HCL.HR

PC se restarta kada ga se trkne naprijed

  • 3 Odgovora
  • 11148 Hitova
PC se restarta kada ga se trkne naprijed
« : 11. Listopad, 2017., 19:31 »
Dobar dan imam Zalman Z9 neo case i kada otvorim prednji poklopac i ako ga pustim da se sam zatvori pomocu njegovog magneta PC se restarta, isto tako ako ga slucajno trknem naprijed on se restarta. U slucaju da ga se trkne u stranu nista se ne dogada. Prije restarta svi komponenti nastave svijetliti osim 'fan stop' lampe na mojoj gig gtx 1060 6gb tako da neznam sto se dogada. Cijenim svaku pomoc!  :piva:

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: PC se restarta kada ga se trkne naprijed
« Odgovori #1 : 11. Listopad, 2017., 19:45 »
Nešto ti negdje radi kontakt. Mogao bi rastaviti sve (i matičnu iz kućišta, provjerit dali si stavio sve standoff sarafe), dali ima golih kablova itd.

Jedna anegdota. Zajebavali se ja i frend sa dijagnostikom njegove starudije satima. Kad smo promjenili hdd i sastavili sve, instalirali OS, blago opizdim dlanom po caseu iznad napajanja u stilu "eto ga" i on se restartira. I tako svaki put. Moralo je biti napajanje. Izvadim ga, skinem mu poklopac tj. kućište napajanja i šarafi koji mu drže ploču (pcb) otpusteni i klepeće. Samo sam ih stegao problem riješen. Naime nesto je pravill kontakt zbog te labavosti

Odg: PC se restarta kada ga se trkne naprijed
« Odgovori #2 : 11. Listopad, 2017., 20:02 »
Ja imam osjecaj da bi to moglo biti kod power tipke jer je ispod nje taj magnet i imam osjecaj da tamo onda negdje postoji gola zica ali to me iznenaduje jer je PC slagan u servisu (dobio gratis i obecali promjenit komponentu ako koja ne radi pa reko zasto ne). Budem pogledao. Postoji li jos neki kvar koji bi mogao biti u pitanju?
Hvala na odgovoru btw.  :D :piva:

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: PC se restarta kada ga se trkne naprijed
« Odgovori #3 : 11. Listopad, 2017., 20:11 »
Ako si kupio nov pc (čitav) i ima onu naljepnicu, onda odnesi njima da se oni s tim zajebavaju. Ako si nosio na servis radi nečega, to prije nije radilo, a nakon dolaska od njih to radi, onda je do njih i opet nosi njima da se oni zajebavaju sa svojim propustima.

Uglavnom mislim da je neki kontakt, gol, presavijen kabel, napajanje ili tako nešto...

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9