HCL.HR

Evo koje sve akcijske igre stižu tijekom 2024. godine

Zoran Žalac 06.01.2024.   •   17 komentara


Premda se akcija ove godine većinom usmjerila prema role-playing žanru, i dalje ćemo na različite načine sređivati protivnike bez vlastitog uplitanja u tijek priče.

Pomalo čudnu situaciju imamo u žanru čistokrvno akcijskih naslova 2024. godine. Kao da smo dočekali kulminaciju višegodišnjeg spajanja akcije s role-playing žanrom, tako da sada imamo manje klasične, linearne akcije, a više akcije u kombinaciji s krojenjem priče i sređivanjem vlastitog lika. Bez obzira na to, uspjeli smo malo rastegnuti definiciju akcije i pronaći nekoliko igara na koje planiramo obratiti pozornost. Evo što se od akcije nudi u 2024.

Hades 2

Razvojni tim Supergiant Games proizvodi igre već 15 godina i Hades II bit će im prvi nastavak na kojemu su radili. Doduše, nije to nastavak priče o Zagreusu već potpuno novo poglavlje s princezom Melinoe u glavnoj ulozi. Princeza će se zaputiti u sukob protiv kralja Titana i boga vremena, tamaneći nove neprijatelje u formatu koji je prvom Hadesu donio brojne nagrade. Ove godine igrat ćemo nedovršenu verziju igre u early accessu, ekskluzivno na PC platformi, no radujemo se već i tome.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Nekoć je ova igra bila među najočekivanijima dok nije otkriveno kako će imati elemente looter shootera i live service formata. Uzbuđenje je nakon toga naglo nestalo, no i dalje se nadamo da će ekipa Rocksteadyja uspjeti dostaviti kvalitetnu priču, ako ništa drugo. U Suicide Squadu imat ćemo zadatak ubiti Batmana, Supermana i druge heroje pod kontrolom zlog Brainiaca. Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang i King Shark bit će nestašna banda koja će zbijati šale i raditi nered i u Metropolisu, bilo da igrate samostalno ili kooperativno s još troje igrača.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Znam što ćete reći – otkad je Metal Gear akcijski serijal? Istina – više je fokusiran na šuljanje, ali možemo to nazvati tihom akcijom. Uostalom, nemamo dovoljno stealth igara za zasebnu kategoriju pa smo preradu legendarnog Snake Eatera utrpali među akcijske naslove. Vizualno poboljšani Snake Eater trebao bi zadržati esenciju originala te ga modernizirati u jednu bolju cjelinu s manje prekida za učitavanja. No, u to ćemo povjerovati kad ga sami budemo kontrolirali. Po zadnjim informacijama kažu da bi to moglo biti 2024. godine, iako se tome, iskreno rečeno, baš i ne bismo nadali.

Stellar Blade

Stellar Blade je futuristička igra koja nas stavlja u ulogu zanosne protagonistice Eve. Ona odlazi na napuštenu Zemlju, u zadnji živući grad Xion kojega mora obnoviti kako bi spasila planet u ime svoje organizacije NA:tive. Cijela stvar tematski i izvedbom malo podsjeća na NieR Automatu, što je u ovom slučaju uzbudljiva usporedba. A očito su i u Sonyju prepoznali seksipil potencijal ove igre pa su ju odlučili osigurati kao ekskluzivu za PlayStation 5.

Skull & Bones

Ova igra je posljedica uspjeha Assassin’s Creed IV: Black Flaga, samo što dolazi uz kašnjenje od skoro čitavog desetljeća. Akcija će se u Skull & Bonesu svoditi na bitke brodova, što će nekima biti poprilično razočaranje. Ako ništa, ostaje nam nadati se da će igra ponuditi koliku-toliku dubinu u svom pomorskom gameplayu. Morat ćemo paziti na pozicioniranje u odnosu na vjetar, voditi računa o zadovoljstvu posade i sl. Male su šanse da će Skull & Bones ostvariti dobar rezultat po cijeni od 80 eura, ali znate kako to ide s Ubisoftovim naslovima – već će se mjesec dana nakon izlaska nuditi u pola cijene.

33 Immortals

Novi naslov kreatora Jotuna i Spiritfarera donijet će kooperativnu akciju za 33 igrača istovremeno. 33 Immortals bit će roguelike tip igre sa izometrijskom perspektivom. Igra je inspirirana Danteovom Božanskom komedijom, a igrači će kontrolirati proklete duše u pobuni poput božje osude te će se udruživati u kratkim raidovima. Svaki će igrač moći imati svoje specifične karakteristike te oružja koja će nadopunjavati grijesima i umijećima.

South Park: Snow Day

South Park: Snow Day bit će kooperativna akcijska igra u kojoj će se četiri igrača boriti na snijegom zatrpanim ulicama South Parka. Čim je snijeg pao, to znači da nema škole pa će Cartman, Stan, Kyle i Kenny krenuti u nove avanture, podijeljeni po klasama fantasy svijeta. Za razliku od animirane serije i prethodne dvije igre, South Park: Snow Day koristit će 3D grafiku te pogled iza leđa samih likova.

Contra: Operation Galuga

Contra: Operation Galuga bit će izravan nastavak na kultnu Contru iz osamdesetih. Vratit će se komandosi Bill Rizer i Lance Bean, a u napucavanju će im se pridružiti još četvero likova: Ariana, Lucia, Stanley Ironside te autonomni robot Probotector. Igra će biti izvedena u klasičnom 2D obliku, imat će Story Mode, Arcade Mode te Challenge Mode s 30 misija. Za razvoj je zadužen developer poznat po kvalitetnom serijalu Shantae pa ovo možda ne bude totalni promašaj kao zadnjih nekoliko Contra naslova.

Gori: Cuddly Carnage

Opaka mačka na samosvjesnom hoverboardu kolje zlu vojsku robotskih jednoroga. Što više hoćete od zapleta? Gori: Cuddly Carnage bit će brza akcijska igra s mnoštvom efekata, mutiranih igračaka i psovki. Kad bi Deadpool nekim slučajem bio mačka, mogli bismo reći da je Gori zapravo Deadpool mačjeg svijeta.

Označeno sa:

Komentari (17)

  • blacklist0907

    06.01.2024 - 14:24

    Suicide squad bu nažalost fail po svemu viđenom

    • moordrak

      @blacklist0907, 06.01.2024 - 14:56

      Misliš? Meni se baš čini O.K.

    • Šljivovica23

      @moordrak, 07.01.2024 - 21:52

      Kad takva igrica ima loot sistem, znaš da je smeće. Pogledaj Gotham Knights. Ljudi ne žele to, žele gameplay ko u arhkam igrama. Ako to ne mogu dostaviti sa svakim likom koji ima određene skilove i gadgete da kao svakog heroja zaustavi i onda svi skupa braniaca igra ne zaslužuje ni cijenu od 2 eura

  • blacklist0907

    06.01.2024 - 15:04

    Nadam se da sam u krivu naravno jer što više boljih igri to nama bolje

  • pinkrain

    06.01.2024 - 15:07

    samo hades i mgs

  • moordrak

    06.01.2024 - 15:16

    Suicide Squad i Stellar Blade su mi privukli pažnju. Skull and Bones će vjerojatno biti na X-u u sklopu pretplate kao i Metal Gear i 33 Immortals pa će se zaigrati.

  • mili1985

    06.01.2024 - 15:38

    A gle Zoki, kada Hideo kaže da je MGS tactical espionage action onda nema dalje.

  • Agent-123

    06.01.2024 - 16:09

    Mene je zaintrigirala Gori:Cunddly Carnage.Zna li se đe izlazi?

  • Vejzik

    06.01.2024 - 16:12

    Samo Hades II i MGS, jedva cekam da vidim kako ce ova nesecna igra Suicide squad kill the justis Ligue, probiti dno, dna. Iz aviona se vidi koji ce to srot biti. Skull and Bones. Neka necu, bicu dobar.

  • Aldin219

    06.01.2024 - 16:54

    Jel vi stignete odigrat sve ove igre? Ja jos imam 200 igara u backlogu kunem se…

  • r3voken

    06.01.2024 - 17:11

    Stellar Blade mi je jako privukao pažnju, potencijalno day one kupnja. Hades 2 također djeluje dobro, al prvi mi i dalje stoji zapakiran na polici i čeka igranje 🤣

    • LetMeBeFrank

      @r3voken, 07.01.2024 - 14:33

      Preporuka. Ja sam ga konacno odigrao nedavno, utukao 60-ak sati i igra je odlicna na svim razinama. Meni drugi najbolji roguelike nakon Slay the Spirea.

  • maxus182

    06.01.2024 - 18:35

    STALKER 2 se čeka

  • zvoninjo

    06.01.2024 - 22:38

    Samo MGS

  • mika76

    07.01.2024 - 08:55

    STELLAR BLADE i METAL GEAR SOLID DELTA: SNAKE EATER.

  • kebbab

    07.01.2024 - 15:17

    Skull & Bones se čeka. Ako izađe 16.2. to je taman na moj 36. rođendan 😁

    • RPGamer

      @kebbab, 08.01.2024 - 00:41

      U čovječe, ni ti više nisi mlad. Kvragu i godine, idu kao blesave.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?