Ja imam i XBox 360 i PS3 i PS4.
Od kada sam prešao na PS4, jednostavno se ne mogu natjerati da se vratim na PS3. PS3 čuvam za neke za mene posebne igre.
PS4 je za mene veliki skok naprijed i uživam u grafici ali i gamepadu, ali i UI. Kao i u novim igrama. Uspoređivao sam GTA V, FarCry 4, FIFA 15 na obje konzole i neupitno PS4 odnosi pobjedu, jednostavno me sada odbija igra na PS3. Čak i "obavezna" pretplata na PS+ mi nije problem, a na PS3 nikada nisam je kupio..
Ali ima nešto zanimljivo. Ponekad se vratim na XBox 360, odigram nekoliko sati i nije mi mučno niti malo u usporedbi sa PS3. A znamo svi da su PS3 i X360 podjednakih mogućnosti. Ni ja sam neznam zašto, ali tako je. Čak sam više igara odigrao na PS3 nego na X360.
Moje mišljenje je li PS3 dobar gamerski stroj je da JE još uvijek dobar, ali samo ako se mogu igrati pirati ( znam da ne podržavate piratluk, ja sam sve svoje igre kupio ili dobio ), jer kupovati nove igre po cijeni od 400-500 kn za staru konzolu ( ako tek postaješ vlasnik PS3) je po meni blesavo, ali svako sa svojom kolekcijom igara i tko još nije prešao na nove konzole i dalje može dovoljno uživati u njoj, i naravno kupiti igru iako igre za stare konzole su u mnogim segmentima lošije od novih, od grafike i određenih detalja.
Ja iskreno volim više kupiti na nekome popustu remaster neke PS3 igre nego se vratiti na PS3.