Evo dvije novosti:
MSI GTX 1080 GAMING Overclocking testRiječ-dvije o ovoj MSI 1080 GAMING zvjerki. Naime, ona ima prilagođeni MSI-ev 10-fazni PCB sa backplateom sa Twin Frozr hlađenjem, radi bolje od referentne Founders Edition, 10 stupnjeva niže u full stress modu i nekoliko dB tiše.
MSI već na stock taktu ima brzinu od 1709 MHz umjesto referentnih 1607 MHz, memorija je na istom taktu kao i stock. Na OC-u nudi boost na oko 2 GHz što je vrhunski i kao takva je brža od Founders Edition verzije koja radi na 2100 MHz što je paf, memorija ide na oko 10% više. Daje preko 20500 bodova u FireStrike-u, usporedbe radi 980 Ti je na oko 15500 a 1080 FE na maksimalnom oc-u je oko 20400 (manje od MSI iako je takt jednak).
Po meni ova MSI je prava mjera za nekog gamera. Treba sačekati testove Gigabyte-ove G1, te posebnih EVGA serija kao i ZOTAC koji bi ovaj put mogao iznenaditi.
Ovo što se priča da je boost nestabilan jer se stalno mijenja su gluposti jer grafička kartica se prilagođava ovisno o aplikaciji koju pokreće i uvjetima rada u istoj. Nekad puca viši takt, nekad kada iz takta ne može izvući performanse, mijenja nekakve computing izračune čime snžava takt ali povećava performanse (nisam najbolje to shvatio), ali da ne duljim, kartica osim što izvrsno izgleda, izvrsno i radi, te mislim da će upravo ona zamijeniti moju ''prastaru'' Gigabyte-icu i fino se uklopiti u matičnu ploču koja je također MSI :)
Total War WARHAMMER DX12: PC graphics performance benchmark reviewTu zorno vidimo moć najnovijih grafičkih kartica u DX12. Prikazano prema rezolucijama od 1080p, WHD i UHD 4K. Rezultati će vas iznenaditi kad pogledate višlje rezolucije! Čekam komentare. :)
Fury X je u svim rezolucijama brža od Titan X i 980 Ti i kako rezolucija raste, to je prednost veća.
No iznenadila je GTX 1080 koja u 1080p rezoluciji ima prednost od jedva kakvih 5% naspram Fury X ali na 4K i 1440p je oko 20% brža od Fury X.
GTX 960 katastrofalni rezultat (čini se da je to ustvari optimizirani Kepler od 760 koja daje čak i bolji rezultat u jednom drugom testu, sramota za nVidiu, ja da sam kupio GTX 960 tužio bi ih).