HCL.HR

Angry Video Game Nerd nije ljut na Contra igre, objavio jednu od najboljih epizoda do sada

Zoran Žalac 29.04.2022.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Popularni YouTuber James Rolfe, poznatiji kao Angry Video Game Nerd, lansirao je jednu od ponajboljih epizoda posvećenu Konamijevom serijalu Contra.

James Rolfe proslavio se na internetu glumeći Angry Video Game Nerda, tipa frustriranog lošim igrama iz 80-ih i 90-ih. Premda je najpopularniji kad je ljut i kad psuje, Nerd je u 18-godišnjoj “karijeri” imao nekoliko uradaka u kojima pokazuje simpatije prema igrama koje voli. Sada je objavio jedan od takvih rijetkih videa, fokusiran na prve dvije igre iz serijala Contra, za NES konzolu.

U dobrodošloj promjeni tona Nerd prepričava kako su mu Contra igre obilježile djetinjstvo: kako je prvi put završio originalnu igru tik pred odlazak u školu, gdje mu nitko nije vjerovao da je završio igru jer je rekao da je glavni boss u obliku srca. Na kraju navodi kako je godinama kasnije igru prodao za sedam dolara, od čega si je kupio sendvič. Igre se danas dobro sjeća, tog sendviča više ne.

Video u odjavi ima prelijepu nostalgičnu notu, ali i misaono pitanje: jesu li Contra igre bile toliko dobre da su brojne druge igre činile lošijima u usporedbi. Video traje 28 minuta, ali isplati se pogledati, pogotovo ako ste poput Rolfea igrali Contru tijekom 90-ih godina, dok je serijal još bio slavan i Konami ga još nije upropastio.

Komentari (6)

  • Jkuzma111

    29.04.2022 - 13:28

    Nisam igrao Contru ali znam za serijal, također ne zaboravite da je AVGN nedavno objavio 200-tu epizodu. I ovaj članak me podsjeća na onaj za noć vještica gdje ste spomenuli epizodu za ghosts n goblins s kojom ste me upoznali s njim.

  • Smike

    29.04.2022 - 13:40

    Zahvaljujući HCLu sam počeo pratiti ovaj kanal prije 5 godina I stvarno je ekstra

  • SonOfZeus

    29.04.2022 - 14:53

    Contra je bila top i također ju nikad nisam dovršio.

  • djosic85

    29.04.2022 - 16:53

    Nagledao sam se ovog gospodina prije desetak godina i valjao se od smijeha gledajući kako se provaljuje onako frustriran, tip je zakon…

  • Marked91

    29.04.2022 - 19:16

    Lik je legenda. Pratim ga dugo vremena.

  • lepiakadodo

    29.04.2022 - 20:21

    Jedna od boljih epizoda je recenzija svih terminator igara. Za upisat se od smijeha. Legenda je lik. Ostario sam skup s njegovim yt kanalom.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?