Oke, kao prvo nije sprd nikakav na smak svijeta i bilo koji šit.
Uglavnom 2010 ili 2011 dolazi do solarnog maksimuma, te samim time i do solarne oluje koja je naizbježna, nezaustavljiva itd. Nije opasna za ljudski organizam, tj. nemože naštetit zdravlju. Čemu onda sve to pitate se? Pa eto, kad solarna oluja dođe do zemlje, doći će to neke vrste elektromagnetskog udara. Drugim riječima, sve šta je uključeno u utičnice će pregorit, a sve elektrane u cijelom svijetu će bit "out of function". Taj "elektricitet" će se zadržat u zemlji nekih godinu-dvije-tri (predviđeni minimum) i za to vrijeme NEĆE BITI ELEKTRIČNE ENERGIJE. Svi ćemo živit kao što su ljudi živjeli prije izuma električne energije za to vrijeme.
Ja sam mislio da je to neko sranje, ali eto nije, ima o tome i na stranici od NASA-e. Što će te radit dvije (minimalno) godine bez električne energije? Podrazumjeva bivanje bez bojlera, svijetla po mraku, PC-a, dildača na baterije i tako. Uglavnom sve šta ide na električnu energiju jelte.
Ja planiram kupovanje oružja, dobrog broja municije i hrane u limenkama. Još malo pa počinjem kopat podrum ispod kuće. \
/