Kada se sagledaju cijene igara i samih konzola možemo se zapitati isplatilik se upuštati u takve avanture ako nisi imućanm( ne

), nemaš posao( premlad ne

), i još k tome nemaš plasmu/LCD koja nije potrebna, ali je poželjna za potpuno igraće iskustvo( opet ne

).
Evo npr prvo sam razmišljao o kupnji PS3, ali kako Blu Ray sam dođe 300 kn, piratstvo otpada, pa ispada da se više isplati kupiti originale koji dođu 500 kn svaki. Znači igre 500.
Pošteni HDTV se ne može kupiti ispod 4k kuna, a za bolji se ide i preko 6k kuna, ako ne i do 10.
Dakle, za sada imamo 500 + ajmo reći 5k kuna. Cijena same konzole varira, ovisno o modelu.
No neki 3.5 kuna. Na kraju dodajmo da ćete najvjerojatnije htjeti igrati preko neta što će isto tako imati svoju cijenu. Znači 9k kuna za konzolu za koju su dosad izašle dvije tri poštene exclusive igre?
X360 je druga priča. Konzolina cijena je fiksna, ne mijenja se već dvije godine u Sophoslabu, kako modificirana, kako nemodana. Ali originali isto tako dođu 500-tinjak kuna. No, modana konzola dođe 4k kuna, ali ona ima veliki minus. Microsoft je banao račune modanim konzolama na kojima su se igrale igre preko Livea( Microsoft ownao sve

). Iako za nju nije potreban HDTV kao u slučaju PS3-a, isto tako se mora odvojiti oko 5k kuna.
Wii je najjeftiniji, HDTV nije potreban, zabavan je i uostalom najprodavanija konzola. Ali, nekima se konzola ne sviđa tvrdeći da je to konzola za djecu(

) i kako su to djetinjaste igre(

). Nekako mi se čini da Wii i je najisplativiji od NG konzolaunatoč svim hardwerskim prednostima X-a i PS3-a. SMG uostalom i je najbolje ocijenjena igra svih vremena, a i ima par naslova poput Zelde i Metroida koji garantiraju zabavu. Konzola dođe između 2 i 2.5 k kuna, igre kao i za ostale konzole.
Iako je fokus na konzolama nove generacije, ne mogu ne spomenuti PC. Možda je najbolje svakom kupiti PC, ali treba pametno postupiti pri kupnji zato jer vidjevši zahtjeve novijih igara nekako sam sputan. Evo moj kompjuter je, pa... Recimo to ovako, znate onu reklamu u kojoj sin i otac idu po cesti i vide kako smetlari drobe kompjuter, a mali kaže, vidi tata, onaj je isti ko naš, a na to se smetlari grohoto nasmiju? Moj kompjuter nije pršao na toj audiciji, nije bio dovoljno dobar

Zadnja igra koju sam pokretao na njemu bila je Minesweeper.
Dakle, moje je pitanje Vama isplati li se igrati na konzolama nove generacije, i koji je po Vama najbolji izbor?