@Deadwalker
To je to

Često mi padnu na pamet stare Hitman igre i taj save pristup koji je ovisno o težini najzahtjevnijim igračima pružao ono što žele, a u isto vrijeme početnicima omogućio uživanje bez frustracija.
Možda se netko sjeća iz starih MGS igara European Extreme težinu. Ograničeni sejvovi ne kroz jedan level, nego kroz cijelu igru. Health bar s dosta ograničenom "energijom", bez rationa (health packova) kroz cijelu igru i bez regeneracije zdravlja, uz sve ostale elemente (alarmi, skrivanje tijela itd.) koji su imali svrhu i bili u funkciji gameplaya. Da se nešto slično uvelo u blacklist, pitanje kako bi bilo prihvaćeno, dosta mlađih generacija old-school pristup nije nikad ni iskusilo. " Hjoooj glupi developer mi nije omogućio da osvojim platinu/ačivment zbog sadističke težine koja kažnjava MOJ pristup na zadnjoj težini

" Zato su to uvijek bile opcionalne težine namijenjene onima koji uživaju u njima, dok npr. danas igra čak i konceptualno mora biti prilagođena masama i onda se samo podigne težina koja dostavlja taj prividni izazov za najzahtjevnije.
I ovo za detection bar je istina, čak sam i sam imao u planu to spomenuti.
Znači dok te netko primjeti da mu se prikradaš s leđa, detection bar počne blicati i imaš 2 sekunde da protivnika nokautiraš. Tijekom te 2 sekunde je protivnik u stanju šoka, drvena marija, i tek u slučaju da ga unutar tog vremena ne stigneš onesvijestiti/ubiti počne pucati ili dozivati suborce. Ne treba ni govoriti da to ohrabruje igrače da se na mjestima gdje ima jako malo neprijatelja zalete i u sprintu neutraliziraju metu ispred sebe. Takav pristup je nemoguć jedino protiv oklopljenih protivnika koje je nemoguće nokautirati sprijeda.
Kužim tvoje argumente Ther, ali jednostavno sam cijelo vrijeme dok sam čitao tvoj post bio pod dojmom da cijelo vrijeme tražiš mane igri, a da pritom ne stigneš uživati u ovome što imaš pred sobom.
Pa moguće je uživati u igrama, filmovima ili bilo čemu, iako ti ne predstavljaju vrhunac žanra.
Netko je spomenuo nostalgiju, a i ti tehničku izvedbu i mane u Chaos Theory. Igra je izašla 2005. godine, naravno da je tehnološki napredak išao u korist blacklistu. Ista stvar kao da netko spomene da mu je Gran Turismo 4 bolji od GT5. Zvuči ludo jer s tehničke strane je apsolutno sve napredovalo u GT5, ali uvijek su tu neke stvari (količina staza, konzistentnost cjelokupnog dizajna bez podjele na premium/standard itd.) zbog čega je u kontekstu onog vremena bilo naprednije. U slučaju prethodnih SC igara se radi o konceptu, određenim elementima, skupu ideja koje su tvorile kompleksnu cjelinu. Glavna prednost blacklista je sloboda izbora, a na tom putu prema slobodi se dosta toga izbacilo i žrtvovalo. Ovo je kao povratak korijenima, a IMHO, apsurdno je koliko toga nedostaje i nema svrhu. Ne znači da je igra zbog toga loša, ali utječe na izazov i subjektivni doživljaj zadovoljstva i postignuća tijekom igranja.
I još jednom @Deadwalker
Nabavi igru dok ti se pruži prilika jer isplati se odigrati. Ono, imao si živce završiti Conviction, a ovo je ipak barem za dvije klase bolje u smislu stealtha.
I za razliku od broken Hitman Absolution mehanike, ovdje sve dobro funkcionira čak i na zadnjoj težini, ali dosta toga fali ili je modernizirano da se svima udovolji.