HCL.HR

PlayStation 4 - općenita rasprava

  • 2228 Odgovora
  • 631208 Hitova
Odg: PlayStation 4 - općenita rasprava
« Odgovori #435 : 27. Veljača, 2013., 02:11 »
PS4 će biti odlična konzola.

Odg: PlayStation 4 - općenita rasprava
« Odgovori #436 : 27. Veljača, 2013., 14:36 »
PS4 će biti odlična konzola.

Jedan od jačih argumenata u zadnje vrijeme.

*

Deadwalker

  • *****
  • 2495
  • All the pieces matter
    • HCL
Odg: PlayStation 4 - općenita rasprava
« Odgovori #437 : 27. Veljača, 2013., 18:28 »
Svakako vrijedno tvojeg nepotrebnog citata.

Nego, Sean Hollister na The Vergeu je pokušao objasniti gdje će se zapravo ovaj puta voditi bitka za kupce "next-gen konzola". Nije stvar u grafici koja je već sada na PC-u naprednija (Crysis 3, Battlefield 3, Witcher 2...), nego na sljedećem segmentu:

Citat:
The real innovation at Sony's press conference was the promise of a better future: a future where you simply press a button to start playing.

Generalno, Sonyjeva ideja kako će privući kupce biti će krajnja jednostavnost konzumiranja sadržaja - sve instant iskustvo, uz pomoć 380 milijuna $ vrijedne Gaikaiove streaming tehnologije. Na sličnu foru će pokušati igrati i Microsoft:

Citat:
If reports are correct, Sony's not the only one pursuing simple and cheap. The next Xbox is rumored to have very similar specs to the announced PS4, and make more use of Kinect motion and voice control — reducing the friction of a typical game controller.

Naravno, umjesto streaming pogodnosti, Microsoft će svoju jednostavnost bazirati na unaprijeđenom Kinect sustavu za upravljanje pokretom, gdje će se kontroler koristiti isključivo za gaming sesije, dok će za multimediju poslužiti ili igračeva ruka i glas, ili ekran smartphonea i tableta za kvalitetniju navigaciju (čitaj: smartglass).
Uglavnom, jednostavnost i pristupačnost je ideja. Svi ostali imaju na raspolaganju PC koji si mogu krojiti kako god žele, posebice dok Valve i drugi proizvođači dovedu koncept PC-a kao otvorene platforme u dnevni boravak (SteamBox).

Preporučam čitanje cijelog članka.
REFERENCA: The console war has changed: can the PS4 make gaming easy again?
« Zadnja izmjena: 27. Veljača, 2013., 18:30 Deadwalker »
The greatest teacher, failure is.

Odg: PlayStation 4 - općenita rasprava
« Odgovori #438 : 27. Veljača, 2013., 20:19 »
Jedan od jačih argumenata u zadnje vrijeme.
Heh, hvala. :D

Odg: PlayStation 4 - općenita rasprava
« Odgovori #439 : 27. Veljača, 2013., 21:22 »
Jedan od jačih argumenata u zadnje vrijeme.
Heh, hvala. :D

:)
« Zadnja izmjena: 27. Veljača, 2013., 21:24 Haribo »

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: PlayStation 4 - općenita rasprava
« Odgovori #440 : 03. Ožujak, 2013., 10:51 »
Super rasprava Haribo i Psajdak. :tired:

@Deadwalker
To je generalna ideja konzola više-manje oduvijek, nije se samo isticala kao neka posebna pogodnost nego nešto što se podrazumijeva. Mislim na to da se je na konzolama jednostavno ubaci igra i odmah igraš.

Sjeti se samo prvih konzola - Nintendo, Super Nintendo, PS1, N64... ubaci i igraj, to je to.

To je samo nešto u čemu smo malo zastranili u ovoj generaciji zbog pretvaranja konzola u medijske centre i pokretanja usluga za download igara... i potrebe da se određeni dijelovi igara instaliraju itd. Sony možda želi smanjiti sva ta vremena čekanja sa cloudom, ali neće moći sve riješiti na taj način - jednostavno nije tehnički izvedivo. Igra od 50+GB će se u svakom slučaju morati u jednom trenutku skinuti, a to će trajati... dosta. Više mislim da će im pristup biti takav da pokušaju zamaskirati da se nešto skida u pozadini dajući ti neki drugi tip sadržaja povezan uz to što skidaš... tipa putem clouda ti daju da odigraš trial verziju. Samo opet - za takvo streamanje trebaš dobru internet vezu, a mi ju ovdje nemamo... osim toga - zamisli da ti se u pozadini još skida nešto i još trebaš i streamati igru preko iste veze. Neće to raditi dobro još neko vrijeme.

Ali u svakom slučaju, to mi ne djeluje kao pametan fokus za konzolu. To je čisto redizajn sučelja, poboljšanje usluga i proširivanje njihovih mogućnosti kroz iskorištavanje boljeg hardvera... ali nikako glavni selling-point konzole. Za to će se i dalje oslanjati na grafiku i tobože na nova iskustva u igrama. Kažem tobože jer u igrama koje su demonstrirali se ne vide nikakva nova iskustva.


*

Deadwalker

  • *****
  • 2495
  • All the pieces matter
    • HCL
Odg: PlayStation 4 - općenita rasprava
« Odgovori #441 : 03. Ožujak, 2013., 13:31 »
Pa ideja s novom generacijom konzola je osim zadržavanje postojeće baze korisnika, dakako i rast što znači da je daljnje pojednostivljanje plug & play iskustva nužno kako bi se u gaming vode dovukla publika koja baš nije vična igranju niti razumijevanju tehnologije. Ne znam, masa onih "casual igrača" jedini dodir sa igrama ima putem smartphonea pa pretpostavljam kako se želi ponuditi relativno slična razina jednostavnosti da bi se privukli takvi igrači nečem konkretnijem. Druge multimedijske usluge tu se savršeno uklapaju, posebice sada kada će se s konzolom moći komunicirati putem smartphonea ili tableta, kroz sučelje koje je copy-paste Microsoftove popločene filozofije. Da ne duljim, jednostavno je riječ o daljnjem pretvaranju (konzolaškog) gaminga u mainstream.

Što se tiče internet veze, to mi ne izgleda tako veliki problem. Osobno doma već sada mogu u pola sata preuzeti 2 GB prometa što znači da za 50 GB u 2013. trebam pola dana. Već sam rekao kako skok ne ide preko noći tako da će se barem iduće dvije godine igre držati u domeni od 10 do max 30 GB, a ako će taj streaming funkcionirati kako obećavaju, mislim da će instant igranje moći normalno funkcionirati u Hrvatskoj. Pod uvjetom da nisi na osnovnom T-com paketu :)

Naravno, napredak u grafičkom segmentu je nužan, no to nikako ne može biti selling point na što većina mlađih igrača "svršava". Što se mene tiče, ono što ja očekujem od tobožnjeg next-gena je zadržavanje dosadašnje produkcijske kvalitete, no uz pomoć novih tehnologija konačno bi trebalo biti manje skripta i više slobode - nešto čemu bi svaka igra trebala težiti (npr. Witcher serijal ide u dobrom smjeru). Isto tako, nužni su pomaci na području AI-a (iako sumnjam da će se ostvariti), kvalitetnija implementacija fizikalnog enginea, a ne bi škodilo da se manje dizajnerski pristupa igrama kao da se rade za idiote. Doduše, ovo zadnje isto sumnjam da će se ostvariti - dok se prisjetim cendranja oko težine Max Paynea 3, padne mi mrak na oči. A vidim da će i novi Dark Souls biti "pristupačniji".
The greatest teacher, failure is.

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: PlayStation 4 - općenita rasprava
« Odgovori #442 : 11. Ožujak, 2013., 10:55 »
Mali bump teme - nova izjava developera o snazi konzole i usporedba s PC-om od CTO-a iz Avalanche Studiosa, ljudi iza Just Cause serijala.

VIJEST: Just Cause developer: "PS4 će nadjačati većinu PC-a godinama"

"Uvjereni smo kako ćemo podignuti igre otvorena svijeta na potpuno novu razinu zbog nje [PS4 konzole]". "Drago mi je da je Sony odlučio staviti 8GB RAM-a jer to znači da će PS4 nadjačati većinu PC-a u narednih nekoliko godina."

U vijesti imate moje mišljenje o toj izjavi, da se ne ponavljam.

Odg: PlayStation 4 - općenita rasprava
« Odgovori #443 : 11. Ožujak, 2013., 11:02 »
Pae, moglo bi biti tako. :hiha:

*

Deadwalker

  • *****
  • 2495
  • All the pieces matter
    • HCL
Odg: PlayStation 4 - općenita rasprava
« Odgovori #444 : 11. Ožujak, 2013., 11:11 »
S druge strane, činjenica je kako su developeri sposobni iskoristiti puni potencijal konzole tek kroz narednih par godina. U međuvremenu, PC kao platforma će se razvijati svojim ustaljenim tempom što znači kada developeri i iskoriste taj hardverski potencijal namijenjem isključivo igranju, gamerski PC-evi će sa svojom snagom biti par stepenica iznad. Ne treba zaboraviti na Valveov Steam Box za koji vjerujem kako će ozbiljno prodrmati format konzole kao takav.

S moje perspektive, izjava je smiješna i klasična hype spika pred izlazak "next-gen uređaja" za koji i analitičari nisu sigurni koliko će biti od pomoći Sonyjevom debelom minusu koji se trenutno krpa prodajom zgrada i udjela u profitabilnim tvrtkama.
« Zadnja izmjena: 11. Ožujak, 2013., 11:14 Deadwalker »
The greatest teacher, failure is.

*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: PlayStation 4 - općenita rasprava
« Odgovori #445 : 11. Ožujak, 2013., 12:02 »
Ne treba zaboraviti na Valveov Steam Box za koji vjerujem kako će ozbiljno prodrmati format konzole kao takav.

Trenutno se ne čini kao da Valve s time misli ozbiljno. Ideja je tu, ali izvedba visi u zraku. Ono - Linux kao platforma. Ne vjerujem da će takav pristup išta prodrmati.

*

Deadwalker

  • *****
  • 2495
  • All the pieces matter
    • HCL
Odg: PlayStation 4 - općenita rasprava
« Odgovori #446 : 11. Ožujak, 2013., 12:05 »
Izvedba ne visi u zraku pošto je Valve najavio kako će "korisnici" (pod time su pretpostavljam mislili na developere i buduće hardverske partnere) dobiti prve prototipove kroza naredna 3-4 mjeseca. Linux trenutno nije interesantan developerima jer nije dovoljno tržišno raširen da bude izdavačima zanimljiv - ako ga Valve progura na dovoljno velikoj bazi, stvari se lako mogu promijeniti.
Jbg, Microsoft je davno odustao od podržavanja PC-a kao gaming platforme, a to umjesto njega sada radi Valve koji gura inovacije. Dok sam vidio kako MS vidi PC gaming na Windowsima 8, pao mi je mrak na oči.
Osim toga, Gabe je rekao kako će biti skroz jednostavno staviti na sustav Windowse ako to korisnik bude baš želio.

Dobro, sad sam skrenuo s teme. Ne znam, smiješne su mi općenito te spike koje uzdižu zatvoreni format koji će u tech svijetu koji ide strašno brzo naprijed zastariti za dvije godine.
« Zadnja izmjena: 11. Ožujak, 2013., 12:19 Deadwalker »
The greatest teacher, failure is.

Odg: PlayStation 4 - općenita rasprava
« Odgovori #447 : 11. Ožujak, 2013., 12:57 »
I skroz vidiš prosječnog korisnika kako kupuje Steam Box i instalira Windowse na njega?
Steam Box je kul koncept, ali previše pitanja još visi u zraku.

Okej, tebi su smiješne spike koje uzdižu zatvoreni format.
A meni je već lagano iritantno biti dio PC MASTER RASE. xDDDDDDDD
Nedavno sam se sjetio da bih mogao opet preći Bioshock. Ali čekaj, pa to imam na Steamu, ne?
Odlično, instalirat ću i igrat.
Ili čekaj, neću. Jer u igri nema zvuka.

Hm, okej... gugl će valjda znati.
Samo da bih našao 6-7 rješenja od kojih mi ni jedno ne pomaže.
Drkanje po control panelu, drkanje po registryju, drkanje po ini fajlovima igre... a ja i dalje nemam zvuka u igri.
Jebenica, stari moj. Glupe konzole, stari moj.

Da ne govorim o starijim igrama. Zadnji put kad sam htio igrati neki GTA, nisam mogao pokrenuti ni Vice City ni San Andreas jer bi se obje igre rušile nakon par minuta.
Gugl je rekao da eto... to je jednostavno problem koji te igre ponekad imaju s Windowsima 7. Eto. Ponekad. Rendom.
Jebenica, stari moj. Glupe konzole, stari moj.

Kupim novi kompjuter jer NOVE IGRICE OMG.
Instaliram Tomb Raider i LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL ruši se jer eto, nVidia je kasno dobila finalni kod igre pa nisu stigli prilagoditi drivere.
Sad ćemo čekati par dana da se igra prestane rušiti.
Jebenica, stari moj. Glupe konzole, stari moj.

I sad zamisli sve te probleme na Steam Boxu.
Daleko od toga da konzole nemaju svojih glupih problema, al ne baš toliko.


I da, PS4 će zastariti za dvije godine. Bit će smeće, komad plastike koji nije za ništa osim baciti u smeće.
Isto kao trenutne konzole, jelda?

Novi Tomb Raider izgleda tek marginalno bolje na high end kompjuteru koji sam kupio prije pola godine nego na Xboxu starom 7 godina.
I to zbog Tress FX-a i par detalja koje konzole nemaju. Ali zbog istih tih detalja igra se ne vrti skroz fluidno u maksimalnim postavkama. Iako imam više-manje vrh gaming PC. ;) ;)
Ludo.

Vau kako su konzole postale obsolete, teško je uopće povjerovati.
Tko uopće može gledati te igre na konzolama? Ančartedi izgledaju odvratno, jebote. The Last of Us isto tako.
Forza, GT, Halo... odvratno i zastarjelo.

Da, ima igara koje izgledaju bolje na PC-ju. Možemo govoriti o Crysisu 3, recimo.
Ali koga uopće boli kurac? Koliko ljudi s ovog foruma može uopće pokrenuti Crysis 3 na nekim super postavkama?
Je li razlika u izgledu između PC verzije i PS3 verzije toliko velika da ikog ozbiljno boli kurac?
Ne znam.

*

Deadwalker

  • *****
  • 2495
  • All the pieces matter
    • HCL
Odg: PlayStation 4 - općenita rasprava
« Odgovori #448 : 11. Ožujak, 2013., 13:04 »
Da, jer sam ja u svojem postu rekao da igre na PC-u izgledaju x puta bolje na konzolama i da je korisničko iskustvo bolje na PC-u, nego na konzolama :wildboy:
Ili si pisao cijeli ovaj roman pokušavajući biti malo cpt. Obvious jer ti je dosadno.
Čisto sam se osvrnuo na smiješnu izjavu koja upućuje na to kako će konzole biti prenapredne idućih par godina da bi se identično iskustvo moglo ponuditi na PC-u.
« Zadnja izmjena: 11. Ožujak, 2013., 13:07 Deadwalker »
The greatest teacher, failure is.

Odg: PlayStation 4 - općenita rasprava
« Odgovori #449 : 11. Ožujak, 2013., 13:14 »
Da, jer je on u svom intervjuu rekao da će konzole biti toliko prenapredne da se isto iskustvo neće moći ponuditi na PC-ju.
Ili si pisao sav ovaj proljev jer ti je dosadno.

Vidiš li koliko si retardiran?  :mrs:

Nastavi pisati mudre elokventne postove. =)
Vjerujem da impresionira ljude. =)

Koliko je lik u pravu, vidjet ćemo, ali izjava nije uopće smiješna ni nerealna.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9