Ne sramotim se nego ti ukazujem na tvoju gresku. To sto ti zoves "8" jezgri kod AMD-a ti je ekvivalent 4 jezgri kod Intela, stoga i kazem kruske i jabuke.
Isto tako sa taktom procesora. 
Citam ovu temu, i kada sam procitao tvoj post, jednostavno sam se morao registrirat, jer sam puknuo od smjeha, pao sa stolice, lupio glavom u zid da neko moze uopce razmisljat poput tebe.
Kruske i jabuke govoris, a ti pises totalne nebuloze.
4 Jezgre intela nisu ni priblizno 8 jezgri AMD-a. Da svi znamo da Intel radi najbrze i najbolje procesore ( po cijeni kakva je, ali necemo sada ulazit u to ).
Ovdje se prica o igraci 4460 i fx 83xx. Usporedivat ta dva procesora je jednako ludilu.
Ako neko sada kupuje racunalo za kucnu upotrebu ( gajming, streaming, rendering, multitasking ) jednostavno FX mu je najbolji odabir. Zasto? Jer ako znas isto o racunalima onda bi znao da sa clockanjem FX-a si tu negdje kao 4770k ( s time da i dalje imas bolji multitasking). Istina 4770k ce biti bolji u nekim testovima gdje je HT superioran itd itd da ne idem u sirinu, ali jednako tako FX bolje multitaska jer se load rasporeduje kroz vise jezgri, kolega andrash je objasnio to dosta lijepo sa ustima.
Imas dosta linkova i pizdarija na webu kaj su radili ljudi bla bla bla, pola toga je zivi kaos i dobro za pogledat samo okvirno, sa druge strane imas forume gdje su ljudi radili usporedbe te stavljali svoje rezultate.
Ako pogledas takve forume/stranice vidjet ces da FX 83xx =<4790k ( razlika u cijeni je ogromna ).
FX 8300 na 4.7 ghz rendering 5m 6 sekundi ---- 4790k 4.6ghz 4 min 58 sekundi
FX 8300 na 4.7 ghz 7 zip test 30481 MIPS ---- 4790k 4.6 ghz 30284 MIPS
Streaming igre Xsplit 720p FX>4790k ( par fpsa razlike po igri )
Enkodiranje Filma mkv FX 8300 na 4.7 ghz 7m 56 sekundi ---- 4790k 7 minuta 21 sekundu.
U principu se vidi prednost intela, sto je jasna stvar, ali razlika u cijeni ne opravdava performanse. Ponavljam ovo su testovi koji su prosli kroz ruke mene, dali u ducanu dali doma dragom bogu svejedno.
Cinjenica je da FX kada se OC je tu negdje kao i 4790k. Razlika u cijeni je ogromna, u perfomansama mizerna, dok i5 nema kaj tu trazit i radit. Jer bome razlika izmedu i5 i i7 je dosta veca nego navedena, s time da pricam o i5 koji je OC-an, ovaj i5 4460 kaj je zakljucan ne moze niti prismrdit FXu sa tih svojih 4 intel jezgre koje su po tebi toliko superiorinije.
Ako te pali da u igrici palis FPS counter i gledas nesto vise slicica u sekundi, a u svemu ostalom si kanta, uzmi si 4460 i pjesma, ali nemoj pricat i spominjat kruske i jabuke, kada ti ne mjesas kruske i jabuke, nego kamenje i jabuke :)
Sve igre mozes igrat na FXu bez greske, neces imat nikakve FPS dropeve ili ne znam kaj, pogotovo ne u novim igrama, te u igrama koje dolaze koje su lijepo ispeglane, DX12 necu niti pricat, kaj dolazi .. vjerovatno znas nesto o tome, pa ne moram objasnjavat.
Slikice mojih konfiguracija na kojima sam radio usporebe brojki napisanih gore :)
http://imgur.com/a/t6795EDIT:
I neki su ljudi kupili FX-a, prije tri godine, pa jos dan danas peru sve i5 :) Jedino ne peru i5tice od ljudi, koji su si zabrijali nesto, kako bih opravdali svoje novce :)