HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1730257 Hitova
*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17730 : 04. Ožujak, 2016., 14:28 »
Nisam odavno nešto napisao u ovoj temi, pa evo šta se odgledalo u proteklih par mjeseci:

The Sixth Sense (1999)
Triler sa elementima horrora o dječijem psihologu (Bruce Willis) koji počinje da liječi dječaka koji vidi duhove mrtvih ljudi. Mistično, atmosferično i sa velikim twistom na kraju, definitivno jedan od najboljih filmova ovog tipa koji možete naći
9

Fast & Furious (2009)
Nakon dužeg vremena natjerao sam se da ponovo odgledam neki F&F film. Prva dva su mi svakako najbolja, treći je isto dobar ali on je već dosta drugačiji od ostalih filmova iz serijala, pa na njega gledam kao na vanbračno dijete. Ovaj Fast & Furious iz 2009. je radnjom smješten između 2Fast2Furious i Tokyo Drifta i sve ono što volite u serijalu je tu, napucane jurilice, ilegalne trke i cool llikovi. Priča je ponovo oko infiltracije u kriminalnu organizaciju, s tim što Dom želi da kokne bossa zbog osvete a Brajan da ga uhapsi. Film bih po kvalitet ismjestio baš na ovo mjesto na kojem se i hronološki nalazi, što dovodi do zaključka da kvalitet serijala, nažalost, opada sa svakim novim nastavkom. Ali iako otrcani ipak su još uvijek zabavni.
7

John Wick (2014)
Keanu Reeves u ulozi bivšeg plaćenog ubojice koji kreće u osvetu protiv ruske mafije (za koju je nekad radio) jer su mu ukrali auto i ubili psa. Gledao sam i uvjerljivije razloge da se krene u osvetnički pohod ali treba uzeti u obzir da mu je žena umrla par dana ranije pa je još bio rastrešen. Anyway, film je dosta sličan Equalizeru (samo ne baš toliko dobar), znači očekujte vrhunsku koreografiju akcije što i ne čudi obzirom da se rediteljski dvojac do sada uglavnom bavio kaskaderskim poslovima. Dobri su i glumci, pored Reevesa tu je Dafoe, Nyqvist, uvijek odvratni Alfie Allen te uvijek upečatljivi Lance Reddick u sporednoj ulozi. Film vrijedi pogledat ali nemojte da vas visoke ocjene zavaraju jer nije dobar kao npr. Equalizer.
7,5

Rescue Dawn (2006)
Za vrijeme Vijetnamsko rata Američki pilot (Christian Bale) se ruši duboko iza neprijateljski linija, ubrzo biva zarobljen te planira bijeg... Stvarno vrhunski film, ko voli preživljavanje u džungli i lov na ljude će neizmjerno uživat, a bilo je i nekih komičnih situacija. Bale naravno rula kao i uvijek.
8,5

Ajd da ukratko prokomentarišem ove aktuelne oskarovske filmove koje sam relativno davno odgledao:

The Revenant - vrhunski film u svakom segmentu. Obzirom koliko volim survive-in-wild tematiku guštao sam u svakoj sekundi filma, nije bilo ni sumnje da će Leo konačno dobiti svog odavno zasluženog kipića.
9

The Hatefull Eight - još jedno Tarantinovo temek djelo, možda malo previše razvučen ali neosporno genijalan, a kao šlag na tortu je i jedan od najvećih filmskih kompozitora Ennio Morricone uspio dočekati (u 87-oj) svog Oscara.
9

Ex Machina - Inteligentan SF kakav se rijetko viđa u novije vrijeme i potiče nas na razmišljanje o čovječanstvu, prirodi života i dokle bi trebali ići sa razvijanjem AI. Kada imaš dobru ideju onda i znaš kako to postić onda ti je jedna kuća i par glumaca dovoljno da napraviš vrhunsko djelo koje je istovremeno i zanimljivo i ima duboke ideje.
8,5

Star Wars: The Force Awakens - kao moderna akcijska avantura je odličan ali nije na nivou starih dobrih SW filmova i kao velikog SW fana me malo razočarao. Čini se da koliko je prva trilogija bolja od druge po svemu sudeći će i druga biti bolja od ove koja je upravo počela. Očito novi trendovi ne idu u smijeru koji se meni sviđa.
8
« Zadnja izmjena: 04. Ožujak, 2016., 14:31 Adam Jensen »

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17731 : 06. Ožujak, 2016., 00:54 »
Deadpool
Pogledah mrtvibazen,akcija,humor,žene,oružije itd itd.Ono sto sam ocekivao,to sam i dobio.
9\10 👌
Never hate your enemies it affects your judgement

The Godfather

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17732 : 06. Ožujak, 2016., 11:59 »
The Martian (2015)



Možda i najbolji film godine. OK, svi smo očekivali vrhunsku SF avanturu u režiji Ridleya Scotta ali niko nije očekivao da će film biti toliko humorističan tako da one neke nagrade za najbolju komediju (za koje sam prvobitno mislio da su neka šprdancija) itekako imaju smisla. Ostavljen sam na Marsu, preživljavanje u negostoljubivom okruženju, drama na Zemlji kako ga vratit, Matt Damon u svom standardno dobrom izdanju te mnogo kvalitetnog humora, film me apsolutno zabavio  :thumbs:.
9

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17733 : 06. Ožujak, 2016., 12:52 »
Spotlight, fino fino :)
The blood of youth is bubbling back..

*

theth1ef

  • **
  • 219
  • Učiš dok si živ.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17734 : 06. Ožujak, 2016., 16:38 »
The Room

Zanimljiv film, nekako mi je onaj dio dok su u sobi lošiji nego kad izađu,
ali mi izostaje napetosti. Sve u svemu,

7.5/10

*

kveki

  • **
  • 512
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17735 : 06. Ožujak, 2016., 20:16 »
Nadam se da mislis na Room a ne na The Room  :hihi:

Mislim The Room je genijalan, ali u onako 2/10 smislu  :ementaler:

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17736 : 06. Ožujak, 2016., 20:18 »
I ja sam upravo danas pogledao Room.
Vrhunski film, ali nije za svakoga i za mlađu populaciju jer se nemaju s kim u filmu povezati.
Ne postoji glavni junak u priči koja je zapetljana i koja se pokušava prezentirati isključivo putem emocija i psiholoških profila.
Meni kao roditelju je film vrhunski sjeo. Pogotovo kada te nakon filma pucaju osjećaji i nešto te odmah vuče k tvom djetetu.

*

theth1ef

  • **
  • 219
  • Učiš dok si živ.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17737 : 07. Ožujak, 2016., 00:38 »
Sry, mislio sam na Room.  :fpalm: Bio sam mišljenja da dam veću ocjenu jer film je super i zanimljiv, ali mi izostaje neke napetosti što bi me držala u neizvjesnosti. Jedino što je imalo neku napetost je bilo kada Jack bježi. Recimo Prisoners je za mene pogodio tu notu.

*

9mlg9

  • Gost
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17738 : 13. Ožujak, 2016., 21:47 »
John Wick. Preugodno iznenađenje. Dosta solidan akcić.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17739 : 15. Ožujak, 2016., 21:56 »
Straight outta Compton
Fantastican film,nemam reci super je,a sto je najgore sad sam se i napalio na taj gangsta rap pa sam poceo sve redom slusati

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17740 : 23. Ožujak, 2016., 16:00 »
Olympus Has Fallen (2013) ★★★★

Odličan akcijski film. Gledam ga po treći put kao zagrijavanje za nastavak u Londonu.  Mike Banning je jebeni badass sa šarmom! Nakon trećeg gledanja, već malo počinje smetati, kako su uopće dopustili takav propust da ovi korejanci zauzmu bijelu kuću. Aaron Eckhart se naravno odlično snalazi u ulozi američkog predsjednika. Baš mu fino stoji ta uloga. Ostatak Pentagon staffa i osoblja WH ureda također rula. Općenito dobropogođen casting. Film klasične američke propagande koju toliko neizmjerno volim. God bless United States of America. <3

London Has Fallen (2016) ★★★★ Cinestar

Nije bolji od predhodnika, ali ne kaska nimalo. Ima nešto bolji pejsing, dinamičniji je. U nekim trenucima šarmantniji, dok u nekim pretjeraniji. Najviše me smetala Banningovo forsiranje i nametanje kao vođe ispred SAS-ovog tima. Al što je onim generacijama bio Rambo, Dolph, Schwarzie, to je sada valjda Gerard. Rula Butlerica abnormalno, no malo mu killing ratio previsok u ovome filmu. Naravno tugica kao i na početku prvog filma, bez tog očito nejde. I smeta me, što čim gledaš film, znaš da će bit happy end na kraju, taj feeling me dosta smetao. Čekam najavu trećeg dijela. Baš će mi biti drag taj serijal. :3

Zootopia (2016) ★★★★ Cinestar

Ajme sladak je. Odlična sinkronizacija naših. Doslovce mi je nevjerovatno kako postoje ljudi, kojima naša sinkronizacija poput ove nevalja ili nešto. Pogledao sam samo trailer na engleskom i ispada smeće u odnosu na naš. Fina priča, odlične fore, lajkabilan totalno u svim segmentima. Iva je baš preslatka, ženiob ili nešto. Preporuka svim animiranim filmoljupcima. =)

*

theth1ef

  • **
  • 219
  • Učiš dok si živ.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17741 : 23. Ožujak, 2016., 18:10 »
Iva je baš preslatka, ženiob ili nešto.

Koja je to već po redu?  :hihi: :hihi:

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17742 : 23. Ožujak, 2016., 18:52 »
Ae ima ih pecto. </3

*

L8

  • *
  • 26
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17743 : 24. Ožujak, 2016., 03:26 »
Zadnje sam pogledao Spotlight sa svojom dragom.

Dobar film, nema kaj. Ali da ima toliko bolesnih - ne samo ljudi, već samo svećenika je stvarno katastrofa. :O

*

kveki

  • **
  • 512
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17744 : 25. Ožujak, 2016., 10:29 »
Batman v Superman

Pogledao u Imaxu, smetao me malo 3D, ali to je inače nešto što prezirem. No sve u svemu vizualno jedan od najljepših filmova koje sam ikad gledao.
Glavni problem s filmom mi je nekako što izgleda kao da je previše toga maknuto da bi se smanjila duljina filma, tako da mislim da će Ultimate verzija možda dosta popraviti film, također previše je toga stavljeno što razara kontinuitet.
Affleck odličan Batman, Isenberg je onako čudan kao Lex i imam mješovite osjećaje oko njega. Ne znam, solidno je sve, ali onako, evo još sad razmišljam o filmu i nisam siguran kako se osjećam oko njega. Nekako je čudno prezentiran i kao da pola filma fali na trenutke.
Glazba je genijalna, jedan od rijetkih filmova u kojima je glazba baš onako highlight za mene.
Uglavnom dobar film, ali nekako glavni dojam ću ostaviti za Ultimate verziju. Ovako je nekako 6.8/10.
« Zadnja izmjena: 25. Ožujak, 2016., 10:32 kveki »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9