Nintendo nade polaže da XL verzija postane dominantna.
Ma svejedno ne vjerujem da ćemo za godinu-dvije-tri vidjeti igru koja ne funkcionira dobro na 3DS-ovu ekranu, a da ima smisla isključivo na XL-u. Tj. da je baš dizajnirana s XL-ovim ekranom na umu. Prodali su oni nekoliko milijuna 3DS konzola do sada i moraju imati obzira na te "rane" kupce.
I što nisi ti već kupio 3DS? Nekako sam imao osjećaj cijelo vrijeme da si vlasnik konzole, ne znam zašto :)
Inače - prve impresije o XL-u izašle su na net. Hvali se veći ekran za koji se usput navodi da izgleda kao da ima dozu antialiasinga, što je Nintendo potvrdio da nema. Rezolucija je naime ista kao ona na 3DS-u, a ako ste vlasnik konzole već ste mogli primjetiti da je riječ o niskoj rezoluciji koja u nekim igrama vidno pokazuje aliasing, tj. one ružne pikselaste rubove na 3D modelima. Zato sam se ja bojao da će jedan obični "upscale" rezolucije na veći ekran značiti i još vidljiviji aliasing, prividno mutniji prikaz i tome sličeno... ali čini se da ništa od toga - ekran se za sada hvali u pogledu kvalitete prikaza. Također se spominje bitna stvar - kažu da je 3D efekt zbog većeg ekrana daleko manje osjetljiv na pomicanje glave.
Nintendo je također potvrdio da su D-Pad i ostale tipke neznatno uvećane zbog većeg form-factora konzole... a i sam veći dizajn konzole bi trebao omogućiti da nakon dužih seansi ne bole ruke.