HCL.HR

Android radi skroz pristojno na Nintendo Switch konzoli

Zoran Žalac 29.07.2019.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Neslužbeni port operativnog sustava Android na Nintendo Switch konzoli donosi brojne funkcionalnosti.

Znatiželjna grupa xdadevelopers uspjela je prebaciti operativni sustav Android na Nintendo Switch konzolu – neslužbeno, dakako. Svoju verziju Androida pustili su u javnost te su demonstrirali što je sve moguće s njom.

Kao prvo, da bi se Android pokrenuo na Switchu potrebno je imati model konzole koji se može hakirati. Sam sustav pokreće se sa SD kartice tako da nema straha da će njegovo korištenje uzrokovati zabranu pristupa Nintendo Online usluzi.

Android na Switchu trenutno se bazira na LingeageOS-u, točnije Android Oreu kakav se koristi u Nvidia Shield TV konzoli. Ima ugrađenu podršku za Joy Con kontrolere, ali i za tranziciju između prijenosnog moda i TV moda. U suštini, Switch s Androidom funkcionira kao skoro svaki tablet. Može mu se još dodati tipkovnicu i miš preko USB-a na docku.

Većina funkcionalnosti za sada je tu – može se gledati Netflix, slušati glazbu, igrati mobilne igre, pokretati emulatore i sl. Na ovaj način PUBG postaje dostupan na Switchu, a moguće je i streamati igre s vlastitog PC-a pomoću Steam Link / Moonlight aplikacija. Doduše, kako konzola nema mikrofon, GPS i kameru, neke aplikacije na njoj ne rade. Ne može se ipak igrati Pokemon Go na Switchu niti ga koristiti kao sustav za navigaciju.

Komentari (2)

  • GTA222

    29.07.2019 - 13:11

    Pa Nintendo Switch u suštini i je Nvidia Shield samo bez Android OS-a.

  • Strahinja Radonjic

    29.07.2019 - 13:48

    A kada će prebaciti Android/Windows na Raspberry Pi 4? Moćna je to stvarčica a nikako da neko pošteno napravi tutorial za to.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?