HCL.HR

Uvođenje telefonske linije

  • 5 Odgovora
  • 34558 Hitova
Uvođenje telefonske linije
« : 06. Srpanj, 2016., 10:07 »
Pozdrav svima :) poslao sam upit Iskonu o uvođenju flat interneta, koji prošle godine nisam mogao uvesti ni kod jednog operatera jer su mi rekli da nemam potrebnu infrastrukturu. Sada mi je Iskon na moj upit o uvođenju flat interneta odgovorio sljedece:
Poštovani,
zahvaljujem na upitu.

Ukoliko ste u međuvremenu uveli telefonski priključak možete se prijaviti za Iskonove usluge.

Zanima me kako se to uvodi telefonski prikljucak tj telefonska linija? Jer sam poslao upit T-mobile-u i oni su mi odg da se uvodenje telefonske linije obavlja samostalno.

Hvala :)

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Uvođenje telefonske linije
« Odgovori #1 : 06. Srpanj, 2016., 10:12 »
Znači ti uopće nemaš telefon niti telefonski broj.


Nažalost ako nisi u ZGu ili u većim gradovima fiksnu telefonsku liniju i paricu ti može napraviti isključivo T-HT, jer svi ovi ostali operateri idu preko njihove infrastrukture. Uvođenje parice nije jeftino, osim ako ne uzimaš ugovor na 2 godine.


Telefonski broj preko svoje infrastrukture još možeš dobiti od Amisa i Bneta ako imaju infrastrukturu kod tebe, ako pak nemaju onda se možeš obratiti operaterima koji ti daju uređaj poput VIP homeboxa s kojim dobiješ telefonsku liniju i internet, ali to više nije priča o žici nego o bežićnom načinu spajanja na mrežu operatera.
Taj zadnji način je u pravilu skuplji, ne pružaju flat (ili pružaju po abnormalnim cijenama) i brzine su sporije gdje je signal slabiji.


Najbolje ti je ako si u malom mjestu zvati T-HT i pitati koliko bi te došla ugradnja parice i priključka uz ugovor na 24 mjeseca, pa kad ugovor istekne prebaciš se negdje drugdje.

Odg: Uvođenje telefonske linije
« Odgovori #2 : 11. Srpanj, 2016., 21:12 »
Znaci svaki IPS moze uvesti infrastruktur? Samo je pitanje novaca?
Never hate your enemies it affects your judgement

The Godfather

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Uvođenje telefonske linije
« Odgovori #3 : 11. Srpanj, 2016., 21:21 »
Ne. Ne mogu svi. Infrastrukturu (žičanu) uvode T-HT, Bnet, Amis i Metronet. Uz to da samo HT može svuda uvesti priključak dok ostatak ekipe samo gdje su postavili svoju infrastrukturu (par većih gradova), a Metronet je za poslovne subjekte.


Vip, a sada i Tele2 nude bežićnu varijantu gdje korisnik dobije router sa "SIM karticom" i onda se spaja na njihovu mrežu i na taj način ima internet, tako da to nije nekakva fizička infrastruktura. Prednost toga je recimo podstanarstvo ili stalno seljenje, jer uvijek zadržavaš svoj broj i nosiš router sa sobom.

Odg: Uvođenje telefonske linije
« Odgovori #4 : 11. Srpanj, 2016., 22:18 »
Da to ja imam, samo preko sticka.. A sta sa bnetom iako su oni preko vipa kod mene u Slav. Brodu uveli su optiku u par zgrada
Never hate your enemies it affects your judgement

The Godfather

*

level

  • **
  • 224
  • Bitches be like...
Odg: Uvođenje telefonske linije
« Odgovori #5 : 12. Srpanj, 2016., 11:14 »
Jedino, ako živiš u tim zgradama ili jako blizu njih. Hrv4tin4 ti je sve objasnio u detalje. Ako se radi o kući u Slavonskom Brodu, bojim se da ti je jedina opcija tražiti HT da ti provuče paricu. Bilo je oko 600,00 kn, oni ti dodjele telefonski broj, tada možeš preći kod većine drugih operatera i uzeti paket koji želiš.

Ako odmah uzmeš i uslugu kod HT-a, oni će ti instalaciju napraviti za kunu, ali dobit ćeš vjv najskuplje telekomunikacijske usluge u državi uz ugovor na dvije godine.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9