A ono, svi su ionako već odigrali. xDDDD
Očekivao sam skroz kratku i zatvorenu drljavu igru. Zapravo uopće nisam baš pratio razvoj igre van prvih par skrinšotova i sranja, koji su izgledali nekako bezz.
A na kraju skroz ugodno iznenađen svim aspektima igre. Pogotovo veličinom i količinom detalja.
Svijet je dosta smislen i konkretan, što uvijek rula. Cijeli otok je dosta uvjerljiv.
Odlična mi je ideja zasebnih grobnica koje su nekako smisleno ukomponirane u setting. Paše skroz.
Gameplay mi je isto skroz fin.
Pucanje je zabavno, a skakutanje i penjanje zadovoljavajuće. Pogotovo s obzirom da je svijet tako dobro smišljen, pa imaš osjećaj nekog postignuća kad se popneš na neko visoko mjesto i u daljini vidiš mjesto s kojeg si krenuo.
Očekivao sam QTE-je svake tri sekunde, ali zapravo je i to decentno korišteno, bez glupog pretjerivanja.
Također, savršeno mi je pogođen balans linearnosti i otvorenog svijeta. Igra te malo vuče za ruku u početku, ali kasnije se dosta otvori.
Ali čak ni onda nije skroz otvoreno, već uvijek nekako imaš osjećaj direkcije. Ali možeš i istraživati. Poluotvoreno je. Sjebano je, al rula.
Jer dosta igara forsira baš skroz otvoreni svijet, a to često zna smoriti i brzo dosaditi bez osjećaja direkcije. x[
Lara kao takva mi je dobro odrađena. Nisam uočio to pretjerano vrištanje i dahtanje kao neki.
Odnosno, nije mi pretjerano. Igra ionako cilja na neki realniji ton od prošlih igara, pa ima smisla da Lara vrisne kad se nez... nabode na šiljak. xDD
Ili da se uspuše nakon penjanja na planinu. xD
Ostali likovi su rendom, ali dovoljno dobri da ih popamtiš i malo se vežeš za neke. Minimalno.
Priča je isto malo rendom i predvidljiva možda, ali nije mi smetalo. Bar je okej odrađena, svi imaju čiste motivacije i ciljeve,.,.., radije to nego da su ciljali na neku OMG VAU priču pa spekatkularno fejlali.
A i nije da je Tomb Raider (i igre i filmovi) ikad imao ikakve posebne priče. Ili Indiana Jones. Ili bilo što slično. Uvijek je rendom i kežualno i više se ide na neki filing, setting i sve to.
Osim svijeta, druga stvar koja mi jako rula je filing igre. Baš je nekako Tomb Raider kakvog želim, ako to ima smisla. Tu najviše pridonosi Larina naracija kad nađe artefakte, grobnice i slično.
Okej, nakon ovog pušenja kurca igri xD, nije da nema mana.
Velik broj kolektablsa je... baš potpuno rendom. RAZBIJ DESET VAZA. Okej, zašto? Nema nikakvog konteksta za većinu tih stvari.
Igra ponekad pretjerano odužuje priču glupim smećima. Ona tipična HEHEH NA DRUGOM KRAJU MOSTA JE KRAJ IGRE ALI SAD ĆEMO SRUŠITI MOST PA MORAŠ IGRATI JOŠ PET SATI DA IDEŠ OKOLO: xDDDD
Bila mi je možda čak malo predugačka. U smislu da jednostavno nema dovoljno priče da pokrije toliko sati gameplaya, nez.
Grobnice su male i prelagane. Šteta, jer rula dizajn i ideja opcionalnih zagonetki, ali svaka grobnica je skroz nekako minijaturna. I traje više od tri minute samo ako si debil. xDDD
Ne znam, ne da mi se više pisati baš.
Mane nisu toliko bitne i puno je više pozitivnih stvari. I bitnije su.
UŽIVAO SAM/10
Jesi li sad sretan?