Slumdog Millionaire (2008) ★★★★
Baš mi je odličan. Ima tu neku finu atmosferu i odličan pejsing. Doduše nezz jel baš za toliko oscara koliko je dobio, ali je dosta dobar. Dev Patel stvarno rula sa tom svojom dobroćudno glupom facom. Anil Kapoor je bio jedini glumac kojeg sam i prije filma znao. Paper Planes pjesma u filmu <3. Uvijek mi je tugica vidjet tu djecu u takvim uvijetima.
Šteta što Latika nije u provokativnijem izdanju ;( Feel good movie.
Horrible Bosses 2 (2014) ★★½
Scena u kojoj kreten od Dalea zove onim južnjačkim naglaskom Berta mi je jedna od najsmiješnijih scena u komedijama ikad, doslovce sam vraćao scenu par puta iznova, te plakao od smijeha i morao napraviti pauzu od gledanja na desetak minuta. No to je sve od urnebesnih scena u filmu
Imao još par smiješnih, ali ništa urnebesno. Prvi film mi je puno bolji, plus užasno me smorio početak filma. Previše dobrih glumaca, a premalo šala.
Birdman (2014) ★★★★½
Fantastičan u svakom pogledu. Išao ga pogledat zbog hvalospijeva interneta i zbog dobivenih oscara. Vidim da ima dosta publike koja ga i pljuje te ga užasno etiketira kao precjenjenog. Razumijem ih, ali nasreću ja sam jedan od ovih koje se film jebeno dojmio. Briljatna uloga Michaela Keatona, već sam pomislio da je umro kao glumac. Inače ovakav žanr filma i nije baš moja šalica čaja, no ovo je vrlo kvalitetan uradak u svim okvirima pa sam impresioniran dosta.
Upravo si od 3 navedena filma, pogodio 2 koja planiram gledati u skorijoj buducnosti -cca 7 dana - oba su mi dostupna, a Slumdoga odavno natezem pogledat, cas cu s curom cas cu sam - ali evo jos jedan mi podsjetnik da napkon moram odgledat. =D>
Horrible Bosses 2 - slazem se apsolutno da je prvi bolji, drugi sam morao iz kurtoazije prema prvom pogledati. Ipak Jennifer je Jennifer
Birdman - nije me posebno interesirao dok nisam pogledao dodjelu oscara i vidio sta je sve poosvajao, pa ga sigurno gledam uz bok Slumdogu, vratim se s dojmovima.
--
Da pridonesem sa svojim udjelom: pošto od novijih filmova nisam sve pogledao što se vrti već cekam da ispliva kvalitet - vracam se pomalo na starije filmove i gledam ono sto sam propustio.
Npr:
Good Will Hunting - 1997 - - Jedna jaka 9tka i pol od filma, odlican film u skoro svakom pogledu - nekoliko dirljivih scena i snazna poruka. Svakome bih preporucio, za sve uzraste :) Matt Damon odlican, RIP Robin Williams - rame uz rame, zasluzeni Oscar.
A Beautiful Mind - 2001 - Russel Crowe je pokazao zasto je odlican glumac a ne samo grubijan iz gladijatora, film je zasluzio Oscara posebno za reziju iako je na trenutke spor i tezak. Prikazuje zivotni put Johna Nasha matematičkog genija - Topla 8ca od mene.
Gone Girl -2014 - Ben Assleck i Rosamund Pike <3 - film me ostavio paf - necu puno pricati o njemu ali jedan od mojih omiljenih zanrova - misterija triler 'drama' s primjesom mindfucka - cista 9ka.
Se7en - 1995 - ulala opet jedan od omiljenih zanrova, Morgan Freeman i Brad Pitt - film sam vec gledao ali kao klinac pa sam morao opet - nisam se zeznuo a sve sam fino pohvatao upio i upratio, jedna solidna 9ka.
I par malo manje ozbiljnih:
John Wick - dont fuck with the dog - pravi punisher 7ca od mene / 10.
Oni koji su fanovi Japanskih filmova - u ovom slucaju akcijih obrada Animea - preporucio bih trilogiju Rurouni Kenshin - predobra live akcija, odlicne borbe prica i scenarij. 9/10
Nisam se zadao u formatiranje i boldiranje naslova, a ne stavljam kvake i crtice ako ne moram :) Zivili
Edit:
Dok nisam zaboravio kad smo vec kod mindfucka:
Predestination - film bih preporucio svakome fanu tih zanrova - SF misterija triler :) Ethan Hawke u glavnoj ulozi, necu da nista otkrivam uzivajte