HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1706296 Hitova
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16290 : 29. Svibanj, 2014., 19:42 »
Francuska kinematografija je jedna od rijetkih koja je od početka filmske industrije bila i ostala u samom vrhu. :approve

Neću se bojati.
Strah pobjeđuje um.
Suočit ću se sa svojim strahom.
Pustit ću ga da prođe kroz mene i preko mene!

*

metalni

  • ****
  • 1762
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16291 : 29. Svibanj, 2014., 21:45 »
Čole, apsolutna istina... :thumbs:
Iako nisam neki veliki obožavatelj te vrste filmova, ovaj mi je sjeo kao rijetko koji.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16292 : 30. Svibanj, 2014., 00:22 »
A ne. Intouchables jedan od boljih filmova kaj sam pogledo u zadnjih 2-3 godine
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16293 : 30. Svibanj, 2014., 21:06 »
Margin Call (2011)

Drama koja prati zaposlenike velike brokerske kuće tokom 24h prije početka ekonomske krize koju su oni započeli. Kao ekonomistu ovo je tema koja me uvijek interesuje a još kada tome dodamo ovako jak glumački kadar, predvođen Jeremy Ironsom, Kevinom Spaceyom, Simonom Bakerom i ostalim, nije mi trebala bolja preporuka za film. Namijenjen užem krugu gledalaca, većini ostalih će biti dosadan ali dosta uvjerljivo predočava tu dramu i kroz koju prolaze djelatnici koji se bave ovim dobro plaćenim ali veoma stresnim poslom. Vrhunski glumci te kvalitetan scenario su, svakako, najjači aduti filma. Iako je film dobar ipak ne mogu a da ne zamjerim nedovoljnu iskorištenost ovakvog glumačkog resursa da se stvori mnogo veći film jer ovako ozbiljna situacija je ipak previše mlako ispričana, uz pokoju nelogičnost te neadekvatno realizovan kraj.
7

I, Robot (2004)

Ovo mi je jedan od dražih filmova koje sam pogledao u životu, iako sam ponovnim gledanjem malo pokvario to sjećanje na ovaj film kao SF savršenstvo. Kada sam ga gledao prvi put još po izlasku prije nekih 10-ak godina film je ostavio veliki utisak na mene a Will Smiith me uvijek prvo asocira na ovaj film. SF film kakvi bi SF-ovi trebali biti. Tema koja će gledaoca natjerati, barem na trenutak, da se zamisli o svojoj budućnosti i šta će nam ona donijeti. Vrhunska akcija, obilje komičnih situacija, dosta dobar CGI za ono doba, te Will Smith koji rula kao i obično su recept za vhunsku filmsku zabavu.
8,5
P.S. Možete poslušati i ovu odličnu trance pjesmu koju je inspirisao upravo ovaj film.

Insidious (2010)

Još od kad sam odgledao posljednji film iz The Ring franšize čekam na jedan ovakav horror. I baš kada sam pomislio da su današnji reditelji zaboravili formulu za vrhunski horror film pogledao sam Insidious i ostao oduševljen. Vjerovatno Insidious i nije pretjerano dobar horror ali obzirom kakvih sam se sve "horrora" nagledao u zadnjih par godina koji su fulali u gotovo svim segmentima, tako da kada se pojavi jedan ovakav film koji barem zna šta hoće pa makar on i griješio u nekim stvarima čovjek ne može a da ne bude zadovoljan, znate kako kažu: "bolje je dobru stvar raditi pogrešno nego lošu stvar dobro". Za razliku od većine ja sam veliki fan horrora ne prvenstveno što želim prizvati osjećaj straha (to je drugi razlog) nego prije svega zbog mistične priče o paranormalnom (šta se to događa, kako će se sve to na kraju završiti...) a naravno horror koji nije strašan je pogriješio žanr (i tada je nešto od ovoga: misterija, drama, triler).

Koncept priče Insidiousa je oko pitanja astralne projekcije koju su oni razradili na način koji je više prihvatljiv za horror film i, iako nije pretjerano duboka, ali je zanimljiva i originalna na svoj način jer odmiče od standardnih horror tema (duhovi, egzorcizam ili serijske ubojice). Film nema mnogo scary momenata ali ono što ima je dosta korektno napravljeno i čak i najokorjeliji će se trzniti par puta, ali je zato atmosfera konstantno jeziva tokom filma čak i kada se ništa posebno ne događa (i Insidious, nažalost, boluje od standardnog horror sindroma sporog početka te barem pola filma bez nekih posebnih zanimljivosti). Insidious je stvarno dosta stvari odradio "školski" ali je napravio i par početničkih pogreški kada otkriju previše i onda nam pokvare utisak jer to što smo vijdeli nije strašno kao ono što smo prije toga zamišljali (uvijek je najstrašnije ono što ne vidimo) ali jbg teško je u potpunosti naći savršen omjer u tome da nas i prestraše nečim ali ipak da nam ne otkriju previše. Iako je daleko od The Ringa ovo je ipak jedan od najboljih horrora izašlih u zadnjih 5 godina (doduše nije ni imao neku preveliku konkurenciju) te dokaz da ipak ima nade za horror žanr.
7,5

Insidious: Chapter 2 (2013)

Sve što je rečeno za prethodnik važi i za Chapter 2. S tim, što ovaj nastavak ima nešto složeniju i razrađeniju priču koja čak dodatno obajšnjava neke scene iz prvog dijela, vjerovatno je ovo posljedica dvojca koji je zaslužan za kultni Saw serijal a koji su radili i ove Insidious filmove, vidi se da ljudi znaju fino ispričati priču. Nastavak dostojan prethodnika. Fanovi horrora ne bi trebali preskočiti ova dva filma.
7,5

X-Men: Days of the Future Past (2014)





Veliki sam fan X-Men filmova, i inače svih Marvelovih junaka predočenim na filmskom platnu. Najnoviji izdanak X-Men franšize sam dočekao sa velikim iščekivanjem i bio sam presretan kada sam pročitao prve kritike pune hvale. Za Days of Future Past mnogi kažu da je to najbolji X-Men film a ja ne samo da ću se s tim složiti nego ću otići i korak dalje pa reći da je ovo najbolji film izašao ove godine do sada.

X-Men: Days of Futue Past kombinuje sve ono najbolje iz serijala te im dodaje nikad bolje ispričanu priču koja je zaista obimna i u dubinu i u širinu, te likove koji su mnogo slojevitije okarakterizirani. Vjerujem da je film bio dobar i gledaocima koji se po prvi put susreću sa X-Men-om ali to nije to, tek pravi fanovi su izvukli maksimum iz ovog remek djela i uživali u tim novim detaljima koji su nam otkriveni iz prošlosti i koji su objasnili neke stvari. Neke scene poput one sa Quicksilverom u kuhinji su za antologije. Film koji zna šta hoće i kako to ispričati. Gotovo savršenstvo.
10

Hancock (2008)

Iako volim Willa Smitha i njegove filmove, Hancock sam uvijek preskakao. Iz onih par isječaka koje sam vidio sam sebi stvorio utisak da je ovo neka parodija na superjunake i previše neozbiljna za moj ukus. Konačno sam se natjerao da ga pogledam i čak mi i nije loš film. Ako ga gledamo kao akcijski film onda je loš ali ako ga gledamo kao komediju onda je solidan. Mnogo urnebesnih situacija sa Hancockom pružaju solidnu zabavu. Will je stvarno odlično utjelovio čovjek koji može sve ali je ipak utonuo u duboku melankoliju, pored njega kao i uvijek dosta rula Charlize Theron. Neloš film za "ubit vrijeme".
6,5

Edge of Tomorrow (2014)



Kada god izađe novi hit sa Tomom Kruzom ja sam uvijek skeptičan i ne očekujem previše, ali trudim se da ne propustim nijedan 3D film u kinu nevezano za kvalitetu. Edge of Tomorrow me, da odmah kažem, veoma pozitivno iznenadio. Više je od običnog ljetnog hita, iako Kruz nije oduševio ni ovog puta, vrti mi se par imena u glavi koji bi mnogo efektnije odigrali ovu ulovu, ali zato za Emily Blunt imam samo riječi hvate, baš rula kao "full metal bitch". Film koji je već izlizanoj alien invasion temi dodao faktor u vidu time shifta i time kreirao podoban ambijent za film koji neće biti samo uzbudljiv nego pri tome i interesantan. Glavni junak, neiskusan vojnik koji je spletom okolnosti završio tu gdje jeste, zagine odmah na početku bitke i u tom trenutku se rijeme "resetira" na početak dana i svaki put kada on pogine (ili se sam ubije) vrijeme se resetira s tim da on ima svo saznanje koje je prikupio tokom prethodnih "pokušaja". Ne biste vjerovali koliko je zanimljiv ovaj "over and over again" koncept i koliko je dobro napravljen u ovom filmu, baš ono nešto malo drugačije od onoga što stalno viđamo u akcijskim blockbusterima. Pored dobre akcije film obiluje i humorom tako da je ovo, uz X-Mena, bilo jedno od najboljih kino iskustava u zadnjih par mjeseci.
8,5

Intouchables (2011)

Ovaj film mi je legao kao budali šamar. Nakon iscrpljujućeg dana, vrijeme za spavanje i ne znam šta ću, pročitam Coletov osvrt za ovaj film i odmah sam znao da je baš to ono što  mi treba u tom trenutku.

Ne znam da li sam ikada gledao ovako predivan film. Topla ljudska priča, inspirisana istinitim događajem, o čudnom prijateljstvu koji se javlja između bogatog tetraplagičara i siromašnog mladića koji ga počinje njegovati. Dva različita svijeta, dvije sušte suprotnosti i jedno prijateljstvo koje će gledaocima pružiti obilje humora i probuditi veoma lijepe emocije. Ne znam koji je od ova dva glavna glumca kvalitetnije odradio ulogu, oba su baš savršeni. Intouchables je film koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, film koji ljude čini boljim.
9
« Zadnja izmjena: 30. Svibanj, 2014., 21:09 Adam Jensen »

*

Pajko

  • *****
  • 3090
  • REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16294 : 31. Svibanj, 2014., 12:02 »
The Breakfast Club (1985)

Počeo sam gledati filmove sa svoje 80s teen high school filmovi liste i nezz, imao sam osjećaj da je ispravno krenuti s ovime.
Likovi su apsolutno savršeni, koliko god svaki od njih bio iritantan toliko i priraste srcu <3
Film je dosta spor,, ali tako i treba biti jer je naglasak na tom psihološko-emotivnom doživljaju likova. Sredina filma je malo brng, ali onda zadnjih pola sata je presavršeno. Hrpa ljubavi <3 <3 <3
Pikice u filmu su također dosta dobre, osobno dajem prednost prljavoj frikuši nego bogatoj kurvetini :hiha: :hiha:

9/10
P.S. Napisano je velikim tiskanim slovima jer stvarno vičem. Najozbiljnije.

*

Seengeer

  • ******
  • 4945
  • ︻デ═一 not srs
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16295 : 31. Svibanj, 2014., 13:38 »
lego movie

a nezz, dosadan.

x men dofp

volim xmene, ima dosta dobrih scena, ali živcira me što magnetoa uvijek spriječavaju... :hiha2:  Dajte čovjeku da razruši čitavu planetu i gg wp

*

Pajko

  • *****
  • 3090
  • REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16296 : 31. Svibanj, 2014., 17:27 »
Ferris Bueller's Day Off (1986)

Ovaj film se dosta uklopio u moj današnji dan. Umjesto da učim, gledao sam Matthewa Brodericka kako radi sranja umjesto da piše ispit u školi. 8|
Kroz cijeli film sam imao tu KONSTANTNU misao o tome kako je frajer zgodan. Mislim nez, baš ima taj mladenački šarm, nezz :(
Ona njegova kujica je dosta bezlična, najfrend je kao neki fors mladenačke nesigurnosti,,, tako da je nakon Ferrisa najsimpa frajer u filmu Charlie Sheen u policijiskoj stanici :)))))))
Naravno, pola radnji je potpuno besmisleno i ADASFKSAJFLASFHNASLKJFASN (tipa kada trči pored svog tate u autu i slično), ali opet, to daje neku dodatnu dimenziju šašavosti. I stvarno je obilje smiješnih situacija, baš se dugo nisam smijao na nešto što nije ironično/bolesno/forsirano.
Ne mogu se sjetiti ničega što me naživciralo u filmu. Savršena feelgood komedija. =)

10/10 :pimp:
P.S. Napisano je velikim tiskanim slovima jer stvarno vičem. Najozbiljnije.

*

Seengeer

  • ******
  • 4945
  • ︻デ═一 not srs
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16297 : 31. Svibanj, 2014., 17:53 »
ovo je najbolji tata iz filma realno


Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16298 : 31. Svibanj, 2014., 19:32 »
Pišem neke dojmove opet od sada... valjda.  :hiha:

Before Sunset [2004] - ★★★★½

Odličan kao i prvi dio. Zapravo ne, definitivno je bolji od prvog dijela. I ovime stvarno počinjem vjerovati da se radi o trilogiji koja stvarno spada među najbolje ljubavne filmove ikad snimljene. Bolji je iz čistog razloga što se njih svoje već dobro znaju, pa se sve ono upoznavanje iz prvog dijela komotno preskočilo. Iako, ne kažem da mi je i ono najmanje smetalo, ali ponovno susretanje i diskutiranje prošlih događaja je zanimljvije. A što da kažem, ostatak je isti kao i prije i samo potvrđuje da je to tip filma koji će ti se svidjeti li neće. Isto kao prije, dvoje glavnih likova ne rade ništa drugo nego šetkaraju po nekom europskom gradu i pričaju. I ti razgovori su stvarno FENOMENALNI. Toliko odličnih ideja predstavljaju, tjeraju te da misliš o ljubavi, odnosima među ljudima i najvažnije od svega -- životu. Ne, ovo sad nije alfa i omega ljudske postojanosti kao, ne znam, The Godfather, ali unutar postavljenih granica rastura. I toliko fluidno i prorodno razgovori prelaze iz jedne teme u drugu. Taman počneš o nečemu razmišljati i skužiš "Joj, već su na nečem drugom. Sad moram to promisliti." I što je najbolje, i u filmu je također prošlo devet godina od prethodng filma, i točno se vidi koliko su ti ljudi drugačiji. Više nije u pitanju ta "mladenačka ljubav", nego se zajedno samo nasmiju glupostima koje su radilli. A ono što mi se tek najviše svidjelo je suptilnost kroz doslovno desetine sitnih detalja koji na prvu ne znače ništa, ali kad razmisliš skužiš da su zapravo savršeno osmišljeni i više nego točno tempirani. Estetski je to na još većoj razini nego ranije, kadrovi znaju trajati po 5 minuta i daje filing jedne prvoklasne predstave. Što samo još više svjedoči koliko kvalitetno Hawke i Delpy glume.

Before Midnight [2013] - ★★★★½

Ovaj rula još više, al' jebajga, ne mogu mu dati petardu. Nije me baš oborio s nogu kao nešto najbolje što sam ikada vidio, ali ta Linklaterova čarolija je još uvijek i više nego prisutna. Što je zapravo zanimljivo jer je strukturno dosta drugačiji od prva dva. Da, osim one dobro poznate zamjene "Hoće li se zaljubiti?" sa "Hoće li ostati skupa?", sama mehanika načina na koji razgovaraju je nekako... drugačija. Savršeno je to što su to isti likovi, i to se vidi, ali s druge strane vidi se i koliko su različiti. Ah, Grčka... osim što je lijepa kao pozadinska scenografija, isto toliko dobro i odgovara povijesti glavnih likova. Još uvijek je tu, ali nije što ne nekad bila. Ta vatra je ugašena, i ostale su samo male iskrice za koje se drže. I upravo tu leži jedan od dva temeljna motiva filma -- prolaznost vremena. Baš su ga iskazali do maksimuma sa raznim sitnim, ali savršenim detaljima poput scene kad gledaju zalazak sunca, ili kad ova skuži da mu je nestao scrveni dio bradice od prije 18 godina. Drugi je pak perspektiva i kako svatko od njih ne samo gleda na život drugačije nego prije, već i drugačije od drugoga. I oba ta motiva su odmah na početku, kao i u prošlom filmu, predstavljena kroz Jessejevu knjigu. I jako mi se svidjelo da su cijeli film, sa svojih 109 minuta, povezali sa samim početkom prvog filma, kako su se upoznali zbog starog bračnog para koji se svađao u vlaku. Eto, baš je odličan i vračat ću mu se u narednim godinama definitivno.


Training Day [2001] - ★★★

Ne mogu reći da je loš, jer to nije, ali ne mogu reći niti da sam oduševljen. Znam da mnogi svršavaju na ovo kao 'ultimativni akcijski film 21. stoljeća', al jebote sigurno mi to nije. Najbolje da krenem od činjenice da mi je bio, naprosto rečeno -- predvidljiv i djelomice dosadan. Ako već prodaju film kao akciju, neka to bude akcijski film a ne da akcije ima na kapaljku. S druge strane, Denzel rula. Potpuno i zauvijek, tog čovjeka je nemoguće ne obožavati. Baš doslovno sjaji svojom karizmom iako glumi bad guya. Ima jako dobrih scena, to neću poreči, ali forsiraju jako te neke stereotipe tipa crnačka naselja, rispekt, yo brother from another mother i ostalo. Nezz, očekivao sam više, ali na nekoj funtime akcija razini nekako zadovoljava.
“The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - Robert Oppenheimer

*

progabbeing-jadran

  • ******
  • 5293
  • abrah cadabrah
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16299 : 01. Lipanj, 2014., 02:31 »
isuse idem se ubit panj adam jensen je gledao edge of tommorow prije mene :wildboy:
Bowie je definitivno najveći umjetnik svih vremena.

Support your local gamers >>> Pro GABBEing Klan

*

metalni

  • ****
  • 1762
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16300 : 01. Lipanj, 2014., 07:18 »
Live long and prosper...

*

lulz

  • ****
  • 1016
  • šmeker
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16301 : 01. Lipanj, 2014., 09:15 »
nikad mi nisu bili jasni ljudi koji gledaju svaki film koji izađe. šta nemate tipa neki žanr koji vam se gleda pa to gledate?

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16302 : 01. Lipanj, 2014., 10:00 »
nikad mi nisu bili jasni ljudi koji gledaju svaki film koji izađe. šta nemate tipa neki žanr koji vam se gleda pa to gledate?
Možda ima neko ko (manje—više) voli sve žanrove :solidus:

*

metalni

  • ****
  • 1762
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16303 : 01. Lipanj, 2014., 10:36 »
Mislim da takvih ima najviše.
:solidus:

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16304 : 01. Lipanj, 2014., 10:40 »
nikad mi nisu bili jasni ljudi koji gledaju svaki film koji izađe. šta nemate tipa neki žanr koji vam se gleda pa to gledate?

Ne.

Mislim, najviše volim SF i krimi trilere, ali gledam sve što izađe.
“The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - Robert Oppenheimer

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9