HCL.HR

Aliens vs. Predator

  • 365 Odgovora
  • 81276 Hitova
*

Armor

  • ******
  • 4195
Odg: Aliens vs. Predator
« Odgovori #255 : 17. Veljača, 2010., 09:22 »
Ipak, vani je još jedan, jedan od ponajboljih trailera za igru:

Aliens vs. Predator: Launch Trailer

Download istog - preporučam taj način gledanja, trailer rula
"Born with less, but you still precious.

You gotta be able to smile through all this bullshit."

*

Deadwalker

  • *****
  • 2495
  • All the pieces matter
    • HCL
Odg: Aliens vs. Predator
« Odgovori #256 : 17. Veljača, 2010., 11:12 »
Evo IGN recezije. Ocjena je 7.0, a najveci "drop" ocjeni radi tehnicki dio igre kao sto su lose teksture, cesti dropovi frameratovea te pucanje veze u multiplayeru kada host ode iz igre(ovaj zadnji dio se najvjerojatnije tice samo konzola, posto one imaju najvjerojatnije "MW2 multiplayer" dok PC inacica bi trebala imati dedicated servere). Ostali elementi imaju ocjene izmedu 7 i 8. Pa da izdvojim neke opise:

Citat: IGN
See, the design of the marine's campaign is very cookie cutter as far as FPS design is concerned. There's some fun to be had, and it provides an introduction to the melee mechanics that you'll need for the Alien and Predator campaigns, but at the end of the day there are just too many better FPS games out there.

Usporedivanje ove igre s bilo kakvim fps-om je naprosto smijesno. Ovo je jednostavno drugaciji tip igre gdje je zapravo marinac "samo smetnja".

Citat: IGN
Both the Alien and Predator campaigns make use of melee attacks. While the Predator has some ranged options in his repertoire, your main attack is still going to be the blades strapped to your right and left hand.

Kaj oni nisu culi za predatorovo koplje? :wildboy:

Citat: IGN
When playing as the Alien, speed is key. The Alien can move on walls and ceilings at a blinding rate, but sometimes it can be too fast to handle, especially when you click on the left stick to sprint.

Tipka shift se jedino stisne kada treba brzo pobjeci od marinceve paljbe, ili ga imate ravno ispred sebe. Alien je inace dovoljno brz i bez shifta.

Da ne duljim dalje, spomenut cu jos samo neke stvari. Recezent smatra da je singleplayer dio igre podbacio, ali da je multiplayer dosta kvalitetan. Zamjera vrlo mali broj mapa(samo 6 - jedna za svaki mod) te na kraju opet igru usporeduje s drugim FPS naslovima sto po meni opet nema smisla. Igra je u globalu fps, ali radnja, likovi i mehanika igre je dosta daleko bacaju od klasicnog fps-a. Najvece su mu zamjerke tehnicke poteskoce(lose teksture, losa optimizacija, pucanje veze), nespretno koristenje melee tehnika, neki lose odradeni leveli i sl. Na kraju spominje da je atmosfera fenomenalna i da ce vjerojatno velik broj igraca uzivati u igri, unatoc nedostacima.

Kada je gledam te nedostatke, vjerujem da bi na PC-u to moglo biti dosta drugacije. Ovo je ipak Xbox recenzija te neke tehnicke poteskoce na konzolama ne moraju biti i na pc-u. Glede samog gameplaya, recezent je tu totalno fulao bit. Konstantno usporeduje igru s drugim fps naslovima kao sto je MW2 ili Bioshock, a igra je bas drugacija od njih i zahtjeva navikavanje na dosta specificni gameplay. Neznam kako je taj naslov igrati s gamepadom, ali osobno na pc-u kada je tipkovnica i mis u pitanju, nisam imao problem s koristenjem focusa te melee napada(sto je recezent ovdje inace imao). Osim toga, teksture na demo PC verzije su po meni dosta dobro bile odradene i sumnjam da je u full verziji drugacije. Kolko sam vidio na Gamerakingsu, do sada je za PC verziju samo jedna racenzija vani koja daje igri ocjenu 82% sto je sasvim dobra ocjena(iako bi morao procitati tekst da vidim sta tocno pise autor). Long story short, konzolaske igre imaju najvecu boljku sa tehnickom stranom igre i upravljanjem likova. Nesto sto ne mora biti proglem na pc-u. Cekam sada jos neke sluzbene rece, iako mislim da ce igra biti sasvim pogodena. Uostalom, ovaj "fps" nije za sve tipove igraca.
The greatest teacher, failure is.

*

duksy

  • ******
  • 10253
    • hcl
Odg: Aliens vs. Predator
« Odgovori #257 : 17. Veljača, 2010., 11:17 »
on je recenzirao recenziju ign-a =)
aono, ne znam, ne može je ne uspoređivati s drugim fpsovima, kad igra jest fps. to što je atmosfera i priča drukčija nego u biošoku ili call of dutyu, to je drugi par čarapa. čarapa. da.
namjeravam počet igrat u idućih par dana, kad se, jeli, nabavi, pa ćemo vidit.

*

Armor

  • ******
  • 4195
Odg: Aliens vs. Predator
« Odgovori #258 : 17. Veljača, 2010., 11:19 »
Uostalom, ovaj "fps" nije za sve tipove igraca.
A puno bitnije, jer se širi svijetom, nije za sve "tipove recenzenata", pogotovo ne za COD djecu, koja ni nemaju pojma o orginalima (ili se prave da imaju)!
Kolko vidim, pravi igrači vrlo su zadovoljni igrom, nailaze na neke nedostatke ali u globalu je ok.
Daleko je AvP od čistog FPS-a, jedino je s marincem fps.

Kaj se mapa tiče, u dvije bolje edicije već jesu 4 dodatne multi mape.
"Born with less, but you still precious.

You gotta be able to smile through all this bullshit."

*

Deadwalker

  • *****
  • 2495
  • All the pieces matter
    • HCL
Odg: Aliens vs. Predator
« Odgovori #259 : 17. Veljača, 2010., 11:25 »
Ne tolko prica, kolko mehanika igranja. Jedina poveznica s drugim fps-ovima je igranje s marincom, ali posto s njime nema koristenja aim-a, leana i ostalog, drugacije je s njim igrati. Osim toga, kada igras s marincem, jedina ti je briga gadati pokretne mete i na vrijeme uociti neprijatelja. Doslovno. Nema tu koristenja zaklona, paznja da li ces pokupiti kakav headshot negdje te recimo koristenje cucnja kako bi imao mirniju ruku. Ovdje marinac sluzi da na mapi nade nekakvu flamericu ili minigun te napravi masovnu paljbu po alienskoj zivini. Onak, arkadno da arkadnije ne moze biti. Ako se mene pita, ovaj fps ima veze s drugima kao Black Eyed Pease sa kvalitetnom glazbom. Jedina poveznica je fps look te default strojnica u rukuma koja ima smijesni kalibar od 100 metaka.
The greatest teacher, failure is.

*

konjina

  • ****
  • 1168
Odg: Aliens vs. Predator
« Odgovori #260 : 17. Veljača, 2010., 11:52 »
sva sreća da se tebe ne pita. naporan si više sa tim da nitko osim tebe ustvari ustvari ne "kuži" tu igru i zato joj daje osrednju ocjenu.svaka recenzija koja neda dovoljno veliku ocjenu ne kuži bit jel? najbolje da ju ti recenziraš i daš joj 95.  :tired:
nego sa čime bi ju se trebalo uspoređivati, nego sa FPSom? nema ni u unreal tournamentu koristenja zaklona, čučanja, aima, leana pa je i dalje FPS.
AvP je FPS. sa malo promjenjenom mehanikom budući igraš sa beštijama, ali u suštini i dalje FPS.

*

Bela

  • ****
  • 1020
Odg: Aliens vs. Predator
« Odgovori #261 : 17. Veljača, 2010., 12:05 »
Je istina, AvP je u samoj suštini FPS.

Ali FPS koji nudi tri potpuno različita načina igranja.
Od oružja, kontrola, pokreta itd.

*

Deadwalker

  • *****
  • 2495
  • All the pieces matter
    • HCL
Odg: Aliens vs. Predator
« Odgovori #262 : 17. Veljača, 2010., 12:07 »
@Konjina...
Napisao sam svoje misljenje. Forum je javno mjesto gdje svatko moze reci sta hoce dok kod se to ne krsi sa pravilima foruma. Samo sam rekao sta smatram da je krivo protumaceno i usporedeno. Ako se to tebi ne svida, vau, who gives a shit about it. Uostalom, nigdje nisam napisao da se moraju stvari gledati s moje perspektive i da je moje misljenje najobjektivnije. Smatram da ova igra nije klasican fps i jednostavno se ne moze usporedivati s naslovima kao sto je MW2 ili nesto slicno. Moze se jedino po faktoru zabavnosti. To je jedina moja zamjerka recezentu. Ostalo bih morao sam isprobati da mogu nesto pametno reci.

 Ohladi.
 :tired:
The greatest teacher, failure is.

*

Armor

  • ******
  • 4195
Odg: Aliens vs. Predator
« Odgovori #263 : 17. Veljača, 2010., 12:09 »
Je istina, AvP je u samoj suštini FPS.

Ali FPS koji nudi tri potpuno različita načina igranja.
Od oružja, kontrola, pokreta itd.

Naravno, to je lijepo rečeno.
Ali usporedbe s COD glupe su i nikako ne pristaju.

Upravo zbog toga kaj je AvP "FPS koji nudi tri potpuno različita načina igranja." treba se diviti razvojnom timu jer izvesti takvo što nije lako.
Niti igrati sa svim trojim i odma biti pro.
"Born with less, but you still precious.

You gotta be able to smile through all this bullshit."

*

Deadwalker

  • *****
  • 2495
  • All the pieces matter
    • HCL
Odg: Aliens vs. Predator
« Odgovori #264 : 17. Veljača, 2010., 12:11 »
Evo dojmovi jednog iskusnijeg igraca sa drugog foruma:

Citat:
Evo ovako, zasad sam prešao prvi nivo sa marincem, nakon toga dobijete opciju da nastavite dalje s njime ili odigrate nivo sa alienom ili predatorom. Izabrao sam predatora trenutno i prolazim mali tutorial. E ljudi, znate koji epic feeling, imate normalan light attack sa clawsima, onda heavy koji probija block te jednu zanimljivu stvarčicu, naime držite shift i onda vam locka aliena te možete radit posebne napade iz daljine, tipa charge.

Onda sam pokupio shoulder cannon, srednji klik je pucanje bez tracking aima a dok ga držite onda se to oružje napuni te automatski prati metu, nemoram ni pričat kako opako izgleda taj tracking na ekranu, plus laser koji to sve cilja, bolesno. Kaj se tiće predatora zasad sam do tud došao, još nisam probao long jump i te fore. Ima još i stvar sa skeniranjem okolice, stisnete Z i onda valjda skenirate područje i pripremite taktiku za napad. Imamo i one predivne grab napade.

Kaj se tiče tehničke strane, kolko je to zasad moguće opisat, grafika je lijepa, niš spektakularno ali odlično dočarava atmosferu, igru svijetla i sjene, smoke efekata, vegetacije i sl. Zvuk je odličan, tu su se stvarno potrudili. Čudan mi je bio mouse sensitivity pa sam ga morao dosta pojačat od one defaultne postavke. Save je u obliku checkpointa ali nije problem jer su oni česti a i daju dodatnu težinu samoj igri. Aliena tek trebam probat ali možemo pretpostavit kak ide s njime.
The greatest teacher, failure is.

*

Bela

  • ****
  • 1020
Odg: Aliens vs. Predator
« Odgovori #265 : 17. Veljača, 2010., 12:22 »
Citat:
Naravno, to je lijepo rečeno.
Ali usporedbe s COD glupe su i nikako ne pristaju.

Upravo zbog toga kaj je AvP "FPS koji nudi tri potpuno različita načina igranja." treba se diviti razvojnom timu jer izvesti takvo što nije lako.
Niti igrati sa svim trojim i odma biti pro.

Naročito s elijenom koji je jako brz i konstantno mijenja površine. Malo je na stropu malo na podu malo na zidu.
Zavrti ti se.

*

Armor

  • ******
  • 4195
Odg: Aliens vs. Predator
« Odgovori #266 : 17. Veljača, 2010., 12:25 »
Zvuk hvale naveliko (američki igrači), po meni presudan dio AvP igre, zbog same atmosfere.
S grafičke strane, po videima vidim da su super odrađene sjene, također veliki plus ukupnoj atmosferi.
Za kampanju, koja puno ovisi o prve dvije rečenice, govore da je vrlo dobra i intenzivna - znači to je to.

Naročito s elijenom koji je jako brz i konstantno mijenja površine. Malo je na stropu malo na podu malo na zidu.
Zavrti ti se.

Znam to itekak dobro iz jedinice, u kojoj je alien ekstremno brz.
Sad mu je navodno malo smanjena brzina.
"Born with less, but you still precious.

You gotta be able to smile through all this bullshit."

*

Deadwalker

  • *****
  • 2495
  • All the pieces matter
    • HCL
Odg: Aliens vs. Predator
« Odgovori #267 : 17. Veljača, 2010., 12:28 »
Kada vec spominjes jedinicu. Igrao sam multiplayer tamo i ono, fakat, ti alieni su katastrofa brzi. Kada se u "run" stanju uputi prema tebi to je gotovo kao da se teleportiral
The greatest teacher, failure is.

*

Armor

  • ******
  • 4195
Odg: Aliens vs. Predator
« Odgovori #268 : 17. Veljača, 2010., 12:34 »
Kada vec spominjes jedinicu. Igrao sam multiplayer tamo i ono, fakat, ti alieni su katastrofa brzi. Kada se u "run" stanju uputi prema tebi to je gotovo kao da se teleportiral

Ludo brzi, pa invajtal sam te par puta u multi...
Trebali bi baciti koju.
Ja igram tu i tam, iako nisam već nekoliko dana.

Već u dvojci alien nije tak brz ko u jedinici.
Zato je u Classicu itekak teško protiv pro igrača s alienom.
Ali fenomenalan je multi.

E da, kolko znam u novom AvP-u neće biti life cyclea aliena.
"Born with less, but you still precious.

You gotta be able to smile through all this bullshit."

*

Deadwalker

  • *****
  • 2495
  • All the pieces matter
    • HCL
Odg: Aliens vs. Predator
« Odgovori #269 : 17. Veljača, 2010., 12:38 »
Ma to sam vec davno bil igral...
Enikejs, pricekat cu jos malo reakciju okoline oko pc verzije igre pa cu onda razmisliti o kupnji^^
The greatest teacher, failure is.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9