Ja volim eksperimentirati na postojećim receptima.
I oću recepte neke vaše i način pripreme i to. Mislim, da vidim kako se snalazite, ideje, pitanja bla...
Klasični ručak kojeg znam raditi, ne može se ništa sjebati, ljudi jako vole;
Jedno pile razrezati ono lijepo, po zglobovima da liči na kulturno zaklano pile.
Bijelo meso, dakle onu sredinu ubaciti u lonac s vodom+mrkve, peršin, repa, zapečenu kapulu, krumpir, poriluk i kuhati sat, sat i po. Dodati rezance i začine po želji. Nikako Vegetu stavljati i ina sranja.
Ostatak pileta ubaciti s narezanim krumpirima u rernu oliti pećnicu. Tu isto natrpati kapule po listovima i češnjaka, ne sitno već čisto ono, da pusti sokove. To na 200 °C peći cca 70 min.
U međuvremenu narezati zelene i crvene paprike na tanko, začiniti sojinim uljem, vinskim octom, solju i paprom. Promiješati, pa nakon dakle tih 70 min staviti po piletu i krumpirima.
Ostaviti još cca 20 min da se peče i onda servirati.
Ova simple juha je odlično predjelo, dobije se i lešo meso koje se može jesti i dan-dva nakon, a pile s ovim povrćem je samo po sebi odlično, čak nije potrebno neke salate raditi uz sve to. Može se raditi na ljuto, blago bla...toliko jednostavno a efektno do boli.
Sad planiram stvoriti sarmu jer to još nisam i juhu od ribe, škarpine ili raže čak. Jedini zajeb je taj što je mrtva riba skupa ko ponoć. Ili nešto što je već skupo. Jej.