E ovako, čitao sam ovu temu i vidio puno svega i svačega, pa rekao da i ja nešto kažem po tome pitanju jer sam imao prilike koristiti Intel i5 6600K i AMD FX 8350. E ovako, oba procesora su vrlo dobra, s tim da ako uzmes AMD FX 8300 možeš dosta para ustediti, a ionako ga sa aftermarket coolerom bez problema dignes na 4.0 GHz.
Da ne duljim, u određenim situacijama AMD je nešto malo bolji od 6600K, ali ne drastično, možda nekih 2% (pričam o multitaskingu gdje imas mogućnost koristenja veće količine jezgara), opet i5 bolje ide u igrama koje imaju ograniceno koristenje jezgri, npr. igre koje znaju iskoristiti max 2 ili 4 jezgre, tu je i5 nekih 30%-50% brzi, dok kod igara koje koriste vise od 4 jezgre tu se prednost polako topi i AMD grabi bliza i5.
Da duljim (haha), pravi test bio bi Benchmark koji uzima u obzir heavy load zadatak za pojedinu jezgru, kao i to da ima barem mogućnost razdiobe zadataka po barem 8 ili više threadova. Po mome mišljenju, najbolj takav multi-core gpu benchamrk je Vantage oblik CPU-standalone test multi-core and multi-threading sa 100% heavy rateom za max 16 threadova, tj tema zadataka, koje mogu izvući i zadnji atom snage čak i iz svemirskog i7 5960X procesora, koji naravno, na navedenom testu briljira jer ima 8 fizičkih jezgara s Hyperthreadingom, što teoretski daje 8 fizičkih i još 8 logičkih jezgri.
Uglavnom pogledajte test koji drži 16x threadova i koristi jak heavy load po svakom threadu. Dakle ovo nije test koji uključuje samo multithreading, a težina loada po jezgri je minimalna, tj. ona ne rezultira promjenama, tada bi u takvom testu 8 jezgreni procesor bio točno 50% brži od 4 jezgrenog, dok recimo kada bismo za test koristili 50% težinu zadatka po threadu, tada bi AMD FX otišao na 30-40% jače od i5. Dakle jedino 100% heavy load je relevantan (ovaj test može u potpunosti opteretiti i iskoristiti pojedinu jezgru i7 5960X procesora sa taktom na 6 GHz, što je i testirano, doduše kod hlađenja dušikom, ali nebitno je to kad pricamo o i5 6600K i FX 83XX procesorima) samo želim reći da je taj test najrelevantniji, i nije nikakav ''sintetički'' test koji ne prikazuje ništa. Iako u igrama neće biti ovakvi rezultati, i5 će ipak biti brzi ali to je zato jer igre ne znaju koristiti više od 4 jezgre (neke mogu ali nema ih puno).
Ugl. test je tu i pokazuje relevantne podatke u vezi snage pojedinih procesora:

Skoro pa duplo jeftiniji procesor, a tehnički gledano, u najzahtjevnijim zadatcima, ipak brži od i5 6600K.
Znači li to da je bolje uzeti FX 83XX za igranje? Da! Pogotovo ako vam je buđet ograničen, jer za tih cca 1000 kn možeš uzet čitavi rang jaču grafičku karticu, npr: GTX 960 vs GTX 970, jer FX 83XX + GTX 970 će raditi bolje s igrama nego GTX 960 + i5 6600K, pa tman bio clockan na 5,5 GHz...
Prednost Intel i5? Pa definitivno veća kvaliteta i dulji vijek trajanja, no cijena je ipak jako visoka u odnosu na AMD, i po meni ne opravdava uloženo-dobiveno.
EDIT: slika je promjenjena i stavljena s originalne stranice, a link na stranicu je:
LINK na tablicu testa