Proveo nekih trinaest sati u igri...
Trenutno sam došao u ARC HQ. Prije toga sam odradio pet sidequestova u Pragu.
Igram na
I Never Asked For This težini sa permadeath opcijom, (skinuo sa neta save te odmah krenuo u prelazak na najteže) te isključenom minimapom.
Odmah da kažem da sam veliki fan cyberpunk i svemirskog setinga u igrama... Prvio dio mi je bio odličan i ovaj mi se zasada čini unaprijeđenma verzija istog! Prezentacija je na nivou; teksture su vrhunske, mnogi dodatni efekti kao i ogromna količina debrisa te raznih sitnih detalja čine svijet imerzivnim, (pogotovo sada u Utulek kompleksu koji izgleda nevjerovatno). Muzika također vrhunska.
Čitao sam o problemima lipsynca no čini mi se ok, ali to je možda ispeglano sa patchevima koji su stigli u međuvremenu. No ono šta nikako ne pridonosi prezentaciji i imerziji je drvena animacija nekih likova, a posebno bi se fokusiro na
Millera! Ono, boja glasa mi nikako ne paše tom liku, dizajn mu je neki random i za jednog lika koji nam je nadređeni su totalno podbacili! Npr, Otar Botkoveli kojeg srećemo u side questu, (The Calibrator) ubija i sa voice actingom i svojom pojavom, pogotovo kada pregovaramo sa njime ako imamo
Social Enhancer augmentaciju!
Viktor Marchenko mi se također čini OK odrađen zasada kao i
Elias Chikane. No kažem, Miller kao da je ispo iz neke druge igre naspram nekih likova - jednostavno mi ima loše animacije i jako loš voice acting!
Po pitanju side questova samo pohvale; nisu svi isti i ne baziraju se na - odi mi tako, donesi pet pilića i vrati se!
Npr Neon Nights; odličan poduži side quest. I Samizdat je OK te se može završit provalom u banku, a i nemora...
Odlično i vidjet ću kasnije kako se to razvija.
Sviđa mi se šta ima mnoštvo računala i raznih padova za čitanje o svijetu i događajima. Samo mislim da je morao biti i index sa podacima o glavnim likovima, a ne da o njima čitam na internetu ili za vrijeme loadinga.
Kako igram sa permadeath opcijom igram pomalo dobro proučivši lokaciju i fokusiran sam na stealth; glavne augmentacije su mi Tesla, hakiranje, smart visdion kao i Cybernetic Arm Prosthesis da mogu uklanjat nmnoge objekte koji skrivaju razne prečice. Uz to i remote hacking...
Tesla augmentacija mi se jako sviđa, a sljedeći na redu su P.E.P.S. i Titan. Potonji ukoliko dođe do nekog okršaja u kasnijem stadiju da ipak imam asa u rukavu pošto je permadeath opcija uključena...
Do sada nisam bio u situaciji da me ubiju te sam ubio samo jednog policajca nakon šta sam čuo kako razgovara na mobitel kako se iživljava maltretirajući Augmentirane; uglavnom nonleathal pristup i zaobilaženje, ali ako člujem da je netko šupak nema mu spasa...
Iako oružja ne koristim previše, napucavanje mi se čini mnogo bolje nego u prethodniku. Isto tako modifikacije na ekranu ala Crysis; ne sjećm se dali je to imao Human Revolution...
Zasada sam zadovoljan i ovo je unaprijeđena verzija prethodnika šta je dobra stvar. Iako smatram da su neke radnje poput uklanjanja leševa, micanja objekata i slično morale biti animirane tj da naš junak korsti ruke kada nešto radi, a ne da nam objekti i leševi lete ispred nas; ništa previše bitno, ali kako kažem to je moralo biti odrađeno! Kao i animacije likova; bilo bi odlično da igra ima modele i animacije likova iz novog CODa...
Isto malo smetaju kratke stanke prije eliminacije kao da krene loading no deveoper je objasnio zašto su prisutne pa ću im oprostit...
I stvar koja bi još doprinjela težini u
I Never Asked For This modu - model spremanja kao šta je npr imao Alien: Isolation! E to bi bilo napeto, iako ni ovo sa jednim sejvom i nije loše ovo bi mi još začinilo igru. Kao i da reakcija AI kada nas opaze bude brža, (onaj metar koji se puni).
Još nisam ni na pola igre pa ćemo vidjet daljnje dojmove...
I zanimljivo da igru igram sa gamepadom; iako sve TPS igre igram sa istim, FPS uvijek sa mišom no ovdje mi radi sporog tempa kojeg preferiram više pašu gamepad gljive gdje mogu dozirat brzinu kretanja i slično...