HCL.HR

Vaši ciljevi

  • 95 Odgovora
  • 10447 Hitova
*

duksy

  • ******
  • 10253
    • hcl
Vaši ciljevi
« : 10. Studeni, 2009., 10:40 »
Ajmo pokušat s malo ozbiljnijom temom, pa koliko uspije opstat.
S obzirom da nas je većina na forumu pri početku faksa ili pri kraju srednje, zanima me kakvi su vaši nekakvi dugoročni i kratkoročni ciljevi?
Kao, što ustvari želite raditi kad pozavršavate sve te škole, koji bi vam bio idealan posao i koji posao realno (s obzirom na školovanje, jel) možete raditi?
Koje vještine smatrate da imate, i namjeravate ih usavršiti u bližoj budućnosti?


Mene je pukla malo neka kreativnost sinoć, pa sam skužio da trebam usavršit skill u fotošopu (da, i ja sam potaknut s blasterovih 100 ojra), još tamo u osnovnoj sam se stalno igrao u njemu, radio nekakve wolpejpere i pizdarije. Trebam se vratit malo tome, možda zatreba ;D
Osim toga, htio bi, kad me uhvati volja, počet svirat klavir (klavijature, jel) malo aktivnije, odjebao sam ih totalno zadnjih pola godine. I zadnje, volio bi se novinarstva malo više uhvatit. Trebam upilat starog da mi nađe neku vezu u nekim novinama, portalu il di već, di mogu još nešto iskustva skupit, a možda i koju kunu uhvatit.

Pišite, komentirajte :O

Odg: Vaši ciljevi
« Odgovori #1 : 10. Studeni, 2009., 11:19 »
Nemam nekih dugoročnih ciljeva, ali imam nekoliko ovih drugih  :hiha:
Moram si KUPITI neki stan. Dakle, kupiti, kešom, a da se ne upuštam u kredite. Imao sam puno sreće pa sam našao posao čiji honorari daleko premašuju neki prosjek pa se da dosta uštedjeti. Mada je danas bilo što teško bez kredita, ali kroz nekoliko godina bi trebao imati toliko keša. Planiram obavezno posjetiti neka mjesta. Za to nije problem uštedjeti i to bih preporučio svima, jer jednom kad se ostari, najdublje urezano ostaju dojmovi i iskustva putovanja. To se pamti cijeli život, jel. Na prvom mjestu su Maldivi, ali to planiram za nekoliko godina jer su stvarno preskupi. Pa ih onda možda spojiti sa Japanom, Kinom i sl. Sljedeće godine SAD, 99%  :hiha: Ja sam ostavljao 500 kn mjesečno za JAR, a pošto se ovi nisu kvalificirali, ostalo mi je love namjenjeno za putovanje. A tih 500 kn mjesečno stvarno nebi trebao biti problem nikome ni sa prosječnom plaćom kada je sa druge strane nešto od čega se toliko dobiva.
Uglavnom, nekretnina u metropoli i proputovat svijetom. Za otvarati nešto svoje, neku firmu ili sl, nemam ambicija, a i neda mi se riskirati.
mislim možda armor tebi nije s obzirom da svaki dan čarđaš na pekove vukova traktorom nebi li obranio svoje stado i bio nagrađen volanom, al mi čije je najveće uzbuđenje jel ću se probudit s erekcijom ili ne, se bojimo saw igre.

*

Blaster32

  • ******
  • 6492
  • RIP HRVY ;(
Odg: Vaši ciljevi
« Odgovori #2 : 10. Studeni, 2009., 11:21 »
Završio multimediju kroz srednju školu, sad isto to studiram na faksu.
Trenutno mi je cilj završit ove 3 godine. Dalje ću vidjeti dal ću nastavit (ako budem imao uvjete, volje i sposobnosti) sa diplomskim negdje..

Volio bih radit na području struke. Video audio obrada, grafički dizajn (vektorska, rasterska i 3d grafika) ili web dizajn.
Programiranje mi neide baš, tj. nikad me nije ni zanimalo mada je to vjerojatno najtraženiji i najplačeniji posao koji danas možeš
radit. Recimo da radim u nekom malom timu s iskusnim ljudima i da imam mogučnost unapređivanja svog znanja i karijere.

Valjda bih već bio utridesetima kad to sve rješim pa se onda mogu i konačno oženiti da ne umrem sam tj. da imam unuke s kojima ću
rokat plej stejšn 10 i maltretirat ih s pričama o nekom tamo tetrisu, princu i sličnim stvarima i s kojima ću se moć tu i tamo zapit, možda
otić na neki koncert, ono.. ludi deda.  :hiha:

Ako doživim uopće te godine.  :tired:
Ja sam s godinama shvatio da postoje samo dva ukusa. Moj. I pogrešan. -  Weky
Moji djecacki snovi jesu moj zivot. Nikad ne radim i puno jebem. -  Rider on the Storm
Da za 18. rođendan dobijem strip od svog dečka mislim da bi si na rođendanskom tulumu našla nekog crnca da me pred njim brutalno izjebe. jebem te mrtvog. - Beaver Hunter

Odg: Vaši ciljevi
« Odgovori #3 : 10. Studeni, 2009., 11:26 »
Kratkoročni planovi su:
- položit elektrotehniku  :ementaler:
- nać si neki izvor prihoda
- nešto na glazbenom planu. Al ovdje imam tolko planova da mislim da na kraju ni jedan ne bude uspio.  :wildboy:

Dugoročni planovi su:
- završit faks
- zaposlit se

Dalje ćemo vidjet...

Trebam programirati. U raznim programskim jezicima. Bilo šta zapravo. To nekak i planiram radit u životu.  :wildboy:
Idealni posao bi bio nešto u gaming industriji.  :ementaler:
Ne znam, programiranje AI-ja, rad na engineu il neš tak.
Gik sam.  :(

A planiram također Fotošop skil usavršit, gitaru i saksofon bolje naučit svirat, možda još koji instrument. A tko zna što će me još puknuti.  :wildboy:

*

noda

  • *****
  • 3184
Odg: Vaši ciljevi
« Odgovori #4 : 10. Studeni, 2009., 11:35 »
Nemam nekih dugoročnih ciljeva, ali imam nekoliko ovih drugih  :hiha:
Moram si KUPITI neki stan. Dakle, kupiti, kešom, a da se ne upuštam u kredite. Imao sam puno sreće pa sam našao posao čiji honorari daleko premašuju neki prosjek pa se da dosta uštedjeti. Mada je danas bilo što teško bez kredita, ali kroz nekoliko godina bi trebao imati toliko keša. Planiram obavezno posjetiti neka mjesta. Za to nije problem uštedjeti i to bih preporučio svima, jer jednom kad se ostari, najdublje urezano ostaju dojmovi i iskustva putovanja. To se pamti cijeli život, jel. Na prvom mjestu su Maldivi, ali to planiram za nekoliko godina jer su stvarno preskupi. Pa ih onda možda spojiti sa Japanom, Kinom i sl. Sljedeće godine SAD, 99%  :hiha: Ja sam ostavljao 500 kn mjesečno za JAR, a pošto se ovi nisu kvalificirali, ostalo mi je love namjenjeno za putovanje. A tih 500 kn mjesečno stvarno nebi trebao biti problem nikome ni sa prosječnom plaćom kada je sa druge strane nešto od čega se toliko dobiva.
Uglavnom, nekretnina u metropoli i proputovat svijetom. Za otvarati nešto svoje, neku firmu ili sl, nemam ambicija, a i neda mi se riskirati.

sretno sa skupljanjem keša za nekretninu u zagrebu i to u samo par godina  :hihi:

nego, planiram završit fsb i zaposlit se u struci, posebice u industriji sa naglaskom na polimere, iako kod nas industrija (da ne kažem proizvodnja) daleko kasni za europom. Na faksu bi puko da ostanem. I plan mi je otić u SAD na mjesec dana, pogledat veće gradove, Rocky Mountains i tak to. Od kratkoročnih planova imam samo jedan za sad, a to je skupit pare za boljE autO  :hiha:

Odg: Vaši ciljevi
« Odgovori #5 : 10. Studeni, 2009., 11:41 »
Trebam programirati. U raznim programskim jezicima. Bilo šta zapravo. To nekak i planiram radit u životu.  :wildboy:
Idealni posao bi bio nešto u gaming industriji.  :ementaler:
Ne znam, programiranje AI-ja, rad na engineu il neš tak.
Gik sam.  :(

Boli te kita  :( Bar nije najcool posao ikad.

sretno sa skupljanjem keša za nekretninu u zagrebu i to u samo par godina  :hihi:

Dobro, ne sad za 3-4 godine, prije za 7-8-10. A to brzo prođe, prebrzo  :(
mislim možda armor tebi nije s obzirom da svaki dan čarđaš na pekove vukova traktorom nebi li obranio svoje stado i bio nagrađen volanom, al mi čije je najveće uzbuđenje jel ću se probudit s erekcijom ili ne, se bojimo saw igre.

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Vaši ciljevi
« Odgovori #6 : 10. Studeni, 2009., 11:42 »
Završit strojarstvo, zaposlit se u struci obavezno. Drkam na poslove u autoindustriji, najviše na proračunima motora da sve to bude što optimalnije. A najviše me zapravo zanima ekologija i razvoj potpuno novih motora... Jebeno  :wildboy:

A ako ne to zadovoljit ću se izrađivanjem i dizajnom interijera auta, kamiona, ostalih vozila.

Eto, ako se nešto od toga uspije srediti bit ću sretan ceo život.  :mrgreen:

Inače, cilj mi je u životu ne biti kripl, da mi se dan ne svede na posao-večeru-spavanje...što ni neće jer nisam takav čovjek. I cilj mi je ne dobiti dijete prije vjenčanja, već je par frendova tako potonulo. Užas.


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

*

Easy

  • ****
  • 1497
  • disi
Odg: Vaši ciljevi
« Odgovori #7 : 10. Studeni, 2009., 11:45 »
Da ne idem previše u detalje:

Usavršit skill u CATIA-i, ić na natjecanje iz toga, ostvarit jebački rezultat da dobijem upis na FSB. Ne završit na popravnom iz drugih predmeta, izvuć što bolje ocjene iz stručnih predmeta. Završit srednju. Probat upisat FSB, ako fejlam, onda strojarstvo ili nešto slično na sveučilištu. Ako i to fejlam, imam osiguran posao u struci, tj. CATIA crtanje itd. nakon određenog vremena selim u SAD. Već imam osigurano mjesto, poznanike koji će me primit i poslat pismo u američko veleposlanstvo ovdje da imam tamo krov nad glavom. Mogao bi otić odmah, samo da imam love za kartu. Tamo ću bit određeno vrijeme izvan većih obaveza dok se ne priviknem na način života i usavršim jezik (s ponosom mogu reć da sam najbolji u razredu iz engleskog već 4. godinu za redom), a onda normalno u najbliži centar za regrutaciju. Dobit državljanstvo poslije obuke, odradit godinu dana na terenu (što se mora poslije regrutacije, npr. Afganistan), nastavit dalje život s vojnom karijerom do penzije. Dalje ćemo vidit. U slučaju da uspijem upisat faks ili nešto niže, ostajem u RH do završetka obrazovanja i onda selim jer ipak imam veće mogućnosti s višim stupnjem edukacije.

Imam ful potporu roditelja i osoba koje su mi važne da postignem taj cilj, tako da je to već gotovo riješen slučaj. Sve je na meni.

Ono nisam neki uber učenik, ali ja sam jedan od onih koji uče ono što ih zanima. Uvijek sam razvaljivao stručne predmete. Ono šta me zajebavalo su bili hrvatski i slične stvari.

*

noda

  • *****
  • 3184
Odg: Vaši ciljevi
« Odgovori #8 : 10. Studeni, 2009., 11:45 »
sretno sa skupljanjem keša za nekretninu u zagrebu i to u samo par godina  :hihi:

Dobro, ne sad za 3-4 godine, prije za 7-8-10. A to brzo prođe, prebrzo  :(

opet, jako teško (kešovina). sretno u svakom slučaju  :hug

*

duksy

  • ******
  • 10253
    • hcl
Odg: Vaši ciljevi
« Odgovori #9 : 10. Studeni, 2009., 11:48 »
Svaka čast na ozbiljnosti momci  :hug

Džejms, jel se smije znat šta radiš?  :ementaler:

*

presveti

  • ****
  • 1179
  • sanjam samo pobjede...
Odg: Vaši ciljevi
« Odgovori #10 : 10. Studeni, 2009., 12:05 »
bila je već ovakva tema sa ciljevima.
Ali tko može pouzdano znati vjeruje li u nešto ili ne vjeruje?...Koliko puta varljiv osjećaj ili grešku razuma smatramo uvjerenjem! Ja najradije u sve sumnjam - ta sklonost uma ne smeta odlučnosti karaktera; naprotiv, što se mene tiče, uvijek odvažnije idem naprijed kad neznam što me očekuje. Jer ništa me gore od smrti ne može snaći - a smrti ne možeš umaknuti!

Odg: Vaši ciljevi
« Odgovori #11 : 10. Studeni, 2009., 12:08 »
E to je malo kompliciranije  :mrgreen:
Najbliži opis je firma za istraživanje tržišta. Ma to sam imao stvarno jako puno sreće... Gazde su Austrijanci, lova dobra,  posao siguran.

@noda

Za 5-6 godina ćeš moći naći dobar stan u Zagrebu i za 50ak K eura. Doći će do zasićenja stanovima, a i obrati pozornost gdje živimo  :( Standard ne može rasti, u lijepoj našoj može samo padati. Može biti samo gore. Tako da će uz zasićenje tržišta cijene biti prilagođene i kupovnoj moći. I to će stanovi biti uglavnom u vlasništvu banaka, jer su i za vrijeme ove krize i veliki građevinari bačeni na koljena. Ugl  :geek: Hvala na lijepim željama, kada bude, i ako bude svi ćemo se zajedno urokati na tulumu useljenja  :ementaler:
mislim možda armor tebi nije s obzirom da svaki dan čarđaš na pekove vukova traktorom nebi li obranio svoje stado i bio nagrađen volanom, al mi čije je najveće uzbuđenje jel ću se probudit s erekcijom ili ne, se bojimo saw igre.

Odg: Vaši ciljevi
« Odgovori #12 : 10. Studeni, 2009., 12:16 »
mnogo fino.
plus nisam znao da easy ima neki sweet technical skill.

što se mene tiče, završit faks. Čilat.  :kava:
možda pokušam nastaviti sa prosvjetom (LOL) na faksu il u školi negdje...vjerojatno se to neće dogodit. tako da ću proly nać neki rendom posao i životarit.
imam neke rendom planove ali smiješno mi je govorit o njima jer im još nisam ni blizu, a i bili bi više gušt nego ozbiljna zarada.


Svaka drolja zna da ja sam taj
mator pravi nabildovan kao drevni zmaj


Mobilni fontele mi zvoni mala šipu, haklam soni.

*

Syzygy

  • *****
  • 1867
  • čvarkuša
Odg: Vaši ciljevi
« Odgovori #13 : 10. Studeni, 2009., 12:39 »
Kratkorocni:

nac novi stan, koji na nest lici
sredit sobu kao ured
uzet novu dj opremu

dugorocni:
upisat neki fax uz koji mogu radit koliko sad radim =( odustao od onog turizma sugavog
napredovat u novinarstvu
napredovat u glazbi
kupit stan

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: Vaši ciljevi
« Odgovori #14 : 10. Studeni, 2009., 12:52 »
 :solidus:

trenutno sam u kurcu s ambicijama. i depresivna mi je tema ova. neznam, jednog dana proputovat svijet, i onda se povuć u šupu i napisat knjigu.

HEDONIZAM  :hug

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9