Vidio sam da nitko još nije otvorio temu za Bannerlord, a ja sam proveo oko 100 sati u Warband-u i još uvijek ga igram, a Bannerlord namjeravam itekako kupiti i ne izlaziti iz sobe tjedan dana nakon što ga kupim.
Igra je najavljena 2012. a očekivan izlazak je 2016. Bannerlord nam razvija turski studio TaleWorlds Entertainment i trebalo bi biti otvoreno beta testiranje.
Prequel je Warbandu. Radnja se odvija 200 godina prije Warbanda, tijekom pada Calradijskog Carstva i formaciji kraljevstava koja se pojavljuju u prethodnim igrama. Navodno je slično padu Rimskog Carstva i formaciji ranih Europskih kraljevstava. Oklopi, oružja i arhitektura su inspirirani od 600. to 1200. godine od početka nove ere.
Warband je bio mješavina RPG-a, sandboxa, strategije i akcije.
Evo par slika i zadnji devblog video s njihovog bloga:
https://www.youtube.com/watch?v=H-wYZvApOmEIgra je pravljena u novom enginu koji omogućuje bolju grafiku i animacije bez da se žrtvuju gameplay i performanse. To također omogućuje veću mapu, kompleksnije bitke, dinamičnu izmjenu vremena (koje ovisi o dobu godine) itd.
Dolaze nova i daleko unaprijeđena oružja za opsadu dvoraca (imate potpunu kontrolu pozicioniranja i namještanja opsadnih oružja prije početka bitke).
Dvorci od sada imaju i integrirana sela koja utječu na ekonomiju samog dvorca i proizvode dobra. Možete birati na što se sela fokusiraju i možete ih pretvoriti u dvorac.
Umjetna inteligencija nasumično upravlja svojim kraljevstvom isto kao i igrač.
Novo korisničko sučelje za lakše i bolje snalaženje.
Također imamo i novi sustav kraftanja kojim ćemo praviti vlastita oružja različitih dijelova.
Jel ima netko ovdje lud za ovim kao i ja? Jedva čekam!
EDIT: ne kuzim zasto mi trazilica ne radi, temeljito pregledao jel je netko napravio vec ovu temu i nije pronaslo nigdje.