Sa skoro svime se mogu složiti što su kolege napisale, osim sa ovim.
4k je još gora solucija na našim prostorima. Ti nećeš imati šta geldat na tom čudu, a slika će ti izgledati katastrofalno na tolikom ekranu.
Kad ti TV rastegne sliku od 576i na 4k to će biti katastrofa bez obzira na sve i ne mogu ti opisati kako će ti to grozno biti.
Praktički TV ćeš moći koristiti za gledanje 4k filmova.
Ja imam 4K TV 42“ i slika je lijepa, prekrasna i nije rastegnuta, puno ljepša nego na 32“ 1080p. Kao što većina TV-a danas ima 4k upscaler, tako se i slika sama preko procesora lijepo rastegne preko cijelog ekrana, sa minimalnim gubitkom kvalitete ( vidi se samo kada se poprilično približiš ).
Kada sam pitao za Xbox One , pitao sam baš zbog toga jer on ( za razliku od PS4 ) se može koristiti kao BR player.
Skidanje sa neta ( ili putem streaming servisa ) UHD filmova je uzaludno i dugo ( od 25-50gb film ). A cijene BR filmova nisu male.
Najbliže tome je Netflix, ali on ( mislim ) posebno naplaćuje pretplatu za 4k sadržaj.
Naš Max TV i ostali kao što je kolega rekao nude lijepšu sliku samo u posebnim paketima.
HDR imam na svome TV-u i moram priznati da mi nije nešto posebno, vjerojatno je subjektivno, ali sve je nekako tamnije i zasićenije. Ali, to sam ja, siguran sam da se mnogima to sviđa.
Ovaj TV ti ne bi preporučio, jer ako već gledaš nešto za budućnost, onda gledaj dobru smart funkciju, kao kod Samsunga ili eventualno LG. Max tv to go, hbo, netflix, yt... hrpa malih mogućnosti koje ti dobro dođu kod TV-a.
Danas su mnoge aplikacije za smar tv izbacile mogućnost da se vidi u kojoj se rezoluciji gleda neki video, jer su bile gomeile pritužbi zašto ovo ili ono ne ide u 4k, a platili smo/tražili smo.
Uglavnom, gledaj prema Samsung ( LG ) Full HD, sa Smart funkcijom, HDR-om. I obavezno gledaj da model bude iz ove godine ( u dućanima često znaju držati prošlogodišnje modele ).
EDIT:
Može se dogoditi da je Full HD ima sličnu cijenu i performanse kao i 4k, tada je pametno izabrati 4k ( bar da isprobaš sa yt videom :P ).