HCL.HR

Sudden Strike 4

  • 5 Odgovora
  • 7851 Hitova
*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Sudden Strike 4
« : 02. Rujan, 2017., 17:27 »
Sudden Strike 4 is a real-time tactics (RTT) video game set in World War II. It is the fifth game in the Sudden Strike series and the fourth standalone release. It is the first game developed by KITE Games, a collaboration of industry veteran game developers. Originally, it was scheduled to be released for PC and PlayStation 4 on June 27, 2017; but was delayed until August 11, 2017 and August 15, 2017 for PC and PlayStation 4, respectively.



The single-player mode features 3 campaigns with over 20 missions and modding support is planned. Strategy is heavily based on those of its predecessors with a focus on the unique characteristics and skills of limited units instead of resource gathering and base building. Reinforcements will still play a role in the game, but they are scripted and predictable. The game will also introduce skill trees and commander roles with famous World War II generals such as George Patton or Bernard Montgomery.



http://youtu.be/X9NxWxeMm_w

Odg: Sudden Strike 4
« Odgovori #1 : 04. Rujan, 2017., 14:56 »
Hvala Coletu na otvorenoj temi  :thumbs:

Kada sam vidio najavu (na HCLu) ove igre odmah sam napravio prednarudžbu, po sistemi šta bude-bude. Ako i ne ispadne dobro, da se barem na taj način zahvalim za meni jednan od najdražih serijala svih vremena. Inače se smatram lošim igračem, što spoznaju svi nesretnici koji mene dobe u tim u nekom MP-u (CoD ili Uncharted) ali ovdje sam doktor  :faca:

Igra se sastoji od tri kampanje - njemačke, sovjetske i savezničke. Do sada sam završio prve dvije, pa eto mojih prvih dojmova za neodlučne. Kao prvo Sudden Strike 4 nije strateška igra iako spada u taj žanr. Razlog je jednostavan, u igri upravljate taktičkim postrojbama od razine voda do razine pukovnije ili brigade i donosite isključivo taktičke odluke. Naravno možete povlačiti i pojedinačne jedinice ali ne u svrhu postizanja cilja.

Taktika je važna i presudna, ne postoji mogućnost dostići cilj uporabom čiste sile. To je dijelom zaslužan i odličan balans jedinica. Čini mi se da je to napravljeno puno bolje nego u prijašnjim dijelovima. Naprimjer tenk Tigar je najbolji tenk WWII, ali ako se nadje okružen sa tri sovjetska T34 nema nikakve šanse. Međutim dodajte tom Tigru još vod pješaka koji imaju i AT oružje i opet ste tu negdje  ;) . Također, ako ne stvorite dobru taktičku grupu koja udružuje tenkovsko-pješačke postrojbe, mobilno topništvo, PZO topove i potporne jedinice (logistiku) neprijatelj vam lako nanese takvu štetu da je daljnji napredak nezamisliv i morate resetirati bitku. Najbolji rezultati se postižu samo ako pravilno koristite snage te uparite djelovanje sa zrakoplovstvom. Možda je najbolji dio šta su ovoga puta elementi vojne taktike (obuhvat, bočni udar, lažni napad ili "diverzija", pomična obrana itd) presudni u provedbi cilja. Često vam igra daje daljnje ciljeve u nekoj bitci i ako ste imate potrošene i iscrpljene snage samo se možete vratiti na početak.

Evo primjer, tijekom sovjetske kampanje na bitci kod Balatona nijemci kreću u protuudar vratiti naftna polja. Posložio sam "odsutnu" obranu kako sam najbolje mogao, ali su me nijemci svaku puta razbili jer nakon prvog vala napada krene drugi predvođen strašnim elitnim Tigrovima, mobilnim topništvom i gomilom pješaka. Pokušao sam par modifikacija, ali i kad sam se napokon obranio jednostavno nisam imao snaga za dostizanje ciljeva na sjeveru. Onda sam drugi dan resetirao bitku i krenuo ispočetka, posložio "mobilnu obranu" u tri zone, a u šumu sakrio (doslovno, jer da je primjete AI bi išao na njih) satniju teških KV-1 tenkova. Naravno te tenkove sam koristio u prvom valu, ali sam izvukao za drugi i popunio municijom. Kad su njemačke snage razbile moju prvu i drugu liniju iz šume sam izvukao tenkove u bočni napad koji su bušili Tigrove ko putar, a kupole im letjele visoko u zrak! Kakva velika pobjeda, a daljnje ciljeve sam dostigao bez napora. Takvih primjera ima puno i da,  igra je teška, nema lake pobjede.

Njemačka kampanja kreće lepršavo, razbijanje Poljske za uvod, prolazak preko Maginotove linije i bočno uništavanje Francuza uz brzo napredovanje. Zatim ide operacija Barbarosa i tu kreće njemačka golgota. Do kraja rata je mučno, bježite, povlačite se i napadaju vas višestruko jače snage, a resursi nikakvi. Doslovno morate zarobljavati ruske opskrbe kamione jer inače nema niti goriva niti municije.

Sovjetska kampanja kreće kad sovjeti stvore ravnotežu i u principu uvijek ste u napadu i imate puno više jedinica nego u njemačkoj kampanji. No međutim, nijemci su tvrd orah i nije lako s njima. Mogu reći da mi je i draža i ljepša od njemačke. Savezničku kampanju tek krećem.

Igra je teška i zahtjevna, te vjerojatno neće biti popularna za mlađe igrače, ali svakako će imati svojih fanova a ja se brojim kao jedan od njih. Da li igra ima nedostataka? Ima, naravno ali u taktičkom dijelu uporabe snaga, balansa jedinica i opskrbe  je iznad prethodnika. I za kraj jedan veliki plus - nema više oruđa koje može samo za sebe donjeti prevagu  :thumbs:

Ako netko ima neka pitanja, slobodan sam za odgovore, a također i za MP kojega do sada nisam probao :hiha:







« Zadnja izmjena: 04. Rujan, 2017., 18:46 toma_hr »

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Sudden Strike 4
« Odgovori #2 : 04. Rujan, 2017., 15:00 »
Napišeš takav post, a nisi sposoban temu otvorit, pa ja ću te razbit. :hihi: GG

*

Kegdon

  • *
  • 121
Odg: Sudden Strike 4
« Odgovori #3 : 11. Rujan, 2017., 10:57 »
Ima li ova igrica single freeplay opciju ili samo prelaziš misije

Odg: Sudden Strike 4
« Odgovori #4 : 11. Rujan, 2017., 15:24 »
Ima li ova igrica single freeplay opciju ili samo prelaziš misije

Imaš tri kampanje, za svaku otvaraš po redu a poslije kako hoćeš i kad hoćeš bilo koju bitku ali pod uvjetom da si je u kampanji otvorio. Također postoji multiplayer gdje možeš igrati sa RL igračima, ali možeš staviti i AI kao protivnika. I na kraju skirmish, sto je po meni najbliže freeplay opciji.

Odg: Sudden Strike 4
« Odgovori #5 : 24. Rujan, 2017., 11:57 »
Završena i saveznička kampanja. Super je zabavna i raznovrsna, jedino me razočarala misija Market Garden. Ako krećete igrati ispočetka bitno je naglasiti da kampanje idu kronološki, njemačka, ruska pa saveznička. Pri tome je saveznička najlakša po mojem mišljenju, pa možda početnici da krenu od nje.

Sve u svemu igra je super, za sve misije potrerbno je vjerojatno između 35-40 sati. Gameplay, omjeri jedinica i snaga su izvrsni. Opći je dojam da je moglo više i bolje, ali koliko vidim na netu planirani su DLC-ovi. Kada cijena padne na 150-200 kn, preporučam svim ljubiteljima RTT igara.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9