HCL.HR

Starbound

  • 18 Odgovora
  • 5189 Hitova
*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Starbound
« : 15. Travanj, 2013., 19:42 »

Citat:
Starbound begins with you fleeing your homeworld in a space shuttle, just as it’s destroyed by an unknown enemy. With nothing to guide it, the escape pod shoots into space without direction, becoming hopelessly lost in a sea of stars. As luck would have it, the space shuttle makes contact with an abandoned space station and an adventure begins that will take you hurtling across the universe. Starbound contains both quests and story driven missions, buried inside its vast sandbox universe.

Zvuči odlično, pogotovo što će planeti biti proceduralno generirani i uključivati će elemente poput vremena, gravitacije, flore, pojave i ponašanja različitih elijenskih bića.

Citat:
When you claim a planet as your new homeworld, a whole new aspect of gameplay opens up. Everything that makes a planet unique is at your command. Feel like changing the weather? Build a weather centre! Don’t like the terrain? Terraform it! Every aspect of the planet is under your control. Once you’re happy with it, start populating it with characters you’ve met in your travels and take care of them! They’ll have needs and desires and won’t hesitate to ask for your help if they require assistance.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cU56Kh731Q0#at=51

Ako vam se sviđa, tu je link za preoder. Već su prikupili preko 500.000$ putem preodera.
« Zadnja izmjena: 15. Travanj, 2013., 19:59 snowblind »

*

Yuri

  • *****
  • 1958
  • Feeeeejk
Odg: Starbound
« Odgovori #1 : 06. Prosinac, 2013., 13:27 »
Beta dostupna od jucer na Steamu.

Jos uvijek je moguce uzeti "preorder" direktno sa Starbound sajta, 15$ za full igru(ukljucujuci betu na Steamu) i prosireni soundtrack.
Dobije se Steam key i link za download soundtracka(koji je neocekivano izvrstan).

Vrijedno svake lipe, zbilja predobra igra.

Sto se tice same igre, sve je zapravo prosireno jos vise nego sto je najavljeno.

Proceduralna generacija nije samo u svijetovima koje posjecujete i istrazujete, vec ide i do monstera i itema koje mozete pokupiti.
Tako da se, barem sto se tice itema, dobiva drop sustav koji je slican onome iz Diabla, Borderlands, Torchlight i slicnih igara.
Monsteri su isto randomizirani na planetima. Frend i ja smo jucer par sati igrali svatko solo u singleplayeru i uspjeli naici na isti planet(isti biome), ali opet imali razlicite monstere.
« Zadnja izmjena: 06. Prosinac, 2013., 13:34 Yuri »

*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Odg: Starbound
« Odgovori #2 : 06. Prosinac, 2013., 13:50 »
Čim riješim faks ovo skidam. Frend također igrao i kaže odlična igra.

*

DevilMarkes

  • *
  • 37
  • Nikola.
Odg: Starbound
« Odgovori #3 : 28. Prosinac, 2013., 20:04 »
Tvoj frend je upravu imam igru I stvarno je odlicna I zabavna. Nikad ti ne dosadi ;)

*

Yuri

  • *****
  • 1958
  • Feeeeejk
Odg: Starbound
« Odgovori #4 : 19. Siječanj, 2014., 16:58 »

Starbound je dobija pre rano betu koju sam kupija i presa za 2-3 sata pa sad čekam da pudu pri kraju s razvojem pa da je zaigram kako triba.

Opet problem onoga gdje ljude treba drzat za ruku.

2-3 sata ti treba da dovrsis prvih par questova koji su gotovi u igri. Dalje ih nema u trenutnoj verziji, ali ne znaci da nema sadrzaja. Ipak se radi o sandbox igri gdje je istrazivanje glavna stvar.

Mozes nastavit sam otkljucavat novi gear za craftanje, istrazivat nove planete i sektore, nailazit na nove dungeone i slicno.
Primjera radi, ima 10 tierova za opremu(znaci oruzja i armore), ti startas u Alpha sektoru, napredujes u Beta, Gamma, Delta i X je kao zadnji.
Za otvaranje svakog sektora moras craftat item koji ce summonat slijedeceg bossa i onda ga pobijedit, pa pokupit rare item koji ti omogucava da craftas starmap za slijedeci sektor.
Mobovi naravno postaju jaci u iducim sektorima, ali isto vrijedi i za loot koji mozes naci.

Od planeta i lokacija se tona toga otvara, pogotovo u X sektoru. Od razrusenih polja asteroida na kojima trebas odgovarajuce svemirsko odijelo, pa do planeta sastavljenih od mesa, zivog tkiva, svega se moze naci.

U finalnoj verziji igre bi trebalo bit 10 sektora, isto toliko glavnih bossova i tona sub-bossova, jos jedna ekstra igriva rasa i generalno jos tona sadrzaja.
Trenutna beta je recimo 40% onoga sto bi Starbound trebao imati.

Sto se tice razvoja same igre, developeri detaljno komuniciraju sa igracima i redovito ukljucuju user-made modove u sluzbene patcheve za igru, sto je rijetkost u bilo kojoj igri. Modovi prosiruju igru, a u isto vrijeme se devovi obvezuju da ce ih odrzavat i bugfixat posto su ih implementirali u igru.

U zadnjem patchu su recimo dodali Sky Rails, sustav za brzu transportaciju kroz gradove poput onog iz Bioshock Infinite. Cisto kao primjer.
« Zadnja izmjena: 20. Siječanj, 2014., 00:04 snowblind »

Odg: Starbound
« Odgovori #5 : 19. Siječanj, 2014., 18:29 »
2-3 mozda 4 sata za totalni content. sav gear, svi bossevi, sve rude. Ali vec je proslo neko vrime od toga i došlo je dosta contetna. Ali ne želim za par sati više opet iz početka. Bolje malo sačekat da se tog nakupi pa onda.

*

Yuri

  • *****
  • 1958
  • Feeeeejk
Odg: Starbound
« Odgovori #6 : 19. Siječanj, 2014., 19:24 »
2-3 mozda 4 sata za totalni content. sav gear, svi bossevi, sve rude

I tu cu ti reci da seres.

Odg: Starbound
« Odgovori #7 : 19. Siječanj, 2014., 20:42 »
Misliš da serem jer nisi igra igru kad je počela beta nego nedavno. Jer onda od svemirskih odjela nije bilo ni s, a kozni armor je bija ujedno i najjaci iako je triba slabiji. To su kasnije fixali a od ruda si moga samo napravit do steel. I evo sad sam odigra 2 sata alana, i za sad je dobar. Malo su enemy repetativni al nije lose.

*

Yuri

  • *****
  • 1958
  • Feeeeejk
Odg: Starbound
« Odgovori #8 : 19. Siječanj, 2014., 22:02 »
Starbound early access beta je postala dostupna za javnost 4.12.2013.
Igru imam na Steamu od 6.12.

Armor o kojem ti pricas je Snow armor. S tim da su odmah od prvog dana izdali patch kojim su svi tierovi opreme bili dostupni za craftanje.
Znaci, ili si igrao samo 2-3 sata na releaseu i nikad nisi updateao igru(tesko s obzirom na Steamov auto-update), ili si igrao piratsku verziju koja nije mogla biti updateana dalje od release verzije.

Sto je malo jadno, s obzirom da je Starbound neko vrijeme bio na Humble Storeu za 1$(6 HRK), pa onda jos kenjkas ovako.
« Zadnja izmjena: 19. Siječanj, 2014., 22:04 Yuri »

Odg: Starbound
« Odgovori #9 : 20. Siječanj, 2014., 07:00 »
Starbound je placen oko 40 kn ako se dobro sicam, a dan ili dva nakon što smo završili je izaša patch s brdo update, skupa s bugom u kojem su craftani wpni imali masu (tipa 50 ili 100) puta veći dmg nego su tribali bit. Ujedno taj patch je kasnija jedan dan i lik je streama kako kodira na twitchu, a nakon instaliranja istog obrisani su svi likovi s kojima si igra

Odg: Starbound
« Odgovori #10 : 23. Siječanj, 2014., 15:24 »
Znate neki dobar server za igru? :)
"Keep that hair short, Clem."

Odg: Starbound
« Odgovori #11 : 23. Siječanj, 2014., 22:46 »
Ja sam diza svoj jer su ostali imali ultra lag i padali stalno.

Odg: Starbound
« Odgovori #12 : 24. Siječanj, 2014., 22:08 »
Tko poželi igrati mp, evo vam server sb.outbreakgaming.co.uk

Ne laga, jedino 5 minuta dok traje restart servera. Dobra ekipa, nekoliko puta pozvao ljude na svoj brod i nitko ništa krao nije, čak su i davali poklone jer sam novi tamo. :hihi:
"Keep that hair short, Clem."

Odg: Starbound
« Odgovori #13 : 24. Siječanj, 2014., 23:29 »
Po ure kasnije... Ko mi je ukra spaceship???? VRATITE SE PO MENE!!! :mrgreen:
Ma da ti i ukradu itemi nisu toliko vridni

Odg: Starbound
« Odgovori #14 : 26. Siječanj, 2014., 21:03 »
Eto ja snimio jedan video o Starboundu jer mi se baš sviđa igra. :clap:

Starbound Test Drive
"Keep that hair short, Clem."

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9