HCL.HR

Super Smash Brothers Brawl [Wii]

Džordž Vulić 02.02.2008.   •   5 komentara


Ako vam netko spomene mamu, postoji puno zabavniji i zanimljiviji način da mu polomite kosti.

Nintendo does it again. Poznati japanski gaming magazin Famitsu je dao ovoj igri savršenih 40/40. Smatram da to više-manje govori o kvaliteti ove igre. Ne? Vi mislite da se Famitsu preserava (opet)? Želite da i ja napišem svoj kratki osvrt na ovaj naslov? Ok, može. Dakle… Na početku red je spomenuti kako je SSBB akcijska šora (ili tučnjava) u kojoj preuzimate jednog od likova iz poznatih Nintendovih franšiza da bi sudjelovali u općem kaosu u kojem je krajnji cilj namlatiti vaše protivnike kojih je u borbi ne 1, ne 2, nego čak 3. Nepotrebno je govoriti da je preporučljivo ostati živ nakon borbe, zar ne?

Super Smash Bros. Brawl nastavlja tamo gdje je Super Smash Bros. Melee stao, i odvodi kompletni paket na sasvim novu razinu. Za početak, tu je unaprijeđena, oku jako ugodna grafika. Uz odličan dizajn likova koji nikad nisu izgledali ljepše i detaljnije, tu je 480p kao i 16:9 widescreen podrška za one koji to vole u višoj rezoluciji. Ako smatrate da ste jednostavno predobri da se borite u krugu prijatelja, tu je i online podrška kako bi se mogli dokazati na globalnoj razini. Znam da vas zanima i s kime ćete biti u mogućnosti mlatiti, pa da i to napokon otkrijemo. U igri vas čekaju Mario, DK, Link, Samus, Fox, Pikachu, Diddy Kong, Pit, Meta Knight, Ike (iz Fire Emblem-a), Peach, Yoshi, Sonic i Bowser. Naravno, nepotrebno je spominjati da to nije kompletna lista igrivih likova. Kako bi saznali ostatak, podrazumijeva se da morate odigrati igru. Svaki lik ima svoj set zanimljivih napada i comboa na čije učenje ćete potrošiti određeno vrijeme. Jako važna stvar na koju morate paziti u borbi je i pojavljivanje Smash Ball-a, koja omogućuje bilo kojem borcu da izvede specijalni i ubojiti Final Smash napad.

Područja na kojima će se održavati opća makljaža su već poznata iz starih Nintendovih igara, kao i nekih novijih. Ona starija su naravno redizajnirana i izgledaju zbilja fenomenalno, dok su ona novija doživjela neke kozmetičke korekcije. Da ih nabrojimo nekoliko? Tu su Smash Battlefield, Delfino Plaza (Super Mario Sunshine), TP’s Bridge (Eldin), the Halberd (Kirby), Yoshi’s Island, Norfair (Metroid), Bridge of Eldin (Zelda), Lylat Cruise (Star Fox), Pokemon Stadium 2 i Sky World (Kid Icarus). Pregršt zanimljivih lokacija, vjerujem da se slažete. Svaka lokacija donosi i razne interakcijske elemente u priču. Tako recimo dvorac na Fire Emblem levelu eksplodira nakon što ga AI likovi napadnu, dok će vas na Pokemon Stadium-u povremeni upadi različitih pokemona natjerati da na trenutak prekinete s akcijom. Da, lokacije nisu linearne, već se s vremenom mijenjaju. Tako da ako borbu počnete na čvrstom tlu, velika je mogućnost da ćete je završiti negdje u zraku na nekakvom komadu tla koji se odvojio od površine. Na evoluciju levela je ovaj put stavljen veliki značaj, što je po meni pozitivna stvar. Pozitivna zato što testira vašu koncentraciju i znanje toliko da osim što morate paziti da vas protivnici ne zatuku, morate paziti i na promjene u okolišu oko vas.

Što se tiče kontrola, mislim da će svatko biti zadovoljan. Broj opcija je zbilja velik, možete koristiti i Wii-mote i Classic controller, dok same kontrole nisu toliko komplicirane. Ako se odlučite za Wii-mote mlatiti ćete se sa d-padom, pritiscima na 1 i 2 te povremenim korištenjem B triggera. Tu i tamo možete koristiti i A za poziranje ako želite nekome posuti još malo soli na ranu. Classic controller će više služiti igračima koji su igrali Super Smash Bros. Melee, tj. onima koji su navikli na analogni sistem kontrola. No, kao što sam rekao, opcija kontrola su zbilja bogate i možete napraviti sistem kontrola kakav samo vama odgovara.

Što na kraju reći osim toga da je igra izrazito zabavna, pravi party hit, te da se izrazito lako navući na istu. Zbilja je šteta što do dana završavanja ovog teksta nije objavljen datum europskog izlaska igre, jer kako stvari stoje radi se o zbilja odličnom naslovu koji spada u sam vrh ponude igara za Nintendo Wii.

Komentari (5)

  • Under

    02.02.2008 - 20:36

    Kul najava, zar ne? 🙂

  • Ljenjak

    02.02.2008 - 20:48

    Ne:(((
    Ofkors, šala, gg kolega, sve što se treba znati o ovom naslovu.
    Istina, traileri mi se nisu svidjeli(Snake saka:() ali dobro si pobio moje dojmove.

  • Dodo

    02.02.2008 - 21:33

    Fora likovi.

  • Ementaler

    03.02.2008 - 12:56

    Uistinu dobra najava Under /hug

    Igra se čini mnogo predobra. Trebalo bi nekako ubost taj Wii 🙁

  • Wildboy

    03.02.2008 - 20:57

    Kad bi našao još par zainteresiranih ljudi, igra bi bila prekul…
    I kad bi imao Wii, naravno. :shy

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?