Da Freddy, u 2 mjeseca ćeš otkriti lijek za rak. Ili ćeš volontirati u CK jer to je ono što danas rade mladi masovno. Crveni Križ ne zna što će od svih tih mladih koji nesebično pomažu. Moraju ih jadne odbijati, ali srećom postoji Caritas i pučke kuhinje - tamo uvijek možeš naći toliko mnogo mladih koji volontiraju. To je odnedavno poznati mainstream.
A ako misliš prehranjivati obitelj radom preko ljeta - teško. Moje iskustvo je to da za ikakav pristojan rad preko ljeta trebaš imati dobre veze koje ljudi koji su u situaciji da moraju prehraniti obitelj, dakle siromašni su, često nemaju. Posao se može naći, ali ne taj kojim ćeš prehraniti cijelu obitelj. A za vlastite potrebe prosječnom osamnaestogodišnjaku (ako računamo da ostatak godine ne planira laditi jaja te misli tu i tamo zaradit neku paru) sasvim je dovoljno 3200kn (valjda se ta cifra spominjala) od obveznog vojnog roka.
No, ajde. U slučaju da netko želi volontirati u CK to uvijek može sljedeće ljeto. A ako netko stvarno nema novaca, a ima mogućnost raditi da prehrani obitelj onda bi se trebala otvoriti mogućnost da se takve osobe izuzmu iz služenja obveznog vojnog roka.
Ako ja trebam priznati da sam fašist onda i ti trebaš priznati da svoje ljeto misliš čuvati radi putovanja i/ili turistkinja, a ne radi volontiranja u CK. Inače, ako ćemo realno, ne podržavam u potpunosti fašistički koncept potpunog podređivanja pojedinca državi, ali vjerujem kako svatko od nas treba vjerovati u njenu ideju i gdje se ponudi prilika dati svoj doprinos njenom očuvanju.
@Metalni: Je li tvoj frend natukao tu lovu kao osamnaestogodišnjak ili kao osoba s višegodišnjim iskustvom, zaposlena u pravoj firmi?
@Nasty Rabbit: Dakle 5k mjesečno = 40k po sezoni koje si spomenuo? Jel samo meni ta matematika meni ne ide u glavu ili kod vas sezona traje 8 mjeseci?