HCL.HR

Provjerite koje nam akcijske avanture stižu u 2024. godini

Zoran Žalac 02.01.2024.   •   16 komentara


Ovogodišnja postava akcijskih avantura mogla bi postaviti neke nove standarde u artističkom i tehničkom pogledu. Evo igara koje će obilježiti taj žanr u 2024. godini.

Nostalgično već gledam na prošlu godinu i žanr akcijski avantura – takva se ponuda vjerojatno neće ponoviti još dugo vremena. Ipak, vaši glasovi u nedavnoj anketi pokazuju da su akcijske avanture među najočekivanijim igrama 2024. Dakle, ima nade, a posebno je obećavajuća činjenica da pojedine igre ovoga žanra nastoje pomaknuti granice dosega u tehničkom i artističkom smislu.

Što mislimo pod time? Najbolje je da sami vidite tako da bacite pogled na sljedeću postavu akcijskih avantura.

Star Wars Outlaws

Imali smo do sada čitav niz Star Wars igara u kojima smo ostvarili fantaziju mahanja svjetlosnim mačevima. Sada je pak na redu fantazija igranja u ulozi krijumčara, tj. krijumčarke Kay Vess. Star Wars Outlaws obećava nam otvoreni svijet po klasičnoj Ubisoftovoj strukturi, uz nimalo zanemarivu činjenicu da ćemo imati neprekidan prijelaz između akcije na planetu i u svemiru. U prijevodu, SWO možda dostavi ono čemu smo se nadali od Starfielda i Beyond Good and Evila 2. Jedino baš nismo sigurni da ćemo ovu avanturu doživjeti ove godine jer je Ubisoft Massive tek nedavno završio posao s Avatarom.

Rise of the Ronin

Kreatori Nioh igara u novom se naslovu odmiču od fantazije. Rise of the Ronin stavit će nas u turbulentno doba Japana kad se zemlja našla u sukobu između svoje tradicije i modernizacije pod vanjskim utjecajem Amerike. Bit će ovo avantura u otvorenom svijetu gdje ćemo moći posjetiti tri veća grada: Yokohamu, Kyoto i Edo. Igrat ćemo u ulozi ronina koji će morati vješto baratati i katanom i vatrenim oružjem kako bi bio uspješniji od protivnika na svom putu.

Senua’s Saga Hellblade 2

Glasovima popraćena ratnica Senua vraća se u novoj avanturi. O priči Hellbladea 2 još ne znamo nikakve detalje osim da će se odvijati na Islandu u 9. stoljeću. Za sada igra slovi kao jedna od najrealističnijih prezentacija Unreal Enginea 5, a tome doprinosi činjenica da se za nju posebno kreiraju stvarni kostimi. Prema onome što smo vidjeli u zadnjem prikazu, borba će se u ovom nastavku također fokusirati na prisne obračune 1 na 1, baš kao i u prvom dijelu. I najbolje da već sada imate pripremljene slušalice za ovo.

The Plucky Squire

Vizualno najdrugačija igra na listi, a možda i cijele ove godine. The Plucky Squire prati magične avanture Jota i njegovih prijatelja: Violet, Trasha i Pipa. Svi su oni likovi iz slikovnice koji otkriju da mogu izaći dvodimenzionalnog svijeta u šire 3D okruženje, izvan stranica knjige u kojoj se nalaze. Jota i prijatelje proganjaju mračne sile Humgrupa, a na igraču je da ovoj priči osiguraju sretan završetak. Sudeći po zadnjem prikazu igre, zabava je zagarantirana.

Outcast – A New Beginning

Dugo je vremena prošlo otkako smo zadnji put bili na stranom planetu Adelphi. Dolaskom novog Outcasta, nekima će to biti prvi izlet u tu zemlju prirodnih ljepota i čudnovatih bića. Baš kao i u sličnom Avataru, i ovdje treba obraniti planet od okupatora, prvenstveno kroz pucanje – bilo na tlu ili u zraku. Outcast – A New Beginning igrat će se iz perspektive trećeg lica, a cijela avantura potrajat će nekih 30-ak sati u glavnoj priči.

Princess Peach: Showtime!

Tko bi se nadao da ćemo ove godine imati akcijsku avanturu u svijetu Super Marija? I to bez Marija jer je zvijezda te igre pricenza Peach! U poznim godinama Nintendo Switch konzole stiže neobična igra Princess Peach: Showtime u kojoj će Peach pokazati svoje vještine mačevanja i kung fua. A za one koji tvrde da bi se trebala držati kuhinje – bit će i toga.

Dustborn

Od kreatora serijala Dreamfall dolazi nam avantura o grupi glazbenika na putovanju kroz Razjedinjene Američke Države. Dustborn će imati minimalne elemente znanstvene fantastike, grupni sustav borbe te naglasak na korištenju komunikacijskih vještina za deeskaliranje situacija. Ovisno o snalažljivosti likova, putovanje po Americi trajat će kraće ili duže.

Little Devil Inside

Igra koja je u razvoju već skoro devet godina i još uvijek ne znamo u kojem je stanju. Little Devil Inside stavlja nas u ulogu pustolova Billyja koji prati istraživački tim u potrazi za nadnaravnim stvarima. Igra ima humorističan ton, blage elemente preživljavanja te nekoliko različitih bioma po kojima ćemo tući protivnike. Priprema će biti ključan aspekt prije svake avanture, a obećano je da će se sve moći doživjeti i kooperativno u paru s dodatnim igračem.

Towerborne

Ova akcijska makljaža stiže nam od tvoraca nekadašnjeg serijala The Banner Saga. Igrači preuzimaju ulogu Acea iliti asa koji se zaputi u divljinu kako bi od čudovišta obranio svoj dom u obliku tornja zvanog The Belfry. Towerborne će se moći igrati samostalno ili kooperativno u timu do četvero igrača, a imat će i sezonske sadržaje s pričom koja će se nastavljati i po sezonama.

Assassin’s Creed: Codename Red

Veliki je upitnik pokraj termina izlaska Assassin’s Creeda smještenog u feudalnom Japanu. Nema sumnje da bi Ubisoft volio lansirati igru u jesen 2024., ali za sada još nema potvrde da će tako i biti. U bilo kojem slučaju, spominje se kako ćemo novo poglavlje Assassin’s Creeda igrati kontrolirajući dvoje likova: nindžu i samuraja. Ako je vjerovati glasinama, gameplay bi se trebao fokusirati na tiho kretanje po sjenama, s novim mogućnostima poput puzanja i gašenja izvora svjetlosti.

Označeno sa:

Komentari (16)

  • Stringer Bell

    02.01.2024 - 17:21

    Rise of the ronin mi djeluje najzanimljivije

  • MD2

    02.01.2024 - 17:26

    Hellblade se čeka.

  • vragec25cro

    02.01.2024 - 18:29

    Čim cuj3m akcijska avanturq zaobilazim u sirokom luku,s ove liste eventualno Ac

    • RPGamer

      @vragec25cro, 02.01.2024 - 18:52

      Čudi me kako ti onda Assassins Creed paše. Također ih zaobilazim.

    • vragec25cro

      @RPGamer, 03.01.2024 - 11:01

      Sloboda izbora i nitko te ne vodi za ruku.Origin,Odysey i valhala bili rpg,Mirage je akcijska avantura,ali nakon uvoda koji te vodi za ruku imaš potpunu slobodu izbora igranja,dok vecina akcijskih avantura te vodi cijelo vrijeme za ruku.

  • Dragan[MKD]

    02.01.2024 - 19:01

    Nadam se da će Rise of the Ronin biti lagana igra, a ne kao Nioh, uz mogućnost odabrati postavke težine, kao što su GoW, Spiderman i ostale Sony igre.

    • skaroo

      @Dragan[MKD], 06.01.2024 - 20:04

      Iskreno i ja isto… Sekiro: Shadows Die Twice (ubilo me u psihu)

  • spoony

    02.01.2024 - 19:54

    niceg zanimljivog.

  • Mahio

    02.01.2024 - 22:34

    Triba napravit clanak npr sada za 2023 godinu koje su sve igre bile najavljene za 2023 a izlaze 24

  • Vejzik

    03.01.2024 - 01:25

    Hellblade I Star Wars, ovaj Assassin’s Creed dosadio vise i Bogu i vragu.

  • Dajsikeks

    03.01.2024 - 09:39

    Little Devil Inside, yeah right 🤣

  • DjokaBA

    03.01.2024 - 10:11

    Hellblade me interesuje veoma.

  • ruya

    03.01.2024 - 21:11

    Samo star wars

  • SanKa

    04.01.2024 - 12:58

    ako hellblade izadje ove godine, svaka cast..

  • Pajo Paksu

    09.01.2024 - 11:15

    AC

  • Pajo Paksu

    09.01.2024 - 11:17

    AC COONAMED RED mi ovako po opisu vuče na Tiefa

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?