HCL.HR

FIFA 19

 • 230 Odgovora
 • 34596 Hitova
Odg: FIFA 19
« Odgovori #75 : 23. Listopad, 2018., 20:51 »
Nismo u Americi recimo da imamo pravo napisati bilo što (što je ipak dobro jer bi pretjerali, kao što sam ja bio na rubu)
ali moje uvrede ne znače da sam ja manje u pravu ili da si ti više u pravu jer nisi.

Brzi gameplay zahtjeva brže vrijeme reakcije i mišljenja. Tko to ne može- misliti i reagirati nekim tempom taj naziva taj tempo nerealan da se osjeti bolje? tako je jasno
« Zadnja izmjena: 23. Listopad, 2018., 20:53 i_love_all_games »

Odg: FIFA 19
« Odgovori #76 : 23. Listopad, 2018., 20:53 »
@i_love_all_games


Ako ćemo već po pravilima struke, a učio sam latinski, grčki i hebrejski, doduše prije više od 10 godina (no mrtvi jezici ne mijenjaju svoje značenje...). Perfidan u ovom smislu iz čega i vuče korijen (latinski) znači podmukao, zloban. Inače per fides ili ti bukvalno kroz vjeru, kroz lijep način govoriš ružne stvari.


Odnosno napisati nekome koje su kontrole same igre (gumb za trčanje, itd) je za mene ništa drugo nego pretvarajući se da si ljubazan i objašnjavaš kontrole govoriš ljudima kako su nesposobni i da igra izgleda tako jer oni nisu sposobni igrati kako spada.


Kraj rasprave. Vratimo se na temu. I molim da se teme i držimo bez ikakvih vrijeđanja nadalje.Ne, zaključit ću razgovor time da perfidan znači u biti čovjek koji ima lijepu riječ a misli zlokobno. To je perfidan čovjek.

Moje riječi su u apsolutnoj suprotnosti ponašanja perfidnog čovjeka, druže. Oprosti, i ja sam školovan kolega...

*

hrv4tin4

 • Gost
Odg: FIFA 19
« Odgovori #77 : 23. Listopad, 2018., 20:56 »
Tebi nije dosta što si dobio opomenu nego se i dalje odlučuješ raspravljat s moderatorima kada je sve zaključeno?


I moje mišljenje stoji jednako kao većine ovdje - sporiji gameplay je realniji. Na niti jednoj utakmici igrači ne lete kao ovdje. To se događa samo kod nekih većih "zvijezda" i to koji puta u bljeskovima.


Cilj ove igre, baš kao i PES-a je ono za što se predstavljaju, a obje igre tvrde da su simulacije. Prema tome sproije = realnije bez obzira što ti rekao.


To je isto kao da kažeš da bi bilo bolje voziti bilo koju simulaciju vožnje i tvrdiš kako je bolje igrati igru na brzini x2 jer tako je igra realnija i vježbaš reflekse...


Odg: FIFA 19
« Odgovori #78 : 23. Listopad, 2018., 21:08 »
Da. Od podosta napisanog našao jednu rečenicu koja bi me mogla prikazati perfidnim a zapravo sam omalovažavao.

Eto, to je vrijedno opomene a vjerojatno i bana.

To što je tvoje mišljenje jednako BHLAZIO ne znači da je bilo koji od vas u pravu, čak bi rekao da niti jedan nije. Je li ovo slučaj perfidnosti? Bravo, ovo jeste :D

Pogledaj si utakmicu koja upravo traje, pokrenu youtube Fifu 18, pokreni youtube Fifu 19.
Ako je Fifa 19 sličnija igri koju igraju na momente kada napadaju punom snagom (što igrači u Fifi i PESu imaju cijelo vrijeme trajanja utakmice) onda se potapšaj po ramenu i reci si : Bravo, ovo je realističniji gameplay.
Ali ako vidiš da ipak možda Fifa 18 ima približniju brzinu stvarnoj utakmici visoke razine (opet, ne cijelo vrijeme trajanja tekme jer u fifi i pesu nije cilj igrati nogomet nego igrati neku od ovih loših pokušaja simulacija) onda priznaj da nisi u pravu.

Ja sam rekao da nisam u pravu u dijelu u kojem vrijeđam, osim onih tipki R2 i R1 jer prema tome što Lazio govori izgledalo mi je kao da ne zna za njih ili ih ne zna koristiti.

A tema nije zaključena jer si ti tako rekao, da si rimski moderator. Ja sam samo mala kap u ovom forumu ali bogme nisi ti tako velika kakvom se predstavljaš.
Učio si latinski prije 10 godina... Jaka stvar, moje je učenje i čitanje daleko svježije.
Što ćeš sada reći da nastavimo raspravu? Ban ćeš mi dati? Može. Shvaćam razloge i sa pravom bi ga dobio zbog prvog današnjeg posta.
Da si neki moderator rekao bi mi da editiram ili izbrišem tekst a ne da sam morao raditi tovj posao i napravio to sam.

OK?

Odg: FIFA 19
« Odgovori #79 : 23. Listopad, 2018., 21:16 »
Druže imaš svoje mišljenje i pravo na njega, nametati i vrijeđati neistomišljenike govori samo o tebi i tvom odgoju.

Meni je FIFA odlična i meni se svidja, 18 mi se apsolutno nije svidjala. Sve mane koji ti navodis su meni prednost igre, nadam se da će nastaviti u ovom smjeru da igra liči na simulaciju nogometa a ne na Tetris.

A ti odi igrat PES i ne traži od EAa da rade još jedan loš serijal poput PESa od Fife.
Fifa nije slučajno uspješnija i ne.. većina ne misli kao ti jer da misli ne bi većina kupovala Fifu 19 i 18 i 17 i tako redom...

*

hrv4tin4

 • Gost
Odg: FIFA 19
« Odgovori #80 : 23. Listopad, 2018., 21:16 »
OK. tebi svakako ide ban.

Odg: FIFA 19
« Odgovori #81 : 23. Listopad, 2018., 21:20 »
Bravo.

Slažem se i drago mi je da imamo zajedničko mišljenje barem o nečemu.
I ne, što god mislio ovo nije podjebavanje nego samo dokaz da razlika u mišljenju oko sranja poput Fife ne znači da se ne možemo u nećemu složiti.

Na koliko sam baniran? Jer bilo bi u redu i kulturno da mi kažeš

*

bhlazio

 • ***
 • 769
 • Forza Lazio
Odg: FIFA 19
« Odgovori #82 : 24. Listopad, 2018., 01:22 »
@i_love_all_games

Vidi, ne znam sto se raspravljam s tobom. Vjerovatno si neki klinjo kojem je dosadno i koji je umislio da on ima neku moć da odlučuje u ime svih šta je dobro a šta ne i da na osnovu svojih školskih kolega generalizirati mišljenje svih. Nadji neku igru koja traži brzinu reakcije prvenstveno, nogomet i realni i vritualni treba da bude igra mozgom (taktika, formacije, gradjenje igre...), izmedju ostalog, a tebi taj dio očigledno nije jača strana.  EA će svakako ići svojim putem, a za ovo što su trenutno ponudili ja im skidam kapu, a ti sad možeš koji put "odvaliti" glavom od zid jer za tvoje mišljenje me zaboli uho.

Odg: FIFA 19
« Odgovori #83 : 26. Listopad, 2018., 13:23 »
Kao prvo, znam klince koji su pametniji od mene i tebe zajedno.
Kao sve ostalo ok. Moje ponašanje koje je bilo prvenstveno namjenjeno lošoj igri a ne tebi je dovelo do
prikaza moje loše strane i iskreno, oprosti. Nisam mislio ništa loše protiv tebe, makar jedan dio toga mišljenja
i dalje sadržavam. I dalje mislim da sporija Fifa ne treba biti ništa manje taktička. Ne kada je ovakav balans.
Ne kada je ovo loša kopija Fife 14 i ne kada je ovo najgora nogometna igra ikad. Ikad!

Većina profi igrača fife, youtuberi koji godinama igraju Fifu nazivaju "Najgora Fifa ikad".
Nije li ironično što je najgora Fifa ikad tebi najsličnija PESu ikad? :P  Meni je to malo ironično, sory...


A sudeći po tvojim krivim pretpostavkama da sam "klinjo" (što bi trebala biti neka uvreda valjda,
ne znam ni sam...Ne znam zašto bi bila uvreda da sam mladi dečko, to bi bilo fenomenalno) i kada sam pročitao tvoje prijašnje komentare nisi ni ti bubica, voliš izazivati tako da nismo u tome udaljeni, ja od tebe.
Neću više komentirati tebe od sada, popio sam ban zbog svojeg lošeg ponašanja koje neću nastaviti, idem se fokusirati na samu igru. Tebi svako dobro
Žao mi je ali opet ono... koga briga? Ban je ban, popio sam ga, dva dana sam imao da se usredotočim na pokušaj da zavolim ovo Fifa 19 smeće i naravno- nisam uspio.

Ove godine ne da imam jednu igru koja je interesantan nogomet nego nemam niti jednu. I da, ne smatram PES
da je interesantan već godinama. Shvati to kako hoćeš, zovi me fanboyem... bla, bla bla... PES mi nije interesantan
godinama. Možda više volim arkade, ej?
A sada Fifa...

Bravo, EA... Uspjeli ste sj... jednu od vaših najjačih karika ali imate sreće- veliki broj igrača koji poput mene mazohistički
kupuje igru koja nije napredovala već nekih 6 godina i koja je dobila bez dvojbe najgori nastavak ikad opet se vidim
da poput nekog idiota kupujem i sljedeće godine jer volim nogomet a Fifa je jedino što je približno nogometu u
virtualnom svijetu. Tu treba biti jasan- uz dužno poštovanje svima ali mislio sam na sebe idiota, da ne bi bilo da vrijeđam druge koji kupuju Fifu- možda netko ima bolje ili gore mišljenje o sebi pa ne misli da je idiot ako kupuje Fifu svake godine ili zna da je idiot svake godine. Opet, to ovisi o nečijem mišljenju. Ja sam sada siguran da sam idiot, to sam potvrdio kupnjom ovog sranja.
Ovo vrlo negativno mišljenje o ovom nastavku nije samo moje mišljenje (i ako ćete pogledati sve komentare dok nisam krenuo igrati Fifu, sva su bila nekako vesela) i nitko mi nije stvorio mišljenje nego je moje, a pratim i profi igrače Fife- uglavnom se svi slažemo- Ovo je do sada najgora Fifa.
A to mi slama srce jer je Fifa uvijek bila zabavna igra.
Nije me briga što mnogi misle da je bilo koja od te dvije igre (Fia ili PES) simulacija ili arkada- jedna igra je bila zabavna a sada je jedna loša a druga je daleko gora. A ta gora je Fifa.

Opet, BHLAZIO... Ti od Fife želiš PES, ja sam mislio da se to neće nikad dogoditi a ove godine se desilo.
Igra koja želi biti e-sport je postala sranje, gore od PESa. Mogu do sutra pisati što sve sa Fifom 19 ne valja, jer makar ima puno dobrih stvari u njoj ono ključno što je gameplay i zabava je palo na grane koje su niske. To je najgore od svega.
Svaki dan dajem igri par šansi da me razuvjeri, svaki dan moram igrati na silu, pucati na gol točno od 19 do 24 metara i pod određenim kutem, igrati na ubačaje koji su kao da igram golf sa rupom većom od mlječne staze, da se nadam da suparnik nema META igrače jer znam da sam gotov ako ih ima a u mojim divizijama (top 4) skoro svi imaju meta igrače i to je ne samo neigrivo, to je negledljivo. Nikad nije bila ovakav Pay2Win i nikad nije bila ovako generička i loša. Užas

Znam da će EA do dolaska FIfa 20 izbalansirati mnoge stvari- smradi tako funkcioniraju, mislim da to namjerno rade.
Fifa izađe ali potpuno loša, kroz mjesece se popravlja i onda pred izlazak je opet dobra.
Ponavljam, svi koji se odlučujete kupiti Fifu 19. Skinite si demo i igrajte lokalno sa frendovima. To je to.
Do sada je bilo upitno da li se isplati dati 500 kn za ovu igru ali ove godine je kristalno jasno da za ovakav
vrlo loš proizvod više od 200 kn da sam znao što me čeka ne bi dao, makar imam love.

I tu je sve što treba reći- Ove godine Fifa se ne isplati kupiti.
P.S. Da dodam opet... Gameplay izgleda usporen zbog spore lopte, sporog primanja lopte i kašnjenja kod dodavanja zbog čega se desi milijun odbijanaca i kontri - to je umjetna sporost igre, to sa nekim normalnim usporavanjem gameplaya nema veze. E da... Faulovi? Nikad gori. Ali NIKAD gori e... Doživio sam penala od moje strane i od strane protivnika kada su igrači samo išli svojom putanjom. E... pa to je najgore suđenje faulova ikad.
Igra je neprirodna, nije fluidna, nije taktička, nije zabavna- Fifa 19 je mučenje. Gore od Fife 14. Tamo si barem mogao dodavati ali ovdje... Čim manje dodavanja i čim veći presing i na konju si. Kakva taktika, kakvo razmišljanje?
Čim manje dodavanja i čim veći presing. E da... a obranu uglavnom prepustiti AIu jer to je bolje nego ići se braniti sam.
Što je apsurd. Igram igru da mi igra igra igru a ne je- genijalno.

*

bhlazio

 • ***
 • 769
 • Forza Lazio
Odg: FIFA 19
« Odgovori #84 : 26. Listopad, 2018., 15:43 »
@i_love_all_games

Sve 5, izvini i ti ako sam te nečim uvrijedio.

Vidi, ja igram PES 20+ godina, znači od početka i nikada ništa drugo nisam igrao, FIFA mi je bila odvratna. Kako je PES bio lošiji i lošiji počeo sam razmišljati o FIFI da bih je prošle godine i prvi put kupio. Natjerao sam se i odigrao 300+ tekmi, prodao i zahvaljivao Bogu što postoji PES i takav los kakav je bio. Ove godine prednarudzba PES-a, Legend edition, veliko očekivanja, hype, i na kraju najveće razočarenje ikada, znači za tuzbe. Stiže demo FIFE i onda vidim da PES loše kopira FIFU, a opet u FIFI napokon vidim dašak PES-a dovoljan da me ne odbije kao FIFA 18. Prednarudzba FIFA 19 CL edition, ispočetka teško, privikavam se, prihvaćam sve mane igre, prilagođavam se i voila, DIV5, fali mi oko 90 skill points za DIV4, što je za mene nooba koji je jedva sebi podesio komande da lice na PES ogroman uspjeh. Sada imam 400+ tekmi na FIFI i zavolio sam je, jednostavno mi se igra dopada.
Da se razumijemo, igra nije bajna, ima problema, bugova i propusta ali je odlično iskustvo za igrati. Meni, kao što sam prije napisao, smetaju škarice, kickoff golovi, korneti, prelahki golovi sa 20+ metara itd. Odbranu sam pokušao igrati sa AI i to je bezveze, taj ti argument ne stoji.
I na kraju, razumijem te, situacija je ista kao meni kada je Konami počeo srati sa gameplayom u PES 18, gdje je PES izgubio svoj identitet a ove godine i umro. Ogorčen sam, nije lahko prestati nešto što radiš 20 i više godina, ali sta je tu je. Nekome se ovaj novi PES svidja, meni ne, nekome se nova FIFA ne svidja, meni da. Nažalost, tako je kako je.

Odg: FIFA 19
« Odgovori #85 : 26. Listopad, 2018., 16:05 »
Bez AIa obrane nemaš panse da se obraniš od META igrača. Nema šanse.
I to trebaš imati baš strašno jakog igrača/igrače u obrani.

Znači, nema teorije da mi se desi jedna utakmica u njih 100 da nisam primio/dao gol kad obrana ne da ne postoji
nego su ko duhovi. Ne mogu ti ništa a ti se možeš samo plakati kad vidiš kakvo je sranje obrana u ovoj igri.
Radiš par finti i nema tog čovjeka na svijetu koji ti nešto može. OK, možda recimo meni može ali kad gledam da igrači tipa
Gorilla i njegove razine primaju/daju podjednako glupe golove poput mene onda vidiš da su potpuno zamaglili, ako ne i ubili neku razliku u skillu ove godine i ja sam sa Ronaldom ubio igrače koji toliko bolje od mene igraju da je to nešto.
Ubio. Tema ovogodišnje Fife su: Pay2Win; Rage quit; odbijanci- to je vrh ponude EA games.
Užas kakvo je ova igra postala smeće.

*

bhlazio

 • ***
 • 769
 • Forza Lazio
Odg: FIFA 19
« Odgovori #86 : 29. Listopad, 2018., 15:59 »
Odigrao sam već 400 tekmi i još mi apsolutno niko nije poslao neku vulgarnu poruku poslije tekme. Danas udjem i odigram 2 tekme PES-a, nevjerovatno ali odmah 2 poruke dolaze da povratis, elem vratilo mi to neka 'fina' sjećanja. Respect za igrače FIFE, barem ove što sam do sada sa njima igrao.

Odg: FIFA 19
« Odgovori #87 : 29. Listopad, 2018., 18:02 »
PES igrači su toksični. :D

Odg: FIFA 19
« Odgovori #88 : 29. Listopad, 2018., 19:26 »
Odigrao sam već 400 tekmi i još mi apsolutno niko nije poslao neku vulgarnu poruku poslije tekme. Danas udjem i odigram 2 tekme PES-a, nevjerovatno ali odmah 2 poruke dolaze da povratis, elem vratilo mi to neka 'fina' sjećanja. Respect za igrače FIFE, barem ove što sam do sada sa njima igrao.
Neću ulaziti u neku raspravu, reći ću samo što se meni desilo...
U Fifi 18, u nekom turniru imao sam nadmoć i u igri i u statistici i izgubio 1:0. Nitko ne zna zašto...
Lik je nakon rukovanja došao do mene i rekao da mu je žao što je na takav način dobio tekmu i da kada želim
uzvrat možemo ga odigrati.
Neću djeliti Fifa i PES igrače jer svi smo mi ljudi ali respekt tome igraču. Stvarno, jedan od najboljih suparnika ikad
(ne zadržavam se na samom igranju igre nego onoga izvan toga) a u 5 godina igranja Fife na PS4... da, dobio sam
jednu poruku nekog hejta i to je to.
I zato neću crossplatform sa PC igračima- varaju i ponašaju se nekulturno.
:D

*

bhlazio

 • ***
 • 769
 • Forza Lazio
Odg: FIFA 19
« Odgovori #89 : 29. Listopad, 2018., 21:33 »
Moja iskustva su užas. Dok sam aktivno igrao  PES dobijao sam poruke na dnevnoj bazi sa takvim gadostima da je to nevjerovatno.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9