Za one koji ne znaju, evo skraćene obavijesti o padu HCL servera i gubitku podataka14.11. doživjeli smo veliki problem s HCL serverom koji je na kraju rezultirao ogromnim gubitkom podataka. Točnije, sve objavljeno na HCL portalu u periodu od 4. mjeseca do 11. mjeseca 2011. godine je potpuno izgubljeno. Recenzije koje smo tako pomno pisali, vijesti, specijali, forumski postovi, forumske teme, pa čak i članovi koji su se u tom periodu registrirali na forum (oko 3000 ljudi) - sve je to nestalo. Oduševljeni smo, naravno...
Nismo naravno odustali od svega (iako je pomisao došla na pamet kad mi je prenesena vijest), nego smo se brzo organizirali i krenuli s poslom. Budući da u smislu vraćanja postova, tema i korisnika stvorenih u periodu od 2-og do 11-og mjeseca nismo mogli ništa napraviti (jednostavno ih nema više, nešto s čime smo se morali pomiriti), bacili smo se na vraćanje strukture foruma, jer u veljači nismo imali isti raspored podforuma kao u 11-om mjesecu.
To je sada sve obavljeno, E-Mart ima opet svoju posebnu poziciju, PlayStation i Nintendo gaming podforumi imaju svoje posebne podforume za Wii, PS3 itd. Cijela struktura foruma je ista onoj od prije par dana.
Osim par razlika:- Nema više SAMP podforuma (stvoren je svojevremeno ionako radi "najezde" samoreklamirajućih SAMP igrača), sada planiramo otvoriti jedan novi SAMP podforum, drugačije namjene
- Nintendo DS i Nintendo 3DS podforumi su spojeni u jedan podforum. Razlog je jednostavan, DS nije više toliko popularan da mu treba poseban podforum, a 3DS JOŠ nije toliko popularan da mu treba poseban podforum. Osim toga, 3DS je kompatibilan sa starim DS igrama.
Osim toga, neki podforumi imaju malo drugačije opise podforuma i naslove, neke sam izvukao iz Google cachea da sve bude što sličnije starom forumu, a neke nisam mogao na taj način pa su ponovno napisani. Također su vraćeni i svi moderatori točno na svoje pozicije, svi suradnici su opet suradnici itd.
I dok je sada sve to uglancano i krasno i dalje fali ono najbitnije, ono što ćemo morati krvavo skupljati opet. Pričam naravno o oko 2500 korisnika (izračunao sam sada malo bolje, nije "oko 3000" kako sam prije rekao), oko 50 000 postova, i oko 4500 forumskih tema.
I tu ćemo trebati pomoć svih vas.Mi ćemo naravno nastaviti raditi aktivno na portalu i forumu, pisati vijesti i otvarati forumske teme, ali pomoglo bi stvarno kada bi barem imali na umu da je postanje na HCL forumu i otvaranje novih tema bitno u ovome trenutku, kada bi na forumu bili aktivniji ne samo u smislu čitanja već i redovitijeg postanja. Isto vrijedi i za komentiranje članaka na portalu, kada ih počnemo opet pisati (još portal popravljamo).
Treba te zastarjele teme koje su trenutno aktivne u pojedinim podforumima izgurati na dno sa friškim novim temama.
A što se tiče svih vas koji ste se registrirali negdje između 2. i 11. mjeseca ove godine i izgubili svoje forumske račune, iskreno se ispričavamo još jednom. I nadam se stvarno da ćete se odlučiti ponovno registrirati i krenuti ponovno u skupljanje postova i druženje s nama ovdje na forumu kao i na portalu.
Ovo se uglavnom nikako nije smjelo desiti. Nećemo upirivati prstom, al'
Mojsije je kriv.
EDIT: E da, ima i nešto dobro u svemu ovome. Newsboy na vrhu foruma se vratio, a bio nam se pokvario oko 9-og mjeseca ako se sjećate. A osim toga, forum je sada i osjetno brži zbog friškog servera.
UPDATE: Hvala na strpljenju, vratili smo s(v)e