo bi i više da nema glupih ljudi i njihovih nevažnih života. tih par scena kasnije, ja ne znam,,,,,,,,,,,,,,

i to sve nakon frustracije kroz prvu polovicu filma "pokažite više >toga< JEBEM VAM MATER"

odlično je

*

Cole

• 11681
    • CroSimRacing
« Odgovori #16242 : 18. Svibanj, 2014., 21:09 »
Ako će to prekinut glupe reakcije na sve dojmove ikad, onda da.

*

Dragster

• 4491
  • OKO SOKOLOVO xD
« Odgovori #16243 : 18. Svibanj, 2014., 21:31 »
jer sedamdeset peti permban je bitno različit od prethodnih

*

Ramza

• **
  • 218
« Odgovori #16244 : 18. Svibanj, 2014., 21:40 »
:ave: :wildboy:

+ne kužim gdje sam sad išta rekao njemu niti u principu što sam krivo rekao.
Ili je COLE-ADAM JENSEN-METALNI osovina na kojoj se mora graditi ovaj forum? = )

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9