HCL.HR

Xbox 360 - česta pitanja i odgovori

  • 76 Odgovora
  • 51634 Hitova
Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
« : 17. Srpanj, 2010., 23:55 »
Dakle, ovo će pomoći budućim kupcima ove konzole da pronađu sve odgovore na jednom mjestu. Lista pitanja i odgovora će se s vremenom popunjavati. Ako imate kakvo pitanje, slobodno pitajte.

Trenutno dostupni modeli
ARCADE - Najsiromašniji model - bez harda, internet kabla i headseta.
ELITE - Razlika između Arcade-a i Elite modela je hard disk od 120 gb, internet kabel i headset, te boja konzole (crna).
SUPER ELITE - Uočavate prefiks ''super'' koji označava da se uz ovaj model dobije više prostora na HDD, tj. 250. Još se dobije i dodatni kontroler.
SLIM - Najveći odmak odmak od ostalih modela napravio je slim. Slim koristi Vallhala matičnu koja se gotovo ni ne grije, te je konzola jako tiha. Slim posjeduje i HDD od 250 gb, te ima ugrađenu WiFi mrežu. Ostala oprema naspram drugih modela je ista.
SLIM 4GB - Jasno, S model sa ugrađenim HDD-om od 4 GB.
SLIM 250GB - Također, S model uz koji se dobije HDD od 250 GB.

Gdje kupiti Xbox 360 u Hrvatskoj?
Preporuka je Sophos Lab. Konzola košta 1500 kn (iako u ostalim državama EU košta 900 kn) što je dosta jeftinije od ostalih prodavaonica. A ako poželite modificirati konzolu, cijena je nevjerojatnih 5 kn ali samo ako kupite konzolu kod njih. Isplati se.

Može li moj Xbox dobiti RROD?
...ilitiga Red Ring Of Dead. Ne, ne može dobiti RROD. Od kada su na tržištu Jasperi koji su potpuno uklonili ovaj kvar, odsad nije zabilježen niti jedan slučaj. Zato pri kupnji pazite da kupite Jaspera (mislim da se više ni ne proizvode Xenoni i Falconi, tako da ste sigurni).

Gdje modificirati Xbox?
Kao što sam to par redaka ispred i rekao, preporuka je Sophos Lab. Modifikacija bez garancije je 5 kn (ukoliko ste konzolu kupili kod njih) ili 300 kn (ukoliko ste konzolu kupili u nekoj drugoj trgovini), a sa garancijom je 600 kn. Vrlo dobra cijena s obzirom da su prije peglali i za tisuću kuna.

Mogu li instalirati igru na hard disk?
Da, može se, no disk od igre i dalje mora biti unutri. Prednosti instalacije su brže učitavanje, konzola manje bruji, štiti se laser...

Čemu služi Xbox Live?
Xbox Live služi prvenstveno za online igranje. Također, sa XBL-a možete skidate Demo-e, Arcade igre i slično, a dostupni su i mnogi servisi i mreže tipa Facebook, Twitter, Last.fm, Sky... Jedina mana XBL-a je što se mora plaćati i što nije podržan u Hrvatskoj.

Mogu li igrati piratsku igru preko Xbox Live-a?
Možete, no ne isplati se. Zašto? Zato što će vas banat. Naigrat ćete se dva-tri mjeseca i hvalit kako niste popili bananu, što je i moguće, jer banhammeri dolaze tri puta godišnje (uglavnom pred kraj ljeta, početka godine i oko proljeća). Dakle, banovi ne dolaze na individualnoj bazi nego kada se skupi dosta ''ilegalnih igrača'', onda M$ napravi ono što mora napraviti.

Može li se ikako izbjeći ban sa Live-a?
Nije sto posto sigurno ali možete probati ako ste dovoljno hrabri. http://www.xboxcroatia.com/viewtopic.php?f=20&t=890

Kako spojiti Xbox sa monitorom?
Potreban vam je ovaj kabel, koji je podosta skup no radi kako treba.

Xbox je vani puno jeftiji, pa zašto ga onda tamo ne kupiti?
Zato što se ne isplati. Nakon carine i poštarine sigurno će vas izaći preko 3000 kn.

Odakle naručivati igre za Xbox?
http://www.game.co.uk/
http://www.sendit.com/home.dept
http://www.shopto.net/
Samo pazite na carinu jer od 1.1.2010. godine je na snazi novi zakon - carini se svaki paket kojem je vrijednost preko 160 kuna. No iskustva su pokazala da to nije nužno tako i da carina ovisi od carinika do carinika.

USB kao Hard Disk. Kako?
Skinete ovaj update. Raspakirate. Dobijete folder imena $SystemUpdate_9199. Prebacite taj folder u root USB-a (Usb mora biti FAT 32). Ispiknete USB iz PC-a i prebacite u XBOX. Konzola će sama izbaciti obavijest i dalje ćete znati sami.

Imam Hard Disk od 300 GB. Mogu li ga iskoristiti kao Hard Disk na Xboxu?
Da, ali maximalna iskoristivost je 16 GB.

Koji je najkvalitetniji medij za Xbox360?
Daleko najkvalitetniji je Verbatim. Jedini je problem što je teško nabavljiv izvan Zagreba po nekim normalnim cijenama. Sljedeći je Traxdata. Također vrlo kvalitetan. Od 15 ih se pokvari jedan. I da, koristiti samo DVD+R DL. Daklem, samo plus. Nikako ne minus.


Izašao je novi AP 2.5, pa evo malo informacija o njemu koje valja znati - Budući da su se pocele pojavljivati prve igre koje nece sljakati na trenutnom iXtreme LT-u (kao Assasin's Creed: Brotherhood) samo cu ukratko objasniti zasto i sto trebate uciniti.

1.) 4.11.2010 je izasla nova verzija Xbox 360 dashboarda (operativni sustav konzole). Novosti su podrska za Kinect, novi, dotjeraniji izgled, puno sitnijih poboljsanja i Anti-Piracy 2.5 zastita.

2.) AP2.5 zastita u potpunosti onemogucuje pokretanje kopija na trenutnoj verziji iXtreme-a AKO igra podrzava AP2.5. Stare igre ce i dalje raditi, ali nove nece.

3.) Rjesenje za ovaj problem ce biti nadogradnja na novi iXtreme LT+ koji bi trebao izaci prije kraja godine. U medjuvremenu nema nacina da se igre pokrenu na obicnoj iXtreme konzoli osim ako se ne radi o starim Xenon i Zephyr verzijama konzole koje su dolazile sa Hitachi i Samsung dvd citacima, koji nemaju podrsku za AP2.5 te oni jednostavno ne mogu očitati novu 2.5 zaštitu.

4.) Ako cak i pokusate pokrenuti AP2.5 igru na trenutnom iXtreme-u bit cete automatski oznaceni za ban (ako vec niste). Nema metode koja bi omogucila igranje tih igara nekakvim patchiranjem dvd-a ili bilo kakvim slicnim glupostima, nemojte ni pokusavati.

Može li se modificirati Slim?
Može. Slim je probijen. Samo što u rvackoj još to nije moguće napraviti. Bude uskoro nadamo se.

Gdje kupiti Kinect i kolika mu je cijena?
Sophos Lab, Crash, Informark prvenstveno. Preporučena cijena je 1450 kn. Vani je to naravno manje - 1100 kn.

Kako znati jesam flagan?
Program se zove XVal. Skinete, pokrenete, ukucate Xboxov serijal broj i X vrijednost. Ako vam je rezultat brdo nula, onda nećete biti banani. Ako je sve osim nula, onda se pozravite sa Live-om.
« Zadnja izmjena: 13. Lipanj, 2013., 13:51 Ementaler »
Pratite službeni F1 portal za Hrvatsku - GP1

Odg: FAQ: Xbox 360
« Odgovori #1 : 18. Srpanj, 2010., 13:27 »
Odlično napisano. Nego da te pitam ti kupuješ originale ili? :D

Odg: FAQ: Xbox 360
« Odgovori #2 : 18. Srpanj, 2010., 15:03 »
Ne. Odlučio sam se naigrat online sad dok sam na praznicima, iako će me banat sigurno. Live mi je smećast dosta tako da ništa ni ne gubim.
Pratite službeni F1 portal za Hrvatsku - GP1

*

ReFlex

  • **
  • 215
  • uwetkek
Odg: FAQ: Xbox 360
« Odgovori #3 : 18. Srpanj, 2010., 22:42 »
U ovim str.sto si naveo vidim igre i za PS3 po 40,50 (u eurima)...Znas li jesu li to koristene ili full nove igre?
Sto mislis o kupnji X.B.Slim,(mislim samo originale igrati)...Dobra ili losa investicija?
Sto predlazes,kakvo spajanje na X.B.Live..?
Hvala.
« Zadnja izmjena: 18. Srpanj, 2010., 22:45 ReFlex »

Odg: FAQ: Xbox 360
« Odgovori #4 : 19. Srpanj, 2010., 12:40 »
Te igre za ps3 su nove. Ja ti preporučam da uzmeš x360 slim i ja igram samo originale. Na xbox live se spajaš preko kabela, a sad na ovom slimu možeš i bežično. Btw live je bolji od psn-a. :)

Odg: FAQ: Xbox 360
« Odgovori #5 : 19. Srpanj, 2010., 17:39 »
Je, al se plaća. ;(

Nego, GG za topic.
Pokrivene više-manje sve informacije, al dalo bi se još toga napisati. ;D

Sticky.

*

duksy

  • ******
  • 10253
    • hcl
Odg: FAQ: Xbox 360
« Odgovori #6 : 26. Srpanj, 2010., 18:19 »
Uputit ću ovdje jedno pitanje, čini mi se relativno prigodan topic ;D

daklem, posudih konzolu od cijenjenog šjor lewke, koji je često znao imat red light problematiku, popravljao je metodom sa ručnicima. iskoristih i ja navedenu metodu al radio je tkao biće 15 minuta. ima kvalitetnijih savjeta? Smotan sam vjerojatno za otvaranje konzole i jebanje s tim :(

Odg: FAQ: Xbox 360
« Odgovori #7 : 28. Srpanj, 2010., 17:29 »
Bez otvaranja konzole ništa, nažalost (osim tog s ručnicima).
Zapravo, sad konzola vjerojatno ne bi nešto puno dulje funkcionirala ni uz pomoć kompleksnijih "zahvata". ;(

Mogu ti potražiti neki tutorial, al uključivat će otvaranje konzole i sve to.
Što se tvoje smotanosti tiče, s tim nemaš problema - svi ti tutoriali imaju masu slika i detaljne opise, tako da ne moraš biti električar da bi napravio išta od toga.

Jedino što ćeš sigurno izgubiti jedno popodne na to, a upitno je hoće li i koliko raditi.  :(

Odg: FAQ: Xbox 360
« Odgovori #8 : 28. Srpanj, 2010., 19:17 »
Duje, zguglaj XClamp Fix. Ali mora se otvarat konzola.
Pratite službeni F1 portal za Hrvatsku - GP1

Odg: FAQ: Xbox 360
« Odgovori #9 : 21. Studeni, 2011., 22:01 »
Da li mi neko može od vas reći o modificiranju slim konzole. Od kojeg datuma se mogu modifikovati, da li modifikovanjem konzole mogu igrati sve igre, bez obzira da li su novije ili starije i sl.?

*

TOM1

  • n00b
  • 2
Odg: FAQ: Xbox 360
« Odgovori #10 : 05. Ožujak, 2012., 20:43 »
Vidim da članak nije najnoviji iako izvrstan, te me zanima vaše mišljenje dal se isplati trenutno kupiti xbox360. Iako sam dugogodišnji pc gamer htio bih isprobati neku konzolu i odigrati neke igre koje nisu toliko dobre na PC-u ili ih nema. Serijal COD-a je po meni prestao postojati za PC jer ga onako gadnog nemogu igrati barem ne na PC-u. Trenutno sam zaluđen assassins creedom i najavom trojke, volio bih kupiti original ali se bojim da neće biti dobar za pc kao za konzole odnosno mislim da će ga dosta manje ljudi kupiti na PC-u. A multy bih volio igrati. Također sam velik fan fife street te mi je žao što je nisam igrao otkako mi crko ps2. Konačno me zanima što mislite koliko će xbox360 biti još aktualan i dal ga se isplati kupiti zbog navedenih igara, te po vašoj procjeni što će još dobro biti na njemu u budučnosti.

Odg: FAQ: Xbox 360
« Odgovori #11 : 05. Ožujak, 2012., 22:07 »
Ako želiš igrati multiplatform igre koje ne možeš na svojem PC-u, onda zasigurno da jer ih na Xboxu ima na pregršt.

Gle, nova konzola će doći najvjerojatnije krajem sljedeće godine. Doduše, još je nisu ni najavili, no takve su špekulacije. Tako da bi ova generacija trebala biti aktulana do sredine 2014, prema mojem skromnom mišljenju.
Pratite službeni F1 portal za Hrvatsku - GP1

*

Car:)

  • **
  • 159
Odg: FAQ: Xbox 360
« Odgovori #12 : 29. Travanj, 2012., 14:08 »
Evo jedno pitanjce,gdje u Rijeci kupit novi xbox 360 za neku normalnu i pristupačnu cjenu? :D

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: FAQ: Xbox 360
« Odgovori #13 : 29. Travanj, 2012., 14:36 »
U...dućanu?  :wildboy:

1800 kn je u sophosu, 250GB model.

ako ti je to previše - njuškalo


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

*

Glitch

  • **
  • 489
Odg: FAQ: Xbox 360
« Odgovori #14 : 29. Travanj, 2012., 14:38 »
Prođi Next Level i Gameplay forumom periodički, prodaju se velike količine konzola i igara.

Ja sam prošle godine kupio svoj box sa dva joypada, par igara i garancijom za 1800kn.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9