HCL.HR

Hm, problemcic na start sa slusalicama i periferijom

  • 4 Odgovora
  • 14421 Hitova
Hm, problemcic na start sa slusalicama i periferijom
« : 18. Siječanj, 2017., 23:01 »
Pozdrav ekipa,

evo comp stigal, instalirani windows 10 pro 64, i instaliran steam, origin i uplay, kroz 12 mjesec uzel sam nekaj igrica malom za start i pratil ove besplatne tak da se skupilo vec desetak i vise komada..... ali imam par problemcica koje cijelo popodne nisam uspio rjesiti

idemo redom:
slusalice..... kod ukljucivanja windowsi pokrenu neki program za prepoznavanje i test i sve rai, međutim kada se starta igra ili pokrene neki video zvuk ide preko tv-a koji sluzi kao monitor a na slusalice nista..... probal ih ukljuciti i s prednje strane i sa straznje i uvijek isto.... zna li netko kako to rijesiti?

tastatura i mis.... hm, imaju svoje neke lampice kaj svjetle plavo i kada se comp iskljuci one i dalje svijetle kao da je jos uvijek sve u pogonu...... kako pak to rjesiti?

oko igrica je sve ugl ok, max rezolucija na tv-u je 1920 sa nekaj i to se vrti ugl automatski ali kod nekih se pojavljuju neke trzajuce vodoravne linije pa neznam u cem je problem tu. Vidio sam par postova spominjete postavke kod igranja normal, high ... ultra i broj FPS-a..... di se to postavlja i kako rijesiti te trzaje kod pojedinih igrica?

i opet da se zahvalim andrashu i ekipi na uputama za komponente jer evo win se instaliral za cca 10-15 min, drivere pokupil automatski za sve, ssd bogom dani starta cijeli sistem za 3-4 sec.... mislim  :ave: ekipo, ni mi zal kuna sada :D

ako treba jos kakva info da bi se problemi rjesili vicite

eto, ako tko ima odgovore na ova pitanjca unaprijed se zahvaljujem

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Hm, problemcic na start sa slusalicama i periferijom
« Odgovori #1 : 18. Siječanj, 2017., 23:20 »
1) Zvuk


Dolje desno na toolbaru desni klik na playback devices i kada igra na slušalice njih staviti za default device. I kada prestane vratiti na monitor, zvučnike ili što već po volji.
Ukoliko postoji Realtekov driver tada se u njegovim opcijama može uključiti automatsko preoznavanje slušalica i da zvuk ide direkno tamo, a kada se odspoje da se vrati zvuk na TV.


2) svjetlo na tipkovnici i mišu


To je zato jer ste ih uključili u plave USB portove na matičnoj (USB 3.0) oni konstantno imaju struju i služe za npr. punjenje mobitela i drugih uređaja kada je računalo ugašeno. Prebaciti sve na USB 2.0 (oni crni) i problem je sam od sebe riješen.

Odg: Hm, problemcic na start sa slusalicama i periferijom
« Odgovori #2 : 18. Siječanj, 2017., 23:24 »
fala mestre,
ovo oko usb-a, hm, jedino ak su spojili krivo te usbo konekcije s maticnom, sutra cu jos isprobati odotraga jer ih ima brdo pa sam mozda i promasil jer nisam vidil boju a naprije du ukljuceni bili u utore di pise usb2....

za slusalice ovo sa desno dole sam probal al ih tamo ni prikazivalo..... a maticna ima taj realtek zvuk pa cu vidit di se to moze riktat..... ak ni komplicirano za mene
« Zadnja izmjena: 19. Siječanj, 2017., 00:25 gizmo2004 »

Odg: Hm, problemcic na start sa slusalicama i periferijom
« Odgovori #3 : 19. Siječanj, 2017., 01:25 »
za slusalice ovo sa desno dole sam probal al ih tamo ni prikazivalo.....

Pretpostavljam da te buni zato što nije prikazana ikona slušalica nego zvučnik, ali nakon što ukopčaš sluške u PC, trebalo bi ti prepoznati, samo prebaci na drugi izvor (speakers)

Ili, s obzirom da si spojen na telku prek HDMIa, koji digitalno prenosi sliku i zvuk, potraži na TVu (obično negdje sa strane) bi trebao biti audio jack za slušalice, isto tako ćeš imati zvuk (Kažem "trebao bi biti" ali je taj feature sve više izostavljen iz novijih telki pa ako ga ne pronađeš zanemari ovaj dio..)

Odg: Hm, problemcic na start sa slusalicama i periferijom
« Odgovori #4 : 22. Siječanj, 2017., 11:12 »
yup, prav velis...
dolje desno kad sam gledao nije bilo ikone za slusalice ali ima prepoznat samsung kao zvucnike i...
,,, i realtek audio te kad sam prebacil na to sljaka... i ima jako dobar zvuk :)

fala puno na savjetima

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9